Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nováček na vítězné vlně. Nová Ves otočila derby v Plané

 
úterý, 4. září 2018, 10:06

Fotbalisté Nové Vsi se v rámci třetího kola 1. A třídy představili na hřišti Plané u Českých Budějovic. Domácí disponují velkou řadou zkušených hráčů. V jejich kádru se třeba nachází bratři Pintérové, Tomáš Řehoř, Jiří Carda a k tomuto utkání mohli dokonce využít služby exkapitána Dynama Romana Lengyela.

Samotné střetnutí začalo pro domácí výborně. Již ve 4. minutě rozehrál Tomáš Pintér rohový kop, přesně našel hlavu kapitána Kneyse a bylo to 1:0. Hosté byli samozřejmě z tohoto rychlého úderu zaskočení a chvíli jim trvalo, než se oklepali.

Postupem času začali hru vyrovnávat a vytvářeli si i šance, ale ani Jiránek nebo Holý si na domácího brankáře nepřišli. Poté se hra odehrávala spíše uprostřed, až přišla 37. minuta. Hosté zahráli dlouhý balón do vápna, domácí brankář ho neudržel, k dorážce se dostal hostující Pech, nasměroval míč do brány, ale na čáře ho rukou zastavil nedovoleně Lengyel. Musel předčasně pod sprchy a kopala se penalta. K té se postavil kapitán Boháč a zkušeně proměnil – 1:1.

A to ještě do poločasu nebylo všechno. Minutu před pauzou hosté rozjeli parádní akci. Neumann uvolnil Holého, ten ještě akci vyšperkoval na nabíhajícího Procházku, který se nemýlil – 1:2. I proto šli do šaten veselejší hosté.

Druhé dějství už tolik fotbalové krásy nenabídlo. Domácí se v deseti snažili, ale novoveská obrana v čele s brankářem Bartizalem byla pevná. Hra byla místy neurovnaná a šancí na obou stranách bylo poskrovnu. Domácí se snažili využívat velmi rychlého útočníka Šteyera, ale i tomu dnes nebylo přáno.

Tři minuty před koncem zahrávala N. Ves rohový kop, Janeček hlavou orazítkoval břevno, odražený balón si našel Trejbal a s přehledem ho uklidil do sítě – 1:3. Hosté získali velmi důležité tři body a ještě nepoznali hořkost porážky.

„Musím před naším mužstvem smeknout, není nás mnoho, ale všichni bojují až do poslední minuty! Vážím si toho, že jsme schopní i za nepříznivého stavu zápas otočit,“ poznamenal novoveský útočník Radomil Procházka. „Musím vyzdvihnout brankáře Bartizala a kapitána Boháče, protože hráli bezchybně a své mužstvo několikrát podrželi,“ ocenil Procházka.

SK Planá – TJ Nová Ves 1:3 (1:2)

Branky: 4. Kneys – 38. (pen.) Boháč, 44. Procházka, 82. Trejbal. Rozhodčí: Tauber – Cigáň, Valeš. ŽK: 2:3 (Kitzler, Carda – Holý, Janeček, Kohout). ČK: 1:0 (37. Lengyel). Diváků: 120.

 
 
Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Ján Honza