Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Blatná získala v Čimelicích zasloužený bod

 
úterý, 14. srpna 2018, 09:08

V prvním kole KP přivítalo mužstvo Čimelic na svém hřišti nováčka z Blatné, který je teď nejbližším soupeřem. V nejvyšší krajské soutěži šlo o jejich první vzájemný zápas. Před slušnou diváckou kulisou se oba soupeři rozešli bezgólovou remízou.

Po opatrném začátku měli domácí postupem času mírnou převahu, ale do šancí se nedostali. Rovněž hosté se pouze sporadicky dostávali dopředu, a tak největší ohrožení hrozilo pouze ze standardních situací.

Domácí Varhan ve 34. minutě prudce vystřelil, ale jeho pokus blatenský brankář vyrazil. To bylo prakticky za první poločas vše. Domácí především trápila rozehrávka a také hosté se velice trápili při útocích na čimelickou branku. Poločas skončil bez branek.

Druhou polovinu začali opět aktivněji domácí, ale kromě několika střeleckých pokusů se do šance ne a ne dostat. Postupem času se Čimeličtí stále více tlačili dopředu. V 72. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Řezáč nad branku. V 78. minutě po střele Řezáče vykopával Nový míč z brankové čáry. To byla jedna a také poslední šance domácích.

V závěru utkání došlo ve vápně Blatné ke střetu domácího Pšeničky s jedním z bránicích hráčů a čimelický obránce musel být odnesen ze hřiště s poraněným kolenem a následně převezen sanitkou do písecké nemocnice k vyšetření. Po chvíli byl zápas ukončen za stavu 0:0. Po předvedené hře obou mužstev je remíza zasloužená.

Pavel Schorník, trenér Čimelic: „Utkání bylo plné osobních soubojů. Nám se nedařila hra podle našich představ, kazili jsme přihrávky a tím pádem jsme nedokázali soupeře ničím překvapit. Měli jsme tam tři příležitosti, ze kterých jsme mohli dat gól, ale do sítě to neprošlo. Vzhledem k průběhu je remíza spravedlivá. Ale co mě mrzí daleko více, jsou zranění dalších hráčů, a to zejména těžký úraz kolena Zdeňka Pšeničky, které si vyžádá delší pauzu.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Zápas jsme odehráli ze zajištěné obrany, která nám fungovala na jedničku, a to včetně sedmnáctiletého Šimůnka v naší brance. My jsme branku domácích ohrožovali především ze standardních situací, ale gólu jsme se nedočkali. Nejblíže jsme k němu měli po střele Petráška a teči Stulíka, které se štěstím zabránil domácí bek. Šanci domácích v jednom případě vykryl Šimůnek a v té druhé, asi největší v tomto zápase, až na brankové čáře Nový. Kromě poslední dvacetiminutovky jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. Kluky bych chtěl pochválit za nasazení a bojovnost. S bodem z horké čimelické půdy jsme spokojeni.“

SK SIKO Čimelice – TJ Blatná 0:0

Rozhodčí: Přibyl – Polák, Kotalík. DFA: Albrecht. ŽK: 2:2 (Zelenka, Viták – Čadek, Sýkora). Diváků: 300.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Pšenička, Listopad, Převrátil – Říha (62. Viták), Zelenka (87. Froněk), Nekl, Varhan (81. Pávec) – Řežábek, Hegenbart. Trenér Pavel Schorník

Blatná: Šimůnek – Nový, Sýkora, Petrášek, Machovský (81. Míka) – Mikeš, Mišiak, Jícha (90. Hlaváč), Šilhavý – Stulík, Čadek (73. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Petr Vlasák