Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do MOL Cupu vstoupí jako první Vodňany se Soběslaví

 
čtvrtek, 19. července 2018, 11:09

Tři jihočeské kluby se představí v předkole nového ročníku MOL Cupu. První kolo se odehraje za účasti všech druholigových týmů ve středu 15. srpna od 17 hodin. Na jména svých soupeřů si musejí počkat jak Dynamo ČB s Táborskem, tak Písek.

Termínem předkola je neděle 5. srpna, ale u pohárového derby jihočeských klubů došlo ke změně termínu. Duel Vodňan, vítězem regionálního Českého poháru (více zde), a divizní Soběslavi proběhne už o čtyři dny dříve. „Požádali jsme Soběslav o přesunutí termínu na středu 1. srpna, protože u nás pořádáme Machův memoriál,“ prozradil Jihočeskému fotbalu předseda FK Vodňany Karel Handšuh. Již 24. ročník Memoriálu Josefa Macha, dlouholetého činovníka klubu a krajského fotbalového svazu, se tak po souhlasu Soběslavských může uskutečnit v plánovaném termínu (sobota 4. 8.)

Vítěz utkání Vodňany vs. Soběslav přivítá v 1. kole třetiligový Písek. O motivaci do pohárového klání se Sedlčany mají postaráno hradečtí fotbalisté. Pokud by na domácím hřišti přešli přes divizního soupeře, mohou se u Vajgaru těšit na start druholigového Dynama Č. Budějovice. Protivník Táborska vzejde ze západočeské dvojice Rokycany – Klatovy.

ZÁPASY PŘEDKOLA

Vodňany – Soběslav

Jindřichův Hradec – Sedlčany

ZÁPASY 1. KOLA

Jindřichův Hradec/Sedlčany – České Budějovice

Rokycany/Klatovy – Táborsko

Vodňany/Soběslav – Písek

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle