Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kombinovaný tým Písku zdolal Č. Krumlov

 
čtvrtek, 19. července 2018, 10:19

Písek hostil ve druhém přípravném střetnutí exdivizní Č. Krumlov. Trenér Rostislav Grossmann dal příležitost hráčům širšího kádru, kteří se vrátili z hostování nebo se nově uchází o třetiligový dres.

Krumlovští přijeli do Písku pouze s dvanácti hráči. Trenér Václav Domin už nemůže počítat se sedmičkou hráčů z loňského divizního kádru. Do zahraničí zamířili zkušení hráči Kroupa, Wagner, Mravec a brankář Hňup. Na volný přestup odešli Neckář do Roudného a z dorostu vycházející Sekyra a Hoffman do Bavorovic.

Do přípravy Slavoje se zapojili Trnka, Říha (brankáři) – Beránek, Dudák, Kabele, Svoboda, Novák, Persán, Sláma, Pils, Tauber, Švec, Ješina, Tůma, Strapek, Trapl a Filip. Naskočit by měl po zranění zkušený Klivanda, jedná se o návratu útočníků Cardy a Fucimana. Na zkoušku přišli kaplický Smolen a Kubík z D. Dvořiště, kteří nastoupili ve středeční přípravě v Písku.

V samotném utkání měli Písečtí v průběhu celého zápasu výraznou převahu, zatlačili hosty na vlastní polovinu a kromě pěti gólů ještě celou řadu šancí spálili. Krumlov po přestávce vyrovnal z ojedinělé příležitosti kanonýrem Tauberem, ale pak už stříleli jen domácí. Dvakrát se prosadil Jančura, po brance zaznamenali Smetana a navrátilci Zeman s Kasíkem. Trenér Grossmann má v současné době v kádru 26 hráčů, který po příští přípravě zúží na 18.

Trenér FC Písek Rostislav Grossmann po utkání řekl: „Chtěli jsme opět vidět hráče, kteří usilují o místo v našem kádru. Fotbal neměl nějakou výraznou kvalitu, byl to slušný herní trénink, ale náš účel to splnilo. Někteří hráči naznačili svoje možnosti, někteří naopak na ČFL z jakýchkoliv důvodů bohužel nemají. V sobotu hráče opět rozdělíme a absolvujeme dva zápasy za sebou, po těchto duelech už budeme náš široký kádr zužovat."

Písek čeká v sobotu 21. 7. domácí dvojutkání s dorostem Viktorie Plzeň U19 (10 hod.) a Čimelicemi (12 hod.). Č. Krumlov si pozval na sobotu na domácí trávník Vimperk (15).

FC Písek – FK Slavoj Český Krumlov 5:1 (1:0)

Branky: Jančura 2, Smetana, Zeman, Kasík – Tauber. Rozhodčí: Matyš – Toucha, Smola. Diváků: 80.

Písek: Vojtíšek – Řehoř, Vacovský, Kulík, Zeman – Smetana, Sokol, Farkaš, Jančura – Kasík, Simunovič.  Střídali Volf, Viták.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Svoboda, Švec, Kubík – Persán, Ješina, Strapek, Novák, Smolen – Tauber. Střídal Filip.

 
 
Napsal(a) Redakce, Petr Brůha | Foto Jan Škrle