Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Táborsko jde do dalšího kola, Domažlice vyřadilo v prodloužení

 
čtvrtek, 30. srpna 2018, 09:51

V druhém kole MOL Cupu zajížděli Táborští na půdu třetiligových Domažlic, které vyřadily v prvním kole Přeštice přesvědčivou výhrou 6:0 na jejich půdě. Po 120minutové bitvě si druholigový favorit zajistil postup do další fáze domácího poháru.

První šanci zápasu obstarali domácí. Rychnovský rozehrál standardní situaci, ale Toma výborně přečetl hru a míč si stáhl pro sebe. Táborsko se z následného brejku dostalo až před branku domácího gólmana Švihoříka, ale Musiol pálil ze slibné pozice jen do tyče.

Domácí vystrkovali růžky a vůbec se nebáli hrát útočný fotbal. Z rychlého přechodu před Tomovu bránu pálil Došlý, ale Toma jeho pokus nadvakrát zlikvidoval. O pár minut později zvonila za Tomou tyč. Hlavičkou se snažil prosadit Dvořák. Hostující Frýdek rozehrával standardku z dobré pozice, ale branku minul jen o pár decimetrů. V poslední minutě prvního poločasu Domažlice ohrozily Tomu, ale střela naštěstí rozvlnila jen boční síť a tak skóre po prvním poločase bylo 0:0.

Domácí vstoupili i do druhého poločasu výrazně aktivněji než hosté. Zle mohlo být zkraje poločasu, kdy Hrubý vypálil ze třiceti metrů a jeho rána branku jen těsně minula. Domácí vytvořili tlak, ale střelecký pokus Brabce Toma zneškodnil. Z ojedinělého brejku se ke střele dostal Pfeifer, ale branku výrazně přestřelil.

Postup vystřelil Vozihnoj

V 55. minutě se poprvé měnilo skóre, když se domácí ujali vedení zásluhou Došlého. První střelecký pokus Toma jen vyboxoval před sebe a z dorážky se do prázdné branky prosadil Došlý – 1:0. Táborsko bylo jako opařené. Domácí tým výborně bránil a nepouštěl hosty do ohrožení Švihoříkovy brány. To změnila až 72. minuta, kdy se prosadil střelou z malého vápna Musiol – 1:1. Táborsko po vyrovnání ožilo a začalo mít více ze hry. Avšak do konce druhého poločasu branka již nepadla a tak o osudu utkání muselo rozhodnout prodloužení.

V nastaveném čase se začala ukazovat zkušenost a profesionalita Táborských hráčů. Tempo utkání převzali do svých otěží. Ve 103. minutě se po výborné souhře mezi Frýdkem a Vozihnojem prosadil právě Vozihnoj, který nemilosrdně prostřelil Švihoříka – 1:2. Druhá část prodloužení se odehrála spíše takticky, Táborsko drželo více balón a domácí k ničemu nepouštělo.

V závěru nastavení mohl přidat pojistku Frýdek, který si z domácí obrany udělal kužely, jenže vyhořel na brankáři Švihoříkovi. Následně rozhodčí Ardeleanu ukončil zápas. Konečný výsledek 1:2 poslal do třetího kola MOL Cupu Táborsko.

S kým se Táborsko střetne ve 3. kole MOL Cupu, určí los, který proběhne po odehrání všech zápasů 2. kola.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Bylo to úplně stejné utkání jako jsme sehráli v sobotu v Třinci. Řekl bych, že soupeř měl hodně podobnou kvalitu a způsob hry. Nakopávanými míči na vysoké hráče si vytvářel určité situace a zejména ze standardek byl nebezpečný. Utkání jsme opět dotahovali, což se naštěstí povedlo. V závěrečných dvaceti minutách jsme byli jasně lepší. Škoda, že jsme výsledek nedokázali otočit v základní hrací době. Třicetiminutové nastavení nás stálo síly navíc, které budeme v následujícím utkání potřebovat. Musíme teď hlavně kvalitně zregenerovat.“

TJ Jiskra Domažlice – FC MAS Táborsko 1:2 (0:0), po prodl.

Branky: 55. Došlý – 72. Musiol, 103. Vozihnoj. Rozhodčí: Ardeleanu – Hrabovský, Mokrusch. Diváci: 637.

Domažlice: Švihořík – Kadar, Teršl, Hájovský (106 Sedláček), Rychnovský, Brabec (79. Černý), Hrubý, Vais, Mužík (91. Buršík), Došlý, Dvořák.

Táborsko: Toma – Březina (75. Vozihnoj), Navrátil, Zárybnický, Klusák – Kučera, Frýdek, Kopřiva – Ndiaye (46. Vandas), Musiol, Pfeifer (70. Pilík).

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama