Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Představujeme elitní krajskou šestnáctku 2018/19: soupisky, změny a plány

 
sobota, 11. srpna 2018, 03:07

Pauza a letní přípravné období jsou minulostí. Od soboty 11. srpna se znovu rozjede kolotoč zápasů jihočeského Ondrášovka krajského přeboru 2018/19. Maximálně nabitou soutěž doplnily tři exdivizní celky – Roudné, Č. Krumlov a Jankov – a nováčci Blatná s Lomem. Těžko tipovat hlavního favorita, stejně jako adepty sestupu.

MALŠE ROUDNÉ

I přes záchranu se malšané po čtyřech sezonách rozhodli opustit divizi. K velkým změnám došlo nejen v kádru Roudného, ale změnil se i realizační tým. Po Rudolfu Otepkovi převzal trenérské žezlo místní patriot Marcel Tomášek, který skončil s trénováním u mládeže v Dynamu ČB. Prozradil nám, že rád by zapracoval mladou krev a viděl tým v horních patrech.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Odešlo šest hráčů ze základní sestavy z minulé sezony. Rozpadla se nám celá obrana. Na druhou stranu přišlo několik hráčů. Věřím, že si vše brzy sedne.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Průběh byl hodně specifický a hlavně ne podle mých představ, ale nastala tato situace a museli jsme se s tím poprat. Zatím jsme nastoupili pouze na poločas proti Lomnici v takovém složení, jak bychom chtěli hrát.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Chtěli bychom se pohybovat v horní polovině tabulky a předvádět ofenzivní a agresivní fotbal. Přáním také bude zabudovat naše dorostence, kteří postoupili do divize, a využít mladých hráčů pro A-tým.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Ondřej Cahyna (N. Ves/Třeboň), David Votava (T. Sviny/Olešník), Matouš Neckář (Č. Krumlov), Dominik Kodras (Třeboň), Martin Škoda (Rakousko), Dominik Hrouda, Jiří Hošna, Matyáš Tibitanzl (vš. z dorostu)
Odešli: Holub a Zeman (uk. host. Písek), Daniel Lerch (Rakousko), Patrik Kössl (Hluboká), Ladislav Vávra a David Růžička (oba Třeboň), Martin Tušer (Katovice)

SOUPISKA
Brankáři: Daniel Konečný, Tomáš Hřebejk, Jiří Hošna
Obránci: Dominik Hrouda, Jakub Vogl, Matěj Otepka, Ondřej Cahyna, Dominik Kodras, Ilja Solomakha
Záložníci: Ondřej Otepka, Jakub Píša, Jan Hála, Matouš Neckář, Martin Škoda, Dominik Samek, Matyáš Bartoš, Filip Budín, Dominik Kořínek
Útočníci: Martin Vlk, David Votava, Matyáš Tibitanzl

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Marcel Tomášek. Vedoucí mužstva: Jiří Bláha. 


FK SLAVOJ ČESKÝ KRUMLOV

Slavojáci po šesti letech sestoupili z divize, v přeboru by měli letos patřit k nejužší špice. Útok k Tauberovi posílil Fischer, který je jednou ze tří nových tváří. Domácí utkání budou hrát Krumlovští v sobotu odpoledne. Na naše otázky odpovídal Dominův asistent Jiří Černý.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Přišli tři hráči. Z dorostu jsme zapojili trojici mladíků a po dlouhodobém zranění se vrátil brankář Trnka. Noví hráči zapadli do mužstva a jsou potřebnou konkurencí stávajícím hráčům.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Po úvodní prohře s výběrem Písku jsme postupně vyhráli utkání s Vimperkem, Větřní, Třeboní a generálkou byl zápas s U19 Dynamo ČB. Vše vítězství a dobré výkony celého mužstva.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Pobavit diváky dobrým fotbalem a být v tabulce co nejvýše.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Martin Fischer (Prachatice), Dominik Malý (Loko ČB), David Smolen (Rakousko/Kaplice), Daniel Trapl, Miroslav Ješina, Patrik Filip (vš. z dorostu), Michal Trnka (po zranění).
Odešli: Matouš Neckář (Roudné), Lukáš Hofmann, Jan Sekyra (oba Bavorovice), Filip Hňup (Německo) Jakub Wagner, Michal Kroupa, Lukáš Mravec (všichni Rakousko)

SOUPISKA
Brankáři: Michal Trnka, František Říha
Obránci: Václav Beránek, Matěj Švec, Martin Dudák, Jakub Kabele, Martin Svoboda, Dominik Malý, Miroslav Ješina
Záložníci: František Persán, Václav Novák, Dominik Tůma, Jan Sláma, Michal Strapek, David Smolen, Michal Klivanda
Útočníci: Martin Fischer, Tomáš Tauber, Patrik Filip, Daniel Trapl

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Václav Domin. Asistent: Jiří Černý. Vedoucí mužstva: Jiří Werner. Fyzioterapeut: Karel Bednařík.


SK JANKOV

Jankov už na druhý pokus celostátní soutěž neudržel a po dvou letech se vrací do krajského přeboru. V kabině k žádným velkým přesunům nedošlo, trenér Kadlec přivítal talentované mladíky Hüttnera s Dolejškem. S novinkami v jankovském táboře nás seznámil kouč Petr Kadlec.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
K nějakým drobným změnám došlo, ale jsem rád, že se nám kádr podařilo víceméně udržet. S novými posilami jsem spokojen, mladíci zapadli jak charakterem, tak i po fotbalové stránce. K tomu se postupně do tréninku zařazuje Mára Kroneisl, který doufám, ještě neřekl poslední slovo, a jsem přesvědčený, že pro tým bude jeho návrat velkým přínosem jak v kabině, tak na hřišti. Dále ještě čekáme na návrat Davida Mensaha z Ghany, který by nás měl také doplnit.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
S průběhem letní přípravy jsem víceméně spokojen. Co se týče tréninků, tak jsme odtrénovali všechno podle plánu a i účast hráčů byla poměrně slušná. S přípravnými zápasy to bylo horší. Z pěti dlouhodobě naplánovaných zápasů nám dvakrát soupeři odřekli. Naštěstí jsme ale aspoň v jednom případě sehnali náhradu a odehráli jsme tím pádem čtyři přípravná utkání. Z toho paradoxně tři v týdnu a vím, že zápasy v týdnu nám prostě nějak nesedí. O samotné výsledky ani tolik nešlo. Co se týče předvedené hry, tak jsme mohli být částečně spokojeni se zápasem s juniorkou Dynama a s posledním zápasem s Čimelicemi.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Každý by rád svůj tým viděl co nejvýše. My půjdeme poctivě zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit. Rozhodně jsme si ale všichni vědomi toho, že letos v KP nebude slabých soupeřů.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Martin Hüttner (Táborsko), Petr Dolejšek (Dynamo ČB)
Odešli: Adam Kasík (Písek), Marek Smetana (Milevsko), Martin Rytíř (Rakousko)

SOUPISKA
Brankáři: Jan Komárek, Aleš Pavelec
Obránci: František Lošek, Jakub Zajíc, Martin Popelka, Václav Jirkovský, Marek Kroneisl, Jan Honner
Záložníci: Lukáš Fajtl, Vojtěch Bürger, Petr Dolejšek, David Maršán, Jan Šebelka, Patrik Sedlic, Pavel Beránek, Martin Hüttner
Útočníci: Roman Mužík, Daniel Kočer, Matěj Prediger, David Mensah

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Petr Kadlec. Asistent: Petr Maxa. Sportovní manažer: Pavel Beránek. Trenér brankářů: Pavel Kučera. Masér: Jan Šváb.     


SOKOL ŽELEČ

Želeč je v historii krajského přeboru teprve druhým týmem, který odmítl postoupit z prvního místa o patro výš. Po mimořádné sezoně ověnčené přebornickým titulem nebude mít lehkou cestu za obhajobou. Úspěšného trenéra Romana Lukáče trápí především úzký kádr a tak doufá, že se budou hráčům vyhýbat zranění.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Nejvíce mne mrzí ztráta Radka Novotného, který půjde na operaci již operovaného kolene, a s návratem k fotbalu to nevypadá moc dobře. V červnu nám zdrhli Bosnyak a Kloc do Lomu. Mužstvo se nám podařilo „omladit“ příchodem Michala Sokolta a uvidíme, kam se za necelý rok, co u nás nebyl, posunul. Dalším „mladíkem“ snad bude Milan Barteska, který měl celé jaro problémy s kolenem, a uvidíme, jestli se dá do pořádku.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Spokojený nejsem ani trošičku, scházeli jsme se jak na mariáš. Vyvrcholilo to neodehraným zápasem v generálce proti Žirovnici.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Asi jako každý trenér bych rád viděl svůj tým co nejvýše, ale vzhledem k úzkému kádru neumím odhadnout, jak vysoko to letos bude. S tím souvisí i mé největší přání, a to je, aby se nám vyhýbala zranění a nemoci.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Michal Sokolt (Sokol S. Ústí)
Odešli: Radek Novotný (zranění), Jaroslav Bosnyak a Ivan Kloc (oba Lom)

SOUPISKA
Brankáři: Martin Blažek, Jan Albrecht
Obránci: Filip Froněk, Ondřej Kosobud, David Pavličko, Jakub Škrábek
Záložníci: Milan Barteska, David Fiala, Jiří Holub, Tomáš Kukučka, Jiří Rabiňák, Marek Šindelář, Zdenek Šváb, Jan Švec
Útočníci: Michal Brůžek, Michal Sokolt

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Roman Lukáč. Asistenti: Ondřej Kosobud a Michal Sokolt (oba hrající). Vedoucí mužstva: Jaroslav Mazura. Kustod: Milan Kadoch.


FC ZVVZ MILEVSKO

Po skvělé jarní jízdě se hodlají vzduchotechnici zaměřit na podzimní číst. Ta jim už pravidelně nevychází a na jaře pak musejí vše dohánět. Lodivod Miroslav Strnad želí ztráty Koutníka s Petrem Dvořákem, kteří ukončili činnost v „áčku“, a momentální velkou marodku.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
V našem kádru došlo ke změnám dosti citelným. Petr Dvořák si chce dát minimálně půlroční odpočinek a František Koutník z pracovních a časových důvodů v A mužstvu skončil. Ale uvidíme, třeba když bude nutně potřeba, tak ještě vypomůžou. Přišli Roman Maršík a Marek Smetana. Jsou to naši odchovanci a hlavně mladí talentovaní kluci. Potencionál určitě mají.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Letní příprava probíhala jak už je zvykem v našem areálu. Trénovali jsme třikrát týdně plus přípravné zápasy. Výsledky vůbec neřešíme. V zápasech dostali šanci jak všichni hráči áčka, tak i naši dorostenci a hráči rezervy. Co mi dělá velké vrásky na čele, je opravdu velká marodka.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Samozřejmě, že každé mužstvo se chce poprat o ty nejvyšší příčky a i my chceme navázat na jarní část minulé sezóny. Soutěž ale bude náročná a kvalitnější než ta předchozí. Doufám, že se kluci dají zdravotně do pořádku a náš fotbal bude diváka opět bavit.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Roman Maršík (Roudné), Marek Smetana (Jankov)
Odešli: Petr Dvořák (přerušil kariéru), František Koutník (B-mužstvo), Jakub Šmitmajer (?)

SOUPISKA
Brankáři: Pavel Dvořák
Obránci: Martin Hejl, Jiří Kosobud, Martin Málek, Martin Novotný, Martin Petr, Tomáš, Vakoč, Adam Hrubec
Záložníci: Josef Komárek, Lukáš Sedlák, Jan Marvan, Pavel Novotný, Roman Maršík, Martin Kálal
Útočníci: Jakub Barda, Jaroslav Paták, Marek Smetana

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Miroslav Strnad. Asistent: Jiří Hadáček. Vedoucí mužstva: Martin Novotný. Fyzioterapeut: Tereza Janušková.


FK OLEŠNÍK

Letní posily předurčují Olešník k bojům o čelo tabulky. Bezkonkurenční útok Lafata – Dudek (vloni 30 gólů) už předem vzbuzuje obrovský respekt. Olešničtí mají v plánu napravit pošramocený konec jara, kdy zbytečnými domácími porážkami přišli o bronzovou příčku, a podle slov činovníka Josefa Píchy chtějí diváky bavit útočnou hrou.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Největší posilou je David Lafata, dále přišel brankář F. Matoušek z Táborska, M. Grobár z Písku, J. Brom z Týna n Vlt., z Rakouska se vrátil R. Štos a z Chelčic přišel šikovný T. Kouba. Na rozehrání uvolníme M. Rabiňáka. V přípravě se nové tváře jevily nadějně, ale měřítkem bude ostrý vstup do soutěže. Až potom můžeme objektivně hodnotit.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
S přípravou panuje spokojenost, trochu nás mrzí zdravotní komplikace D. Hellera a L. Dudka, ale musíme se s tím vyrovnat.  I přes dovolené a velká horka se trénovalo poctivě a kvalitně. V přípravných zápasech se nám dařilo a doufám, že tuto pohodu a výkony přeneseme do ostrých zápasů, a zvládneme těžký začátek s exdivizními týmy.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Chtěli bysme naše diváky, zklamané z minulého jara, potěšit kvalitní útočnou hrou a pohybovat se v horních patrech tabulky KP.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: David Lafata (Sparta Praha), Filip Matoušek (Táborsko), Tomáš Kouba (Chelčice), Radim Štos (návrat z Rakouska), Josef Brom (Týn n. Vlt.), Miroslav Grobár (Písek)
Odešli: Michal Rabiňák (Lom), David Votava (Roudné/T. Sviny)

SOUPISKA
Brankáři: Filip Matoušek, Miroslav Jirkal, Jan Studnička
Obránci: Dominik Heller, Martin Nýdl, Martin Šahajda, Jakub Kalášek, Michal Studnička, Daulet Nygmet, Josef  Fořter.
Záložníci: Stanislav Rožboud, Martin Šíma, Josef Brom, Slavomír Vařák, Jiří Dráb, Míra Tressl, Miroslav Grobár, Pavel Tomek
Útočníci: David Lafata, Radim Štos, Tomáš Kouba, Lukáš Dudek.

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Ladislav Táborský. Asistent, skaut a hledač talentů: Roman Chlumecký. Vedoucí mužstva: Josef Pícha.


SK SIKO ČIMELICE

Loni šesté Čimelice převzal po odchodu trenéra Tomáše Smrčiny (Písek U19) bernartický kouč Pavel Schorník (38 let). Další výrazná změna proběhla na postu jedničky. Filip Slavík se vrátil do mateřských Mirovic a na volné místo mezi tyčemi byl získán písecký David Přibyl, který na jaře hostoval v Čížové. Předseda SK SIKO Lukáš Pávec očekává klidnou sezonu.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
V kádru nastalo několik změn a klub pracoval na doplnění. Až čas nám ukáže, jak se vše povedlo. Ale věříme, že všichni příchozí hráči zapadnou do týmu a budou podávat dobré výkony.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Letní příprava je hodně krátká a na této úrovni ovlivněna častými absencemi jak v tréninkové docházce, tak i na zápasy. Ani jeden z přípravných zápasů jsme neodehráli kompletní, a jelikož se mužstva ujal nový trenér, tak to bylo především o tom, aby mužstvu vtiskl svůj rukopis.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Naše přání je stejné jako předchozí roky (úsměv), a to se co nejdříve zachránit v soutěži a nemít sestupové starosti, což bude v letošním ročníku zřejmě náročnější. Samozřejmě bychom chtěli vidět náš tým co nejvýše v tabulce a k tomu předvádět líbivý fotbal pro naše příznivce.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Miloslav Bednařík (návrat ze zahraničí), Martin Pohnán (Čížová), David Přibyl, Michal Viták, Matěj Řežábek (FC Písek)
Odešli: Filip Slavík (Mirovice), Jaroslav Hadáček (Sepekov), Miroslav Suchan (?)

SOUPISKA
Brankáři: David Přibyl, Jiří Lepič, Jaromír Zelenka
Obránci: Karel Řezáč, Martin Pohnán, Miroslav Bednařík, Petr Listopad, Zdeněk Pšenička, Jiří Viták, Michal Němec
Záložníci: Štěpán Říha, Radek Převrátil, Tomáš Zelenka, Martin Nekl, Matěj Řežábek, David Varhan, Václav Nosek, Tomáš Froněk, Pavel Pávec, Tomáš Rambous, Lukáš Hlavín
Útočníci: Václav Hegenbart, Michal Viták

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Pavel Schorník. Asistent: František Pavlíček. Vedoucí mužstva: Josef Ťupa. Kustod: Stanislav Rejlek. Sportovní manažer: Jan Růžička.


TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

Hluboká obsadila poslední dva ročníky pod Františkem Ciprem dvakrát sedmé místo. V podzámčí věří, že by mohli předchozí postavení o něco vylepšit. Přes léto získali hned tři hráče, kteří skončili v Rakousku. Obranu přichází vyztužit ostřílený obránce Kössl z Roudného.  „Nechceme hrát druhé housle,“ podotkl činovník Petr Řehoř.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Ano, k pár změnám u nás došlo. Bohužel nás opustili Kulík a Vachuta, u obou jde o velkou ztrátu, kterou jsme, myslím, adekvátně nahradili. Do branky máme Jirku Šillera, který je výborný brankář, a jsme rádi, že se nám na poslední chvíli podařil udělat, i když ještě pro první kolo připraven nebude. Dalšími posilami jsou do obrany velmi zkušený a v přípravě výborně dobře hrající Patrik Kössl. Do zálohy se nám podařilo sehnat Matěje Maurera, který byl v přípravě zraněn, ale už by měl být v pořádku. A také Kryštofa Kadlece, který se jeví také velmi dobře a do středové řady bude velkou posilou. Z dorostu přišli Jakub Valenta a Martin Čuhaj.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Až na první zápas, který jsme prohráli v Plané 3:4, jsme vše vyhráli. I když hra nebyla úplně optimální, doufejme, že na Osek už budeme plně připraveni.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Vzhledem k velmi kvalitnímu obsazení krajského přeboru a příchodem ligových hráčů to bude velmi náročný ročník, ve kterém bysme nechtěli hrát druhé housle. Rádi bychom vylepšili konečné umístění z minulé sezony.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Jiří Šiller (Rakousko), Matěj Maurer (Rakousko), Kryštof Kadlec (Rakousko), Patrik Kössl (Roudné)
Odešli: Karel Kulík (návrat do Písku), Jakub Vachuta (Týn)

SOUPISKA
Brankáři: Jiří Šiller, Ondra Brůha, David Brašnička
Obránci: Karel Jonáš, Stanislav Legdan, Pavel Turek, Patrik Kössl, Jan Čermín, Ondřej Krátký, Jiří Hrdý
Záložníci: Zbyněk Stráský, Ondřej Němec, Kryštof Kadlec, Matěj Maurer, Tomáš Antoš, Martin Lovička, Jiří Rubick, David Říha, Jakub Valenta
Útočníci: Pavel Hájek, Tomáš Adam, Tomáš Křiváček, Martin Čuhaj

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: František Cipro. Asistenti: Jan Procházka, Michal Stárek. Vedoucí mužstva: František Šůna. Kustod: Eliška Váchová.


SK RUDOLFOV

Na Rudolfově stihli v krátké letní přestávce absolvovat soustředění v Loučovicích, kvalitně potrénovat, sehrát čtyři utkání a pro potěšení protivníků se podařilo za pomoci města dodělat u tělocvičny za zadní brankou přístavbu nových kabin. „Už na první mistrák budou k dispozici,“ prozradil kormidelník Otakar Matouš, že se budou Želečtí převlékat v novém.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Příchozí hráči by měli být pro nás posilami. Maxu znám z působení v Třeboni, je to hráč platný do ofenzivy, Kovačičín se vrátil z Rakouska a víme, co od něho můžeme čekat. Mladý Vo Son potřebuje ještě takticky vyzrát, ale pokud bude poctivě trénovat, půjde fotbalově ještě nahoru. Už tři měsíce marodí s kotníkem Ryneš, stále to není dobré a nemůžeme s ním počítat. Po druhém utkání nám odejde na rok na Nový Zéland Prokeš.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Adekvátně k pracovní vytíženosti. Co jsme si naplánovali, jsme splnili. Sehráli jsme čtyři přípravná utkání. Zpočátku nebyly výsledky nic moc, ale nějak extra váhu jsem tomu nepřikládal. Až generálka byla pro nás důležitá, ale jak dobře jsme připraveni, ukážou až mistrovské zápasy. Čeká nás ostrý start se Želčí, dobře se na něj připravíme a uvidíme, na co to bude stačit.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Rádi bychom navázali na úspěšnou jarní část a předváděli atraktivní fotbal. Pokusíme se skončit co nejvýše.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Tomáš Maxa (Klikov), Jan Kovačičín (návrat z Rakouska), Roman Vo Son (Dříteň)
Odešli: Vjačeslav Baščevan (Borek)

SOUPISKA
Brankáři: Tomáš Teringl, David Pícha
Obránci: Erik Jasenský, Jan Novotný, Jiří Hrbáč, Štěpán Prokeš, Ondřej Hajný, Radek Tyrpák, David Ryneš
Záložníci: Jan Šindelář, Miroslav Syrovátka, Jan Kovačičín, Tomáš Maxa, Zdeněk Kuna, Roman Vo Son, Jiří Gerstner
Útočníci: Radim Pouzar, Vojtěch Vejvar, Marek Sládek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Otakar Matouš. Asistent: Jiří Hrbáč (hrající). Vedoucí mužstva: Jiří Zeman. Masérka: Miroslava Fenclová.


SK OTAVA KATOVICE

Na posilách pracovali v Katovicích s velkým předstihem. Nepovedené jaro a letošní obsazení byly dostatečným varováním. Zkušené posily v čele s navrátilcem Michalem Požárkem z divizních Klatov by měly být zárukou větší kvality katovického kádru. Jak prozradil předseda Tomáš Hajdušek st., klub by rád udržel visačku nejlepšího mužstva okresu.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Na změny v kádru jsme se zaměřili ještě před skončením jarní části sezóny. Do každé řady přišel jeden nový hráč se zkušenostmi z vyšší soutěže. Na post stopera jsme z Čížové získali Tomáše Janocha, do zálohy přišel Martin Tušer z Roudného. Oba to jsou Strakoňáci, kteří prošli Dynamem. Do útoku se nám po půl roce vrátil z Klatov Michal Požárek.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Jsme spokojení. Mužstvo absolvovalo vše, co jsme si naplánovali. Sice se ani v jednom přípravném zápase nesešlo vinou zranění, nemocí či dovolených úplně kompletní, ale takto to v krátké letní přípravě chodí každoročně. Z pěti zápasů jsme čtyři vyhráli, prohráli jsme až v tom posledním v Soběslavi. Sice vysoko 0:4, ale žádné závěry z toho nečiníme. Máme těžký los v prvních třech kolech (venku Olešník, doma Roudné a venku Čimelice), tak uvidíme, jak to zvládneme.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Nadcházející ročník krajského přeboru bude svým kvalitním obsazením naprosto výjimečný, takže je těžké předem odhadovat, jak se nám v té nevídané konkurenci bude dařit. Dva cíle ale prozradit mohu. Chceme být i nadále nejúspěšnějším mužstvem strakonického okresu a mít domácí návštěvy 200 diváků a výše.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Tomáš Janoch (Čížová), Martin Tušer (Roudné), Michal Požárek (Klatovy), Jakub Michálek (Podolí II)
Odešli: Pavel Rejšek (Střelské Hoštice), Libor Blatský (Osek), Petr Rybák (Rapid Plzeň)

SOUPISKA
Brankáři: Petr Provazník, Tomáš Švehla
Obránci: Tomáš Hajdušek, Libor Horejš, Marek Hromíř, Tomáš Janoch, Ondřej Koutský
Záložníci: Karel Cibulka, Jan Chylík, Oleksandr Kagui, Jakub Miklas, Michal Repa, Jan Schánělec, Martin Tušer, Jakub Michálek
Útočníci: Marek Bláha, Michal Požárek, Vladimír Uher, David Zoubek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Roman Malý. Asistent: Jiří Kříž. Vedoucí mužstva a kustod: Petr Šídlo.


TJ OSEK

Jediný celek v krajském přeboru, jemuž šéfuje žena, nemá ani před vypuknutím sezony žádné přehnané ambice. V plánu má nemít záchranářské starosti. A každoročně ho dokáže splnit. Minulým desátým místem Osek příjemně překvapil. Ve velice těžké konkurenci chce tým trenéra Jaroslava Voříška obstát i letos. 

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
K výrazným změnám nedošlo, odešel jen brankář Hulínko. Kádr doplnili Jakub Lávička, Daniel Gondek, Libor Blatský a gólman Jakub Kozlík.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Příprava každoročně probíhá v domácích podmínkách, účast hráčů je vždy závislá vybírání dovolených a různých brigád. Je krátká, a tak není moc času na nějaké velké experimentování. Spíše ladíte věci, kde vás nejvíc tlačí bota. Přes léto jsme sehráli tři utkání: Osek – Klatovy 2:7, Blatná – Osek 2:2, Osek – Sousedovice 2:0.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Prezentovat se hrou, za kterou se nebudeme stydět. Bavit se fotbalem a bavit naše fanoušky, fanynky a lidi, kteří mají co do činění s Osekem. Vzhledem k očekávané kvalitě soutěže nebýt někde na chvostu a být konkurenceschopným i těm nejkvalitnějším týmům.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Jakub Lávička (Sedlice), Daniel Gondek (Junior Strakonice), Libor Blatský (Katovice), Jakub Kozlík (Žichovice)
Odešli: Marek Hulínko (Štěkeň)

SOUPISKA
Brankáři: Milan Budoš, Jakub Kozlík
Obránci: Martin Krejčí, Martin Carda, Jaroslav Benda, Tomáš Hřebíček, Daniel Gondek, Libor Blatský, Martin Kroupa, Radim Kuneš
Záložníci: Karel Maroušek, Jan Hoch, Milan Brabec, Sebastian Hosnedl, Josef Mráz
Útočníci: Jakub Říský, Jakub Lávička, Matěj Čapek, Jan Hájek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Jaroslav Voříšek. Vedoucí mužstva: Lucie Benešová. Předseda oddílu: Věra Hochová. Masér: Karel Hoch st.


FK PROTIVÍN

Uplynulé jaro se Protivínským nevydařilo podle představ. Radosti si moc neužili, z výhry se radovali jen třikrát, na což nejsou na hřišti U Obory zvyklí. Do týmu se vrátili zkušení Moravec s Hálou a nechybí ani příchody dravého mládí. Trenér Juraj Kobetič už nebude moct využít služeb veterána Zacha (43), který přišel do Protivína poprvé před 20 lety.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
V létě přišli čtyři hráči, odešel jen Miroslav Zach. Noví hráči se jeví v dobrém světle a určitě budou pro nás přínosem, aspoň zatím je to tak.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
S průběhem a tréninkovou morálkou musím být zatím spokojený. Je to určitě lepší jako v jarní části loňského ročníku. Na jaké jsme úrovni, ukáže soutěž. Výsledky v přípravě nejsou tím, co mě nejvíc zajímá. Měli jsme soupeře z nižších tříd, tak tři vítězství nepřeceňuji.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Přání je jednoduché. Aby se neopakovalo jaro a abychom byli konkurenceschopní. Samozřejmě na tom nejvyšším, ale jsme realisti, a tak každé místo lepší než v minulém ročníku bude pro nás signál, že jsme na lepší cestě fotbalem.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: David Bečvář (Vodňany), Ion Dan (Písek), Jan Moravec (Hradiště), Igor Barbotkin (SK Skály)
Odešli: Miroslav Zach (Albrechtice), Dominik Uhlík (dlouhodobě zraněn)

SOUPISKA
Brankáři: Marek Hanus, Igor Barbotkin
Obránci: Václav Rothbauer, Miroslav Zach, Jaroslav Vojík, Jaroslav Mikulenka, Lukáš Ruczkowski, Lukáš Hála
Záložníci: Martin Fiala, Zbyněk Vorel, Ondřej Prášil, David Růžička, Jan Vojta, Radek Vojta, Martin Říha, Ion Dan, David Bečvář
Útočníci: Jaromír Vorel, Petr Sládek, Jan Moravec

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Juraj Kobetič. Vedoucí mužstva: Vlastimil Mikulenka. Kustod: Bohumil Jarolímek.


JISKRA TŘEBOŇ

Třeboň je jedním ze tří klubů, kde se v létě měnilo obsazení na trenérské lavičce. Zdeňka Procházku vystřídal 53letý Karel Kladenský, dlouholetý kouč u mládeže a mužů v budějovické Slavii. Jiskru má po loňském propadáku v podobě 12. příčky vytáhnout do první šestky. „Není to rozhodně snadný úkol, ale uděláme pro něj maximum,“ slibuje nový kormidelník.  

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?        
Odešli Cahyna, který nakonec zakotvil v Roudném, v přestupovém okně Pancíř do Bavorovic a na vlastní žádost Kodras a Bednář. Přišli Růžička s Vávrou v přestupovém okně a Bíca po zranění, všichni z Roudného. Týnavský po roční herní pauze z Táborska a Doležal z Veselí. Z dorostu přišli Schneider a Michal. Všichni příchozí včetně obou mladíků se plně zapojili do přípravy, zvedli kvalitu kádru a přinesli tolik potřebné konkurenční prostředí.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Letní přípravu jsme zahájili již 3. července. V realizačním týmu jsme velmi spokojení jak s docházkou, tak nasazením hráčů v trénincích. Odehráli jsme 5 přípravných zápasů s Dynamem U21, Táborskem U19, T. Sviny, Č. Krumlovem a Třebíčí a jeden turnaj ve Veselí. Příležitost dostali všichni hráči širšího kádru včetně pendlů z B-týmu. Výsledky pro nás nebyly tolik důležité, zaměřili jsme se na organizaci hry, určitý herní styl a rozestavení.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Vstupujeme do ní s respektem ke každému soupeři, ale i s vírou ve vlastní schopnosti. Chtěli bychom sezónu dobře odstartovat a pohybovat se průběžně v horní polovině tabulky. Přáním našeho vedení je umístit se do 6. místa, což není zrovna snadný úkol, ale určitě budeme dělat maximum možného. Na co to bude stačit, teprve uvidíme.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: David Růžička, Ladislav Vávra (oba Roudné), Oliver Bíca (volný hráč, dříve Roudné), Vojtěch Týnavský (rok nehrál, dříve Táborsko), Dominik Doležal (Veselí n. L.), Ondřej Michal a Jakub Schneider (z dorostu)
Odešli: Ondřej Cahyna (Roudné), Marek Pancíř (Bavorovice), Matěj Bednář (Suchdol), Dominik Kodras (Roudné)

SOUPISKA
Brankáři: Jakub Skála, Jakub Kopecký
Obránci: Oliver Bíca, Martin Cimrhanzl, Marek Hami, Hubert Holý, Petr Koktavý, Tomáš Lonsmín, Prokop Pučejdl, Vojtěch Týnavský
Záložníci: Dominik Doležal, Miroslav Franěk, Jan Matoušek, Ondřej Michal, Ladislav Nekvinda, Jakub Schneider, Pavel Tůma, Tomáš Tůma, Ladislav Vávra
Útočníci: Roman Diviš, Karel Holzepl, Martin Průcha, David Růžička

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Karel Kladenský. Asistent: Jan Budějcký. Vedoucí mužstva: František Švaňa. Kustod: Zdeněk Bobrovský.


TJ DRAŽICE

Dražice byly až do předloňského ročníku jediným týmem, který v novém století držel rekord v počtu nepřetržitých účastí v KP od roku 2001 až 2016. Po suverénním vítězství v A třídě se třásl o účast v přeboru až do posledního kola. Střídačku opustil po řadě let vedoucí týmu Lubomír Kolář, za něhož shání náhradu. Hrající trenér a opora mužstva Marian Horka věří v brzkou záchranu. 

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Na rozehrání do Řepče odešel Dominik Smutný. Kádr rozšířili brankář Jakub Cimburek, obránce Miloslav Fara a záložník Michal Šimák.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
S letní přípravou jsem absolutně nespokojený. Poctivě trénuje cca sedm hráčů, zbytek si dělá, co chce. Z toho také pramení výsledky v přípravě. Na druhou stranu nemůžu říci, že bychom byli kompletní. S Meteorem Tábor prohra 2:4, přátelský zápas s Táborskem U19 byl pro nedostatek našich hráčů zrušen a v generálce jsme porazili Větrovy pouze 1:0.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Chceme uhrát co nejvíce bodů a aby nám fotbal dělal radost. Cílem je jako pro většinu týmů se zachránit co nejdříve.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Jakub Cimburek, Michal Šimák (oba Malšice), Miloslav Fara (Božetice)
Odešli: Dominik Smutný (Řepeč)

SOUPISKA
Brankáři: Michal Baka, Jakub Cimburek
Obránci: Roman Valášek, Marek Kubásek, Michal Hojdar, Miloslav Fara, Tomáš Hořejší, Marian Horka, Tomáš Bareš
Záložníci: Miloš Veselý, Daniel Štecher, Petr Novotný, Matyáš Stuchlík, Erik Böhm, Michal Šimák
Útočníci: Jan Kromka, Lukáš Stuchlík, Jiří Štecher

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Marian Horka (hrající). Asistenti: Vlastimil Stuchlík, Tomáš Hořejší. Kustod: Adéla Kuchárová, Marek Ursacher.


TJ BLATNÁ

Zatímco v nejvyšší krajské soutěži startovala Blatná již v roce 1924, od její poslední účasti uplynulo dlouhých 18 let. Po vítězství v I. A třídě v roce 1998 se zdržela v KP jen po dvě sezony. Posledním pamětníkem této éry je 38letý kapitán Michal Petrášek. Současný tým plný talentovaných mladíků se chce mezi krajskou smetánku zdržet rozhodně déle. „Hlavně se netrápit sestupovými starostmi,“ přál si asistent trenéra Roman Remeš.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Ze Sedlice přišel Zdeněk Mikeš. Usilovali jsme o něj už před loňskou sezonou a až nyní se nám podařilo jeho přestup zrealizovat. Očekávání jsou velká, je to zkušený ofenzivní hráč, který by měl do našeho mladého mužstva přinést klid. Ze Spartaku Příbram jsme získali Václava Šilhavého. „Sosi“ je další mladík, který zapadá do našeho mužstva. Je to klasický středový, tvořivý záložník, který prošel příbramskou mládeží. Do mužstva zapadl a už v přípravě ukázal svoje kvality. Trio mladíků – Matouš Burian (Bělčice), David Houzar a Martin Zíka (oba z dorostu) – je příslibem do dalších let blatenského fotbalu a je jen na nich, jak jejich fotbalové působení v dospělém fotbale bude pokračovat. Základy mají a jejich perspektiva je velká.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Letní příprava byla velmi krátká, do toho dovolené a pracovní povinnosti většiny hráčů, s čímž se asi potýkala i většina mužstev. Co se týče výsledků, tak je ta spokojenost o dost vyšší, ale v přípravě se na výsledky moc nekouká, jde o to, aby se především zkoušelo. Absolvovali jsme i třídenní soustředění ve Věšíně, na které nám navazovala přípravná utkání s Hradištěm a Osekem. Přípravná utkání jsme sehráli s těmito výsledky: Komárov – Blatná 3:3, Blatná – Klatovy 3:2, Horažďovice – Blatná 0:4, Hradiště – Blatná 5:0, Blatná – Osek 2:2, Blatná – Bělčice 6:2.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Jelikož se v Blatné osmnáct let krajský přebor nehrál, tak očekáváme především velkou diváckou podporu. Přáním je, abychom jim tu jejich přízeň opláceli co nejlepšími výkony, a oni pak byli našim dvanáctým hráčem. Jako nováček soutěže v tak nabitém kraji to jistě budeme potřebovat. Jsme určitě natěšeni z postupu do této soutěže a plní očekávání, co tato soutěž obnáší. Vstupujeme do ní s pokorou, ale strach z ní nemáme. Chceme se co nejdříve aklimatizovat, našim přáním je se pohybovat ve středu tabulky a hlavně se netrápit sestupovými starostmi.

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Zdeněk Mikeš (Sedlice), Václav Šilhavý (Spartak Příbram), Matouš Burian (Bělčice), David Houzar, Martin Zíka (oba z dorostu)
Odešli: nikdo

SOUPISKA
Brankáři: Jaroslav Chlanda, Matouš Burian, Michal Šimůnek
Obránci: David Houzar, Michal Kůst, Luboš Machovský, Michal Petrášek, Marek Sedláček, Jakub Sýkora, Kryštof Šejvar
Záložníci: Filip Jícha, Ondřej Křivanec, Jan Merašický, Ondřej Míka, Zdeněk Mikeš, Michal Mišiak, Lukáš Motyka, Petr Prokopec, Václav Šilhavý, Martin Zíka
Útočníci: Filip Čadek, Jakub Nový, Radek Peleška, Pavel Stulík

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Michal Brabec. Asistent trenéra: Roman Remeš. Trenér brankářů: Jiří Prokeš. Vedoucí mužstva: Jana Machovská, Petr Jícha.


SOKOL LOM

Obdivuhodná jízda krajskými soutěžemi byla v předchozí sezoně završena třetím postupem po sobě, čímž se pro Sokol Lom otevřely brány krajského přeboru. Ambiciózní parta se opírá o bývalé plejery Táborska. Nejznámější hvězdou je od jara Jan Šimák. Nováček plánuje pod vedením Libora Zemana (syn Martin válí v Plzni) se především aklimatizovat. „Domácí zápasy budeme hrát na táborské Svépomoci,“ připomněl klubový sekretář Jiří Volek.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Přišel mladý a nadějný stoper Filip Vysušil, do útoku Jaroslav Bosnyak, pravý obránce Ivan Kloc a brankář Petr Hanzal. Do zálohy nadějný Michal Rabiňák – ten je ovšem po dlouhém zranění a je otázka, kdy bude úplně zdravý, aby se mohl poprat o základní sestavu. S brankářem Hanzalem počítáme na pozici dvojky s ostatními posilami do základní sestavy.  Velmi dobře se v přípravě jevil 19letý Filip Vysušil. Jarda Bosnyak hned v první přípravě nastřílel Mladé Vožici 5 gólů. Takže jsme obecně s novými hráči spokojeni.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Letní příprava byla krátká a výsledky jsou vždy v přípravě zavádějící. Zvítězili jsme s Mladou Vožicí a Juniorem Strakonice. Zápas s B mužstvem Táborska byl výborný i přes prohru 2:3. Očekáváme, že letošní krajský přebor bude mimořádně kvalitní, a sami jsme zvědavi na srovnání s ostatními celky. První zkouška bude hned na úvod, kdy hrajeme na hřišti ještě loni divizní Malše Roudné. 

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Naším cílem je umístění do 8. místa. Každé lepší budeme považovat za velký úspěch. Chceme mužstvo v kraji stabilizovat, hrát líbivý fotbal, aby se nám vyhnuly sestupové starosti.  Hlavně chceme, aby měli všichni, včetně hráčů, radost ze sportu jménem fotbal.    

ZMĚNY V KÁDRU
Přišli: Filip Vysušil (Táborsko), Ivan Kloc a Jaroslav Bosnyak (oba Želeč), Petr Hanzal (Ml. Vožice), Michal Rabiňák  (Olešník)
Odešli: Jakub Bronec (Planá n. Luž.), Marek Říha (Lipí)

SOUPISKA
Brankáři: Petr Hanzal, Ladislav Chylík
Obránci: Jakub Císař, Miroslav Jelen, Ivan Kloc, Michal Kořenský, Ladislav Prchlík, Jiří Řeháček, Radek Trantýr, Pavel Vesecký, Radek Voneš, Filip Vysušil, Lukáš Zeman
Záložníci: Karel Balogh, Marek Císař, Vojtěch Císař, Lukáš Janů, Petr Kolací, Martin Mařík, Michal Rabiňák, Jan Šimák, Martin Špičák
Útočníci: Jaroslav Bosnyak, David Neužil, Jiří Turek

REALIZAČNÍ TÝM
Trenér: Libor Zeman. Asistent: Marek Císař. Vedoucí mužstva: Jiří Volek. Kustod: Miroslav Volek.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama