Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve Strakonicích proběhl další ročník brankářského kempu

 
pátek, 6. července 2018, 12:21

2. ročník mezinárodního brankářského kempu Jiřího Prokeše, který se konal ve Strakonicích na hřišti Sídliště ve dnech od 29. 6. do 2. 7. 2018, se celkem zúčastnilo 47 brankářů z celé České republiky, a z toho 2 dívky. Brankářský kemp byl určen pro kategorie přípravky, žáků a dorostu.

Na zahájení brankářského kempu přijaly pozvání pro inspiraci a motivaci mladých brankářů brankářské legendy strakonického fotbalu. Pár slov o sobě přišli říct Zdeněk Křížek st. a Jaroslav Mišák. Na úvod ještě promluvili místostarosta města Strakonic Josef Štrébl a za OFS Strakonice Petr Mach.

„Během kempu jsme využívali v trénování nové pomůcky, které jsme pořídili za pomocí sponzorů a partnerů. Využívali jsme odrazovou stěnu a odrazové desky. Další novinkou na kempu byla soutěž první cross biathlon v jižních Čechách. Další soutěž jsme měli poslední den kempu soutěž brankáře jeden na jednoho,“ popisuje průběh kempu Jiří Prokeš.

O téměř padesátku nadějných brankářů se starali trenéři Peter Bartalský, Leoš Škorpík, Radek Charvát, František Bican, Michal Zelinka, Martin Fiřt, masér a lékař Martin Šobor. Před odjezdem brankářů bylo vyhlášení cen od uhlsportu obou soutěží a první tři byli věcně odměněni v každé kategorii.

Soutěž cross biathlon:

Kategorie přípravky:
1. Michal Kroupa - TJ ZD Kovářov
2. Karel Jiřinec - TJ Blatná
3. Matěj Václav Kloc - TJ Nová Včelnice

Kategorie žáci:
1. Natálie Kostohryzová - TJ Blatná
2. Václav Mikeš - TJ Čestice
3. Jakub Prihara - TJ Tatran Prachatice

Kategorie dorost:
1. Michal Šimůnek - TJ Blatná
2. Tomáš Bašta - SIKO Čimelice
3. Tomáš Šafránek - TJ Hradiště

Soutěž brankáře jeden na jednoho:

Kategorie přípravky:
1. Tomáš Hrdlička - FK Vodňany
2. Jakub Wahrberger - TJ Lokomotiva Veselý nad Lužnicí
3. Tomáš Padrtka - Meteor Tábor

Kategorie žáci:
1. Jakub Prihara - TJ Tatran Prachatice
2. Milan Kadlec - TJ Hradiště
3. Dominik Flaška - FC Loučovice

Kategorie dorost:
1. Lukáš Uhříček - FK Junior Strakonice
2. Ladislav Královský - FC Netolice
3. Tomáš Šafránek - TJ Hradiště

Při dalším vyhlášení cen od uhlsportu v každé kategorii byl za přípravku vyhlášen šikovný Adam Červinka - SSK Vrchovina, žáky Natálie Kostohryzová - TJ Blatná a dorost Lukáš Uhříček - FK Junior Strakonice.

„Brankářský kemp se vydařil a hlavně, že se mladým brankářům líbilo. Všichni jsme si to užili a nic vážného se nestalo,“ těší Prokeše. „Zároveň bych chtěl poděkovat všem partnerům, kteří se na brankářském kempu podíleli, ať finančně či přípravou. Především chci poděkovat trenérům, protože bez nich by se brankářský kemp neuskutečnil. Poděkování také patří mojí rodině a manželce za podporu a trpělivost.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle