Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hradec měl vychýlenou mušku. Naděje mu zhatila penalta

 
neděle, 2. září 2018, 10:25

Ani třetímu jihočeskému zástupci nebylo přáno ve 4. divizním kole bodovat. V přímém souboji se Západočechy se musel smířit s porážkou i hradecký nováček. Podobně jako v 1. kole s Táborskem B nasměroval domácí Klatovy za body přísný pokutový kop.

Jihočeši měli ze svého soupeře až přílišný respekt a působili dost ustrašeným dojmem. Zkušený tým Klatov toho samozřejmě dokázal využít. Ocital se před Hulíkem až nepříjemně často, a to díky zejména Karlu Krejčímu. Ten trefil z trestného kopu tyč.

To mu právě umožnila sama hostující defenziva vytvářet nejvíc problémů. Hosté zpočátku zbytečně ztráceli míče a pomáhali tím pokračovat Klatovům v tlaku. A to přineslo domácím i vedení po nedorozumění v defenzivě Jindřichova Hradce využil Milan Mészáros – 1:0.

Postupem se Hradečtí zvedli a začali předvádět svoji hru. K jejich škodě jim chyběla přesná střelba. Svoje náznaky příležitostí nedokázali proměnit, například zaváhali Toman, Kučera nebo Janák. A to hrálo do karet Západočechům, kteří udrželi těsný náskok.

Po přestávce Hradečtí pokračovali ve zlepšené hře, domácí byli vyrovnaným protivníkem, ale jejich snahu utnul údajný faul Řehořovo držení, kvůli němuž rozhodčí Matoušek odpískal penaltu z kategorie „ta byla přísná“. Nabídkou nepohrdl nejlepší hráč utkání Karel Krejčí – 2:0. Hradečtí se i za nepříznivého stavu sympaticky dál usilovali o korekci skóre, ale neměli přesnou mušku. Naprázdno vyšli Princ, Votava, Janák dokonce trefil tyčku.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Bohužel jsme prošvihli začátek utkání, kdy jsme umožnili domácím převzít iniciativu. Velké trable nám při tom dělal Karel Krejčí. I tak ale musím kluky ocenit, že se dokázali vrátit do zápasu. Bohužel na bod už to nestačilo.“

SK Klatovy 1898 – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Branky: 7. Mészáros, 52. Krejčí (pen.). Rozhodčí: Matoušek - Vnuk, Radina. Delegát: Rauch. ŽK: 1:2 (Sojka – Hulík, O. Černoch). Diváků: 150.

J. Hradec: Hulík – Řehoř, Jáša, Völfel, Chalupský (61. Princ) – Kučera, Votava, O. Černoch (72. Cettl), Jindra, Janák (68. Mareš) – Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Krejčí - Völfel.

Napsal(a) Milan Šíma