Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S fotbalisty a hasiči v Plané budou slavit legendy pražské Sparty, Žlutý pes i Martina Pártlová

 
úterý, 7. srpna 2018, 23:56

Dohromady jim je už 175 let, ale nejsou to žádní stařečkové na odpočinku. Ba naopak, dávají o sobě stále jaksepatří vědět. A hlavně díky nim to v Plané u Českých Budějovic pořád žije. Řeč je o dvou plánských spolcích. O fotbalistech a hasičích, kteří teď slaví svá významná výročí. A hodlají je oslavit ve velkém stylu. Proto na sobotu 11. srpna připravili nabitý program, při kterém se budou skvěle bavit malí i velcí.

Přijďte v sobotu 11. srpna do areálu fotbalového hřiště v Plané u Českých Budějovic oslavit 80. výročí založení tamního sportovního klubu a 95. výročí vzniku sboru dobrovolných hasičů. Od 13 hodin je připraven pestrý a bohatý program plný sportu, kultury a zábavy. Oslavenci jej opravdu vyšperkovali, tak je na co se těšit.

Velkým lákadlem bude určitě fotbalový přáteláček, jehož aktéři si ale rozhodně nic nedarují a který tak slibuje atraktivní podívanou. Utkají se fotbalisté SK Planá a bývalí hráči Sparty Praha. Chybět nebude autogramiáda. Ale než na trávník nastoupí ostřílení fotbaloví matadoři, své umění předvede fotbalový potěr, plánská přípravka si zahraje s vrstevníky z Jihočeské fotbalové akademie.

Také hasiči přispějí k pestrému a bohatému sobotnímu odpoledni svými vystoupeními. A to jak ti nejmladší, tak i ti nejzkušenější. Jak bravurně zvládají požární útok, předvedou malí hasiči z Boršova nad Vltavou a z Nových Homolí, ale také plánští ženy a muži.

Návštěvníci se během sobotního odpoledne mohou těšit na rozmanité divácké soutěžení, chybět nebude tombola.

Slavnostní sobotu v Plané u Českých Budějovic zpestří také atraktivní kulturní část programu. Hudebními lahůdkami budou bezesporu vystoupení Martiny Pártlové či skupiny Žlutý pes s Ondřejem Hejmou. Ale svou troškou do mlýna přispějí i místní hasičky. Oslavy pak zakončí oblíbený jihočeský HK Band, se kterým návštěvníci zabrousí do mnoha hudebních žánrů.

Napsal(a) Ivetta Chmelová/Budějcká Drbna | Foto Petr Vlasák