Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Západočešky proměnily v Borovanech dvě penalty

 
pondělí, 3. září 2018, 16:43

V prvním kole nového soutěžního ročníku divize žen skupiny D přivítaly borovanské ženy na svém hřišti soupeřky z VS Plzeň. Domácí trenéři měli k dispozici vinou zranění a hlavně nemoci pouze 11 hráček. Soupeř přijel s velice mladým týmem. V zápase se ukázalo že je na soutěž dobře připraven.

Hostující fotbalistky začaly zápas výborně, dobře kombinovali a vypracovali si i několik vyložených brankových příležitostí. Domácí nastoupili se třemi novými hráčkami v sestavě a byla vidět nesehranost. První ohrožení branky hostů přišlo až ve 35 minutě zápasu.

Soupeřky si vypracovaly hned v úvodu několik šancí, aktivní byla hlavně Šidvicová a Jiskrová. Střely skončily buď nad brankou, nebo je pokryla brankářka Zemanová. Domácí hráčky byly neustále pod tlakem, hrálo se převážně na jejich vlastní polovině.                                                                               

Ve 31 minutě po chybě Fürstové u lajny odcentrovala Jiskrová do vápna na zcela volnou Šidvicovou. Tu faulovala dobíhající Hurdálková a Troupová z následného pokutového kopu poslala hosty do vedení – 0:1. Za čtyři minuty krásnou střelou za hranicí vápna zvýšila vedení  Sládková – 0:2.

Hned po rozehrání se po uvolnění Michálkové přes tři hráčky dostala ke střele Jandová, ale střílela nad branku. Vzápětí se na druhé straně dostala do vápna Valečková. Její první střelu Zemanová vyrazila  ale na dorážku neměla nárok – 0:3.

Závěr poločasu patřil domácím hráčkám. Ve 40 minutě našla Jandová nabíhající Michálkovou, střela skončila nad brankou. Hned vzápětí postupovala opět sama na branku- brankářka Krákorová její pokus kryla.

Za další minutu přešla Jandová opět přes tři hráčky do samostatné akce, brankářka byla opět na místě. A ve 45 minutě se totéž povedlo Kubíčkové, střelecký pokus nebyl opět úspěšný.

Ani po přestávce nezaznamenaly borovanské ženy jediný gól

Domácí dívky začaly druhé dějství aktivněji. V 50 minutě byla na pravé straně faulována Michálková, přímý kop Kubíčkové skončil v náručí Krákorové. V 61 minutě byla za hranicí vápna opět faulována Michálková, přímý kop Vyslužilové šel vedle branky hostí. Za dvě minuty se do sólového úniku dostala Jandová – její pokus brankářka opět kryla.

Poté se na druhé straně dostala ke střele Šidvicová a Troupová, Zemanová byla tentokrát na místě. V 72 minutě šla Jandová opět sama na branku hostí, ale ani tentokrát míč v síti neskončil. V 75 a 79 minutě se před brankářku Zemanovou dostala opět Šidvicová, ale ani ona neuspěla.

V posledních minutách zápasu vstřelily Západočesky ještě dvě branky. Po faulu Vyslužilové ve vápně zahrávala pokutový kop Troupová a opět se nemýlila – 0:4 A v 89 minutě dala konečnou podobu výsledku Stupková 0:5.

TJ Calofrig Borovany – TJ VS Plzeň 0:5 (0:3)

Branky: Troupová 2 Obě z pen.), Sládková, Valečková, Stupková.

TJ Calofrig Borovany: Zemanová, Gregorová, Hurdálková, Jandová, Fürstová, Tichá, Vyslužilová, Kubíčková, Talacková, Michálková, Horná.

TJ VS Plzeň: Krákorová, Jiskrová, Voráčková, Valečková, Šidvicová, Mrázová, Hrabáková Jaroslava, Troupová, Hrabáková Dagmar, Sládková, Smejkalová, Stupková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda