Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kam za fotbalem: MOL Cup u Vajgaru, závěrečné přípravy na sezonu

 
pátek, 3. srpna 2018, 13:40

Příští víkend odstartuje nová sezona třetí ligy, divize a krajského přeboru. Jihočeské kluby, jak nám nahlásily, si v drtivě většině naplánovaly generálky na tento víkend. Čtvrt století bude mít za sebou memoriál Josefa Macha (1920 – 1988), který byl dlouholetým funkcionářem Vodňan a téměř třicet let členem STK na krajském svazu.

Tahákem sobotního dopoledne je předkolo celostátního poháru v J. Hradci. Divizní nováček se po několikaleté odmlce přihlásil do poháru a los mu nachystal do cesty Tatran Sedlčany. Vítěz narazí v dalším kole na druholigové Dynamo ČB. Zajímavostí je, že J. Hradec hostí Sedlčany hned v divizní premiéře o týden později…

Trenér Marek Černoch už nemůže počítat se službami Radima Koutného. Jeden z nejlepších záložníků v kraji odešel po téměř šesti sezonách do Rakouska. Čerstvými posilami Hradce jsou 19letí stoper Mikuláš Jáša a krajní bek Petr Řehoř, kteří přichází z Dynama ČB na roční hostování. Z Dačic získal Hradec tandem záložníků Tadeáš Jindra (26) a Martin Janák (23).

Volno mají o víkendu Táborsko B (generálku sehrálo ve čtvrtek), Rudolfov (naplánoval ji až na středu) a Roudné nesehnalo narychlo soupeře. Sokol Lom, historický nováček KP, si poprvé vyzkouší prostředí stadionu na Svépomoci v Táboře, kde bude hrát svá domácí utkání. V generálce se utká s Juniorem Strakonice. Druhý nováček Blatná si pozval na sobotním dopoledne rivala z nedalekých Bělčic.

V Kamenici nad Lipou se těší na Davida Lafatu a jeho mateřský Olešník. V sousedském derby se střetnou Bavorovice s Hlubokou, posílené Katovice si vyzkouší složení základní jedenáctky v Soběslavi, Jankov po středeční porážce s Hlubokou otestuje Čimelice. Exdivizní Č. Krumlov hostí prvoligový dorost Dynama. Milevsko s Třeboní přivítají soupeře z jiných krajů. Protivín s navrátilcem Moravcem cestuje do Lažiště, Osek a Dražice se poměří s účastníky I. B třídy. Mistrovská Želeč absolvuje generálku doma proti Žirovnici.

25. ročník Memoriálu Josefa Macha ve Vodňanech
13:00 Vodňany – Hradiště, 14:30 Prachatice – Čtyři Dvory, 16:30 o 3. místo, 18:00 finále

O pohár starosty Vlachova Březí
12:30 zahájení, 13:00 Dub – Malenice, 14:15 Vl. Březí – Husinec, 15:30 o 3. místo, 16:45 finále

Přátelský fotbal

Sobota (4. 8. 2018): 10:00 Bavorovice – Hluboká, 10:30 Blatná – Bělčice, Č. Krumlov – Dynamo ČB U19, 16:00 Kamenice – Olešník, 17:00 Lažiště – Protivín, Osek – Sousedovice, 17:30 Třeboň – Třebíč, 18:00 Lom – Strakonice (hř. Svépomoc, Tábor)

Neděle (5. 8. 2018): 15:00 Dražice – Větrovy, 17:00 Milevsko – Petrovice, Soběslav – Katovice, Jankov – Čimelice, Želeč – Žirovnice, 17:30 Štěchovice – Písek

Předkolo MOL Cupu

Sobota (4. 8. 2018): 10:30 J. Hradec – Sedlčany

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák