Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Barda odstřelil hattrickem Dražice, derby exdivizních pro Č. Krumlov

 
neděle, 12. srpna 2018, 20:00

Nejvýraznějšího vítězství prvního kola krajského přeboru dosáhlo v nedělním odpoledním střetnutí Milevsko s Dražicemi. Premiérovým hattrickem sezony o něm rozhodl Jakub Barda. Tahák kola mezi dvěma loňskými účastníky divize vyhráli v Jankově fotbalisté Č. Krumlova. Slavojáci v modrých dresech vedli již o dva góly, domácí stačili jen korigovat.

NĚDĚLNÍ VÝSLEDKY 1. KOLA KP


Jiskra Třeboň – FK Protivín 1:1 (0:0)

Góly: 73. Růžička – 92. Bečvář. Rozhodčí: Hoch - Jarolím, Krauskopf. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1 (Matoušek, Vávra, Průcha – Hála). Diváků: 120. Více z dopoledního utkání v Třeboni zde.


SK Jankov – FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:1)

Góly: 78. Hüttner - 31. Persán, 72. Sláma. Rozhodčí: Šafránek - Krčín, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 2:3 (Bürger, Maršán - Švec, Strapek, Tůma). Diváků: 238

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Maršán, Fajtl (66. Hüttner) - Dolejšek, Sedlic (74. Kočer), Šebelka - Bürger (57. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Č. Krumlov: Trnka - Beránek (12. Smolen), Dudák, Švec,  Malý - Sláma (88. Ješina), Strapek (90. Trapl), Novák, Persán (66. Tůma) - Tauber, Fischer. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Jirkovský, Maršán - Persán, Novák, celý tým

Hned úvodní kolo, letos nadupaného a sledovaného krajského přeboru, svedlo ve šlágru kola dva exdivizní celky, které by měly patřit k horkým favoritům soutěže. V rozpálené Precis aréně SK Jankov přivítal Český Krumlov. V brance Slavoje naskočil po dlouhém zranění Michal Trnka, Jankovští vyrukovali se stejnou sestavou jako v generálce s Čimelicemi.

V nudném prvním poločasu byli více na balónu hráči Krumlova, kteří už po dvanácti minutách přišli o svého kapitána, který musel po srážce se Šebelkou střídat. Na první hezčí fotbalovou akci se muselo čekat půl hodiny, ale ta hned byla gólová. Bohužel pro Jankov dlouhý nákop nezvládl vyběhnuvší Pavelec, balón kolem něho proletěl a František Persán danou situaci využil - 0:1. Slavoj působil fotbalověji a Fischerem mohl ve 40. minutě skóre ještě navýšit, tentokrát Pavelec zasáhl bravurně.

Druhý poločas už byl o dost živější, především domácí tým zvýšil aktivitu, přesto první šance druhé pětačtyřicetiminutovky přišla z kopaček hostujícího Nováka, jenž z přímého kopu orazítkoval spojnici. V 64. minutě neuspěl Fischer, ale v 74. minutě se Slavoj po přihrávce Taubera dostal Janem Slámou do dvougólového vedení - 0:2. Jankov snížil v 78.minutě hlavičkujícím Martinem Hüttnerem, ale na vyrovnání to už nestačilo, byť Šebelkova šance v posledních vteřinách gólem skončit měla. Nicméně výhra Českého Krumlova je naprosto spravedlivá.


FC ZVVZ Milevsko – TJ Dražice 3:0 (1:0)

Góly: 42., 49. (pen.) a 74. Barda. Rozhodčí: Dunovský – Kroutl, Tauber. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Barda, Vakoč – D. Štecher). Diváků: 150.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (86. Pav. Novotný), Marvan, Koutník (88. Hejl), Maršík – Smetana (83. Paták), Barda (89. Jakeš). Trenér Miroslav Strnad.

Dražice: Baka – Petr Novotný, Horka (86. Špale), Hořejší, Bareš – Fara, Veselý, D. Štecher (76. Fořt), Hojdar – L. Stuchlík, Kromka (74. M. Stuchlík). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Barda, Pavel Dvořák - Veselý

Milevsko v aktuální sezóně začalo tam, kde na jaře skončilo. Ve formě působící vzduchotechnici nehráli podle not svého kouče Miroslava Strnada snad jen prvních pětadvacet minut, a kdyby naopak Dražice daly tou dobou svou stoprocentní šanci, kterou skvěle zlikvidovala milevská jednička Dvořák, kdoví jak by se zbytek zápasu vyvíjel. Takhle ale díky hattricku Jakuba Bardy bere favorit tři body.

„Jsme šťastní za tři body, první zápas v sezóně je vždycky důležitý. Podle výsledku to vypadá jasně, ale polovina první půle vůbec nebyla podle našich představ. De facto se hrálo na naší půlce, zklidnil náš až první gól Kuby Bardy,“ narážel domácí trenér na úvodní branku duelu ze 42. minuty – 1:0.

Vzduchotechnici se od té chvíle viditelně zklidnili, a když pár minut po změně stran překonal dražického Baku Barda z pokutového kopu za faul na Koutníka znovu, šel zápas k jasnému cíli. Milevsko doma neprohrává, v minulé sezóně se mu to stalo jen jedinkrát, a když se 28letý Jakub Barda v 74. minutě trefil parádně potřetí, dal svému Milevsku jistotu, že i tentokrát bude doma bodovat, a to rovnou naplno. 

 


Sobotní výsledky
KP: Nováčci překvapili. Lom vyloupil Roudné, Blatná odvezla bod z Čimelic

Napsal(a) Martin Wipplinger, SK Jankov | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama