Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplici se generálka s Nemanicemi nepovedla

 
úterý, 14. srpna 2018, 10:13

K poslednímu přípravnému střetnutí před novým soutěžním ročníkem zavítaly do Kaplice Nemanice. Ač se jednalo pro oba dva týmy o generálku, musely se obě dvě strany obejít bez některých hráčů obvyklé základní sestavy.

První zahrozili už ve druhé minutě domácí. Po rozehraném rohovém kopu a následném Markově centru hlavičkoval mimo Daniel. O několik minut později měli spartakovci výhodu trestného kopu. K balonu se postavil Martin Pulec, ale Polomčák povedenou střelu neméně povedeným zákrokem vyboxoval.

Postupem času se do nebezpečných situací dostávali i hosté. Ve dvanácté minutě po rohovém kopu měli blízko ke gólu, ale obrana nebezpečí zažehnala. V osmnácté minutě pak pokoušel střelecké štěstí novic v nemanickém dresu Čapek, tvrdá rána z dobrých dvaceti metrů skončila těsně nad břevnem Kuchařovy svatyně.

Bezbrankový stav se změnil až po půlhodině hry. Trestný kop z levé strany zahrával Pulec, Polomčák pouze vyrazil, akce pokračovala a z pravé strany poslal do vápna centr Kebl. Lesňákovu hlavičku zablokovala jeden z obránců, míč se však dostal k Pulcovi, jenž předložil balon před prázdnou bránu Marku Urazilovi, který zblízka doklepl – 1:0.

Jenomže záhy bylo vyrovnáno. Kapličtí se dopustili taktické chyby, hosté rychle provedeným autovým vhazováním se dostali do přečíslení do otevřené obrany a po Baštově přihrávce zakončoval do protipohybu brankáře Kuchaře Václav Čapek – 1:1.

Ve 38. minutě už Nemaničtí vedli. Po zbytečné ztrátě přišli spartakovci o míč a do vápna se dostal Bašta, ale Kuchař jej vychytal. Následně byl hostující útočník faulován Čutkou a pískala se penalta. Miroslav Novotný ji zkušeně proměnil a hosté vedli – 1:2.

Navíc se vzápětí do vápna vřítil Vlastimil Bašta, proti Kuchařovi sice neuspěl, nakonec však se štěstím na druhý pokus poslal míč do sítě – 1:3. Ještě v závěru prvního poločasu mohli domácí snížit, když se po spolupráci Urazila s Divokým dostal do vyložené šance Daniel. Gólman Polomčák jeho pokus zbrzdil a tím dal možnost vracejícímu se Benkovskému, aby míč putující do brány odkopl.

Co se nepovedlo na konci prvního poločasu, podařilo se po pěti minutách hry v dějství druhém. Dubský ve vápně fauloval Lesňáka a pískala se penalta i pro Kaplické. K míči se postavil Jiří Divoký a i on mířil přesně – 2:3.

Hosté si však krátce nato vzali dvoubrankový náskok zpět. Po rohovém kopu se prosadil křížnou hlavičkou stoper Aleš Benkovský – 2:4. O chvíli později pokoušel střeleckou štěstěnu z přímého kopu další nováček v hostujícím dresu Ondřej Jelínek, mířil však jen nad branku Spartaku.

V dalším průběhu diváci sledovali marné dobývání svatyně hostů. Domácí se tlačili do zakončení, hosté se spoléhali na brejkové situace. V 58. minutě Pulec průnikovou přihrávkou našel rozběhnutého Lesňáka, ten z levé strany přízemní ranou Polomčáka neprostřelil. Vzápětí se vyznamenal i při Štrbačkově střele zpoza vápna, kterou vyškrábl robinzonádou zpod břevna. Pak centroval z pravé strany Pulec, na přetažený centr si počkal Urazil, zakončoval z první, ale pouze do boční sítě

V 61. minutě další gólovka pro spartakovce. Marek přistrčil balon do loženky Urazilovi, ten z levé strany Polomčáka znovu neprostřelil, zasáhl reflexivně nohou. Po následném centru od rohového praporku hlavičkoval Lesňák, z brankové čáry míč vykopl bránící Kubát.

Pak po delším čase zahrozili hosté. Po Baštově akci mohl skórovat Čapek, ale Kuchaře nepokořil. O chvíli později po rohu nakrátko prošel do vápna Bašta, po prudkém centru hlavičkoval Benkovský, míč olíznul břevno.

V 71. minutě se rozezvučelo břevno i na druhé straně. Po Pulcově centru do něj poslal hlavou míč Lesňák. V 74. minutě Štrbačka vyslal do úprku Urazila, a ten přihrávkou z pravé strany hledal před brankou Lesňáka. Kaplický forvard však míč netrefil, z úhlu zakončoval Marek, obránce za přispění tyčky míč do branky nepropustil.

Za dalších pět minut po rohovém kopu Pulce hlavičkoval Lesňák nad branku Nemanic. O chvíli později zahrával přímý kop Pulec, Polomčák znovu míč dokázal vyrazit. Pak Pulec přihrál míč do šance Markovi, ten zakončoval z levé strany, střela minula bližší tyč.

V samotném závěru se pak do brejku dostal Bašta, ale mířil jen do připravené Kuchařovy náruče. Generálka tak skončila výhrou hostů, kteří byli v koncovce o poznání produktivnější. Snad si Kapličtí nechali góly na první mistrovské utkání.

FK Spartak Kaplice – SK Nemanice 2:4 (1:3)

Btanky: 30. Urazil, 50. Divoký (11) – 32. Čapek, 38. Novotný (11), 40. Bašta, 53. Benkovský. Rozhodčí: J. Říha. ŽK: 2:2 (Kebl, Čutka – Kubát, Dubský). Diváků: 70

Kaplice: Kuchař – Dostál, Kebl, Čutka, M. Malický, Daniel, Divoký, M. Pulec, Marek, Urazil, Lesňák. Střídali Aibl, Szojka, Štrbačka,

Nemanice: Polomčák – Kubát, Benkovský, Strnad, Dubský, Hebký, Lukáš, Čapek, Jelínek, Novotný, Bašta. Střídal Böhm,

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec
 


 
Reklama