Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboni brzký gól nepomohl. V předehrávce prohrála s Hlubokou

 
pátek, 24. srpna 2018, 20:43

V páteční podvečerní předehrávce hostila Třeboň v areálu na Hliníku Hlubokou a po minulém kole byla mírným favoritem. Rychlý gól to i potvrdil, ale Hluboká se zvedla a dokázala výsledek otočit ve svůj prospěch.

Třeboň mohla pomýšlet na tříbodový zápas snad jen polovinu prvního dějství, od 8. minuty totiž domácí Jiskra vedla brankou Karla Holzepla – 1:0. Postupem času, a zejména pak po změně stran, totiž dominovala obrana Hluboké – stopeři Legdan s Turkem neprohrávali hlavičky, celá čtyřka vystupovala proti hostujícím útokům tak kompaktně, že jediné ohrožení Šillerovy branky bylo možné pouze po přímých volných kopech, které umně zahrával Holzepl.

Obrat duelu se začal rodit v 21. minutě, rychlou kombinační akci po zemi na jeden dotek dotáhl Antoš až ke střílené nahrávce k Jiřímu Rubickovi, který byl sice tísněný obráncem, ale míč za záda brankáře Kopeckého dostal – 1:1.

Mužstvo Františka Cipra mohlo jít do vedení hned o pár minut později, třeboňský bek Koktavý totiž hrubě chyboval na pravé straně, nahrál míč Lovičkovi přímo na kopačky, hostující záložník si vyměnil míč s Antošem, ale podobná akce jako před prvním gólem tentokrát skončila jen Lovičkovou střelou nad břevno. Každopádně to byla obrovská příležitost Hluboké.

Světlý okamžik v ofenzivní činnosti Třeboně přinesla 31. minuta, David Růžička se po Holzeplově přímáku pověsil do vzduchu, akrobatickým kopem ale nemířil mezi tři tyče.

Rozhodla premiérová trefa Kadlece

Další možnost strhnout vedení na stranu hostujícího týmu měl v 51. minutě výborně hrající Turek, ale po Antošově přesném pasu od rohového praporku hlavičkoval jen do míst, kam dosáhl Kopecký.

Rozhodnutí tak padlo po necelé hodině hry, Kryštof Kadlec si krátkým vedením balónu připravil pozici pro střelu ze střední vzdálenosti a z dobrých dvaceti metrů nedal angličanem Kopeckému šanci a slavil první gól v hlubockém dresu – 2:1.

Nervózní závěr duelu už si Hluboká díky kompaktní defenzivě a také jistějšímu držení míče pohlídala a po skončení duelu měli její hráči z tří bodů evidentní radost.

Třeboň nezavázala na skvělý výkon ze Želče a poprvé přenechala body soupeři. „Mimo prvních patnáct minut nás prostě ve všech činnostech Hluboká přehrála. Nevím, jestli byli kluci tak nahoře po výhře v Želči, ale všichni zahráli pod psa. Pravdou je, že obrana soupeře fungovala výborně. Další věc je ta, že Hluboká měla během první půle snad devět nebo deset rohů. To se nám nemůže stávat, že se takhle doma dostaneme pod tlak,“ hřímal František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně.

TJ Jiskra Třeboň - TJ Hluboká nad Vltavou 1:2 (1:1)

Branky: 8. Holzepl – 21. Rubick, 57. Kadlec. Rozhodčí: Albert – Macko Jarolím. Delegát: Štuk. ŽK: 1:2 (Růžička – Kadlec, Lovička). Diváků: 250.

Třeboň: Kopecký – Koktavý, Pučejdl, Hami, Týnavský (88. Lonsmín) – Matoušek, Průcha (69. Cimerhanzl), Doležal (81. Bíca), Vávra, Růžička – Holzepl. Trenér Karel Kladenský.

Hluboká: Šiller – Jonáš, Legdan, Turek, Čermín – Kadlec, Rubick, Lovička (88. T. Adam), Němec – Antoš, Valenta (70. Říha). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: nikdo – Turek, Antoš, Lovička.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák