Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Gólová představení Martina Jirouše a Filipa Vaňka

 
čtvrtek, 23. srpna 2018, 10:01

Po druhém vystoupení v divizi A čekají na první bodový zisk nováčci J. Hradec a Táborsko. Loňští účastníci KP obdrželi po pěti gólech v Přešticích, resp. v derby s Čížovou, která i bez hráčů na střídání jasně ovládla utkání na Soukeníku. Výbornou podívanou nabídl duel Doubravky se Soběslaví. Osmigólová přestřelka neměla vítěze. Spartakovci odvezli bod. O první hattricky v divizi se zasloužily jihočeské kopačky. Útočník Čížové Martin Jirouš byl k neudržení především ve vzduchu, soběslavský krajní halv Filip Vaněk řádil na levé straně, jak se můžete podívat v přiloženém videu.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 2. KOLE DIVIZE A 


TJ Přeštice – FK Jindřichův Hradec 1910 5:1 (1:0)

Branky: 17. Kristl, 57. Kulhánek, 60. Lecjaks, 85. Mudra, 90. Staněk – 50. Toman. Rozhodčí: Opočenský – Trska, Švorc. Delegát: Ploch. ŽK: 0:1 (Jindra). Diváků: 152.

J. Hradec: Hejníček – Řehoř, Jáša, Völfel, Chalupský – Janák, O. Černoch (88. Cettl), Jindra, Votava (66. Blažek) – Kučera (80. Mareš), Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Jindra.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „V tomto zápase jsme propadli, až nepochopitelně jsme neuměli podržet míč a ztráceli jsme ho brzy po zisku. Defenzivní činnost byla na velmi špatné úrovni. Když se nám podařilo vyrovnat a hru jsme vyrovnali, tak přišla hrubá individuální chyba a soupeř nabídnutou možnost překlopit utkání na svou stranu využil. Potom následovaly další tři individuální chyby a všechny byly potrestány brankou. Musíme se oklepat, hrát bez fatálních chyb a kvalitněji.“


FC MAS Táborsko B – TJ Sokol Čížová 0:5 (0:2)

Branky: 20., 36. a 63. Jirouš, 71. Krasnyanyk, 73. Janda. Rozhodčí: Cihlář - Kastl, Matyš. Delegát: Slavíček. ŽK: 1:0 (Peterka). Diváků: 170.

Táborsko B: Novák – Laszák, Peterka, Větrovský – Mikuláštík (80. Jírava), Kopřiva (83. Jansa) – Berešík, Postřihač, Radosta, Zvára (61. Mischnik) – Kubec. Trenér Jaroslav Polášek.

Čížová: Satrapa – Polodna, Rozhoň, Novák, Pospíšil – Dvořák – O. Gregor, Kočí, Janda, Krasnyanyk – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Berešík – Jirouš.

Jaroslav Polášek, trenér Táborska B: „Celý zápas jsme nenašli recept jak uhlídat střelecky disponovaného Jirouše, který nás třikrát potrestal z toho dvakrát hlavou. Čížová vyhrála zaslouženě, zkušeně kontrolovala hru a i přes naši snahu, nás do pokutového území moc nepouštěla.“

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Byl jsem rád, že jsem tu sestavu nějak dal dohromady. Dva hráči dělali svědky na svatbě, Kasík říká, že má něco s tříslem, druhý Gregor taky není v pořádku. Ti zkušení si s tím poradili a tři body jsou naprosto zaslouženě naše.“


SK Senco Doubravka – FK Spartak Soběslav 4:4 (2:2), penalty 6:5

Branky: 4. Motl, 41., 65. (pen.) a 85. Krejčí – 7., 39. a 79. Vaněk, 86. Bouchal. Rozhodčí: Krejsa - Cichra, Janoch. Delegát: Macháček. ŽK: 2:1 (Stružka, Krejčí – Podráský). ČK: 0:1 (64. Chotovinský). Diváků: 60.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Hromada, Zeman – Mazouch, Podráský (82. Maršík), Bouchal, Nohava, Vaněk – Kutner. Mužstvo vedl asistent Vladimír Hanzal.

Nejlepší hráči: Vaněk, Kutner.

Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi: „Mrzí nás čtyři velké nevyužité šance z prvního poločasu, kdy Vaněk s Chotovinským trefili tyč a Bouchal s Kutnerem neproměnili samostatný únik. Bohužel jsme neubránili standardní situace domácích. Druhý poločas už byl z obou stran opatrnější. Senco šlo do vedení v 65. minutě z pokutového kopu, kdy byl vyloučen Chotovinský za údajné hraní rukou na brankové čáře. Ač v deseti jsme se týmovým výkonem hnali za vyrovnáním a byli jsme odměněni třetím gólem Vaňka v zápase. Bohužel jsme pět minut před koncem opět neubránili standardní situaci pro změnu od rohového praporku a museli jsme se zase snažit vyrovnat. To se povedlo, když skvěle hrající Kutner trefil břevno, Vaňkova šance byla zablokována a Bouchal poté vše prostřelil. Penalty už byly vabank. Škoda, že když dáme venku 4 góly, tak si odvážíme jen bod. Bylo rozhodně na tři.“


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha – FK Hořovicko 1:0 (1:0), 42. Baran.
FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Tachov 0:2 (0:0), 61. a 67. Čížek.
SK Klatovy 1898 – FK Admira Praha 0:1 (0:1), 45. Zahálka.
TJ Tatran Sedlčany – Český lev-Union Beroun 4:1 (2:0), 13. Kdolský, 28. Lípa, 58. Senft, 87. Krůta - 84. Sklenář (pen.).
SK Rakovník – MFK Dobříš 4:2 (3:2), 8. Červený, 26. a 44. Severin, 51. Duchoň - 17. Maryška, 30. Dort (pen.).


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař