Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dokonalý finiš! Táborský rozhodl a Dynamo slaví tři body

 
neděle, 5. srpna 2018, 20:59

Devadesát minut hry diktovali fotbalisté SK Dynamo České Budějovice tempo zápasu a odměny se dočkalo až v úplném závěru. Bezradná Vlašim za celý zápas nezaútočila a Jihočeši dokázali rozhodnout až v poslední minutě. Po nádherné akci se trefil Ivo Táborský, když využil přihrávky z voleje od Jiřího Kladrubského. Další utkání hraje Dynamo doma proti Prostějovu.

Poprvé v dresu Dynama se objevila nová posila do útoku David Ledecký, na hrotu vystřídal Lukáše Poučka. Středočeská Vlašim udělala po dvou remízách dvě změny v sestavě, do hry se vrátili Štochl a Kučera.

Od úvodu začalo Dynamo aktivně, hned ve třetí minutě nedal obrovskou šanci Mršič. Doletěl k němu centr z pravé strany, zakončil z voleje, jenže Lé Giang vytáhl parádní zákrok a vyškrábl míč na roh.

Šance přicházely jen na straně Dynama, Vlašim byla v první půli neškodná. Další dvě šance neproměnil Matěj Mršič. Po přihrávce od Javorka moc dlouho otálel se střelou, až nakonec trefil beka před sebou. Pár minut před koncem poločasu hlavičkoval těsně vedle. Neujala se ani dalekonosný pokus Geberta, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu musel udělat David Horejš jednu vynucenou změnu. Robert Kovaľ nemohl v utkání pokračovat a nahradil ho mladík Martin Šplíchal. Hru oživil a na pravé straně dělal Vlašimi velké problémy. Velkou šanci si vytvořila i nová posila černobílých. Po rohovém kopu hlavičkoval Ledecký na přední tyči, jenže míč doputoval o pár centimetrů vedle.

Tlak Dynama se postupem času stupňoval, ale pevná vlašimská obrana odolávala. Trefit se mohl Táborský, ale nůžkami zamířil nad.

V samém závěru měl ještě velkou šanci Kladrubský, ale s jeho hlavičkou po přímém kopu si skvěle chytající Lé Giang poradil. Rozuzlení přinesla 90. minuta. Centr z levé strany vrátil do ohně hned z voleje Jiří Kladrubský a Ivo Táborský střelou bez přípravy rozhodl celé utkání – 1:0.

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynamo): „Chtěl bych hráčům poděkovat za výborný výkon. Od prvních minut jsme byli lepším týmem, šli jsme si za vítězstvím a vytvářeli si i šance. Pro výhru jsme si šli za každou cen a byli jsme v závěru zápasu odměněni.“

Petr Havlíček (trenér Vlašimi): „Myslím si, že to byl hodně fyzicky náročný zápas. Především pro nás, protože jsme hráli převážně bez balonu. Dynamo bylo po celé utkání lepší, silnější a zřejmě zaslouženě zvítězilo. Mrzí nás to, že jsme přežili bez úhony skoro celý zápas a gól přišel až v samém závěru.“

SK Dynamo Č. Budějovice - FC Sellier & Bellot Vlašim 1:0 (0:0)

Branka: 90. Táborský. Rozhodčí: Matějček - Kubec, Pfeifer. ŽK: 0:4. Diváků: 1 305.

SK Dynamo: Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka, Gebert – Kovaľ (46. Šplíchal), Javorek, Mršić (90. Pouček) – Ledecký (74. Táborský).

Vlašim: P. Le Giang – Kadlec, Plechatý, J. Štochl, Mizerák – Janda, Mareček, Badocha (46. Fortelný), Kučera (81. Ivanko-Macej) – Hadaščok, Fotr (65. Selemani).

Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle