Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň ztratila s Protivínem body v poslední minutě

 
neděle, 12. srpna 2018, 14:17

Zajímavý zápas už jenom proto, že oba protivníci se v soutěži potkali v prvním kole v Třeboni už potřetí, a pokaždé skončil zápas remízou. O výsledek 1:1 se postarali dva nováčkové. V domácím dresu exroudenský Růžička a u hostů exvodňanský Bečvář. Premiéra třeboňského nového kouče Kladenského tak nedopadla zcela podle jeho představ. Ale hra jeho týmu přinesla vcelku pohlednou hru, jenom defenziva by měla asi přidat. Protivín hrozil až příliš často.

Jiskra Třeboň – FK Protivín 1:1 (0:0)

Góly: 73. Růžička – 92. Bečvář. Rozhodčí: Hoch - Jarolím, Krauskopf. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1 (Matoušek, Vávra, Průcha – Hála). Diváků: 120.

Třeboň: Skála – Týnavský, Hami, Koktavý – Cimerhanzl, Vávra, Doležal – Růžička (90. Schneider), Matoušek – Holzepl, Průcha (69. Tůma). Trenér Karel Kladenský.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Hála, R. Vojta, König (46. Bečvář) – J. Vojta, Moravec (88. Fiala), Prášil, Zb. Vorel, Dan – Jar. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Skála, Vávra – Hanus, Prášil, Moravec.

Od začátku střetnutí se museli činit oba gólmani. Hodně práce měl možná překvapivě domácí Skála. Nejdříve musel hasit chybu svých spoluhráčů, pak skvěle zlikvidoval hlavičku z těsné blízkosti. Neprosadil se ani vyhlášený střelec Jaromír Vorel.Neméně práce měl na druhé straně i i protivínský Hanus s pokusy Vávry, Holzepla či Průchy. Ale ani jeden z nich ve vyrovnaném prvním poločase neuspěl.

Druhá půle byla možná daleko zajímavější. Oba týmy se tlačily do vítězství, ale brankáři stále odolávali, i když měli ještě víc práce než před přestávkou. Hanus kapituloval čtvrt hodiny před koncem utkání. David Růžička se po chybné rozehrávce Protivína uvolnil a nedal hotujícímu gólmanu šanci – 1:0.

Hosté se nevzdali a Ondřej Prášil umně organizoval i závěrečný tlak. Domácí aktivně bránili těsný náskok a po očku sledovali rozhodčího, kdy už konečně odpíská konec. Jenže přišlo prodloužení a v něm se podařilo hostům vyrovnat. Zahrávali trestný kop a střídající David Bečvář srovnal skóre – 1:1. Teprve potom rozhodčí Hoch foukl do píšťalky a ukončil zápas. Pro Třeboňáky pozdě.

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „Fotbal to špatný nebyl, hlavně ve druhém poločase byl napínavější. Průběh byl vyrovnaný, takže remíza je asi zasloužená. Ale že se o ní rozhodlo v nastavení, to trochu štve. Měli jsme to už udržet.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „První poločas nebyl z naší strany úplně vydařený. Postupně ale zjednodušili hru a měli jsme i šance. Celkem zbytečný gól jsme dostali po naší špatné rozehrávce, ale v nastavení jsme celkem zaslouženě vyrovnali. Každopádně druhý poločas, ve kterém padly oba góly, byl zajímavější.“


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle