Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští mladíci jdou do vyšší soutěže s novým trenérem

 
čtvrtek, 9. srpna 2018, 19:29

Béčko Táborska se po třech letech znovu vrací do divize, kam dodatečně postoupilo ze třetího místa v uplynulé sezoně krajského přeboru. Letní přípravu vedl šéftrenér mládeže Karel Musil, v jejím závěru byl angažován do funkce trenéra Jaroslav Polášek (49 let) z Písku.

S vedením Táborska si na trénování divizní rezervy plácl v předminulém týdnu. „V sobotu jsem byl na schůzce v Táboře a v úterý jsem vedl trénink s týmem,“ uvádí nový kouč, který stihl pár tréninků a generálku s Rudolfovem v Mladé Vožici (0:1).

Poslední roky strávil Polášek u mládeže v Písku. Na dlouholetou štaci u Otavy bude vzpomínat jenom v dobrém. „Na Písek mám krásné vzpomínky. U mládeže jsem pracoval patnáct let. Začínal jsem u mladších žáků a došel až do staršího dorostu U19.“ Málokdo ví, že do Písku přišel ze Zlína. V roce 2004 pomáhal na postu brankáře k postupu Píseckých do divize. „Do Písku jsem se "oženil",“ líčí důvod přesunu na jih Čech.

Střežil branku druholigových moravských celků Slušovic, Zlína a Uherského Hradiště. Fotbalovou dráhu měl bohatou. „Vojákoval jsem v RH Znojmo a v roce 1989 jsem odehrál v Táboře s tehdejší VTJ zápas ve 3. lize,“ vzpomíná na první zastávku u Jordánu před necelými třiceti lety, která skončila bezgólovou remízou. „Poté jsem působil ve Zlíně, kde se nám podařilo pod trenérem Uličným postoupit do 1. ligy. Následoval Baník Havířov, Slušovice a Uherské Hradiště. Fotbalovou kariéru jsem uzavřel ve třetiligových Kunovicích,“ představuje kluby, kde působil na profesionální úrovni.

Nová tvář: Bryan
Věk: 18
Post: útočník

Země: Ghana

S táborskými mladíky doposud strávil čtrnáct dní. „Na trénincích vidím pracovitost a odhodlání,“ všímá si Polášek. Divizní mužstvo se bude skládat z talentovaných hráčů a druholigových pendlů, kteří se nevejdou do sestavy ve FNL. „Tým budou tvořit hráči, kteří jsou zapojeni u mne v tréninkovém procesu, a samozřejmě po dohodě s trenérem A-týmu i hráči ligového kádru.“

Trénovat béčko - posílené o Zváru a z cesty do Afriky Nádvorníkem a Samcem vyhlédnutého Bryana z Ghany - je nevděčné v každém klubu. Vlastně nikdy nevíte, s kým budete hrát. Jak je s touhle rolí smířený Jaroslav Polášek? „Dobře jsem věděl, do čeho jdu. Chci být ve své roli pro Táborsko přínosem,“ počítá s nelehkou úlohou. 

U většiny B-mužstev není umístění na prvním místě. Platí to i v případě Táborska, které bude hrát domácí utkání v sobotu dopoledne na Soukeníku. „Dávat příležitost mladíkům, aby získávali zkušenosti s dospělým fotbalem a výkonnostně rostli. Pro nevytížené hráče áčka zajistit herní praxi v kvalitní republikové soutěži,“ říká k hlavnímu úkolu do nadcházející sezony Polášek.

První střetnutí divize A sehrají Poláškovi svěřenci v sobotním odpoledni (17) na horké klatovské půdě. „Chceme předvést dobrou hru a uhrát co nejlepší výsledek,“ zní přání do ostrého startu divize. Hned ve 2. kole přivítají Táborští v regionálním derby Čížovou, což bude zároveň duel dvou jihočeských klubů, které v posledních dvou rocích sestoupily z ČFL.


Podzimní program:
Klatovy (v), Čížová (d), Admira Praha (v), M. Lázně (d), Hořovicko (v), Rakovník (d), J. Hradec (v), Doubravka (d), Beroun (v), Sedlčany (d), Soběslav (v), Přeštice (d), Dobříš (v), Aritma Praha (d), Tachov (v).

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Jan Zvára (Načeradec), Bryan (Ghana)

Odešli: nikdo

SOUPISKA

Brankář: Petr Mareš (nar. 1999)

Obránci: Jaroslav Větrovský (1999), Jakub Laszák (1999), Lukáš Mikuláštík (1999), Jan Víteček (1998), František Jírava (1998), Tomáš  Kmeťo (1999), Dominik Suda (1998)

Záložníci: Jan Peterka (1996), Jan Zvára (1999), Michal Drs (1998), Pavel Hrubý (1999)

Útočníci: Tomáš Postřihač (1999), Michal Kubec (1999), Filip Radosta (1999), Bryan (1999)

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Jaroslav Polášek. Vedoucí mužstva: Petr Kolář.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař