Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice měly blízko k obhajobě třetí příčky

 
pátek, 6. července 2018, 02:22

SK SIKO Čimelice byl jen krůček k zopakování historického třetího místa v krajském přeboru z předcházející sezony. Na jaře dohnal podzimní ztrátu, ale nepovedeným závěrem se v okleštěné sestavě propadl na šestou příčku. I tak po sobě zanechal trenér Tomáš Smrčina výraznou stopu, od léta totiž přechází k mládeži do Písku. Jak nám prozradil předseda klubu Lukáš Pávec, jeho nástupce si vybrali v I. A třídě.

Jak v klubu hodnotíte uplynulou sezonu?
S ohledem na průběh sezóny jsme si věřili na konečné třetí místo. Nevyšly nám ale poslední tři zápasy, a ty nás stály lepší umístění. Na druhou stranu jsme po celou sezónu hráli na předních místech tabulky a mohli být relativně v klidu.

Jaká byla očekávání po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Myslím, že ve výsledku ani moc ne. Po podzimu jsme měli ztrátu čtyř bodů na třetí místo a chtěli jsme se pokusit manko dotáhnout. Na jaře se nám dařilo možná víc směrem dopředu než do obrany.

Co vás během sezony nejvíc trápilo? Ať už na hřišti nebo mimo ně.
Jsou to mimofotbalové aktivity, kvůli kterým někdy trpěla docházka na tréninky nebo zápasy. Ale jelikož nejsme profesionálové, tak to k tomu patří a na této úrovni se s tím čím dál častěji potkávají všechny týmy.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Nechci zde vyzdvihovat jednotlivce, fotbal je týmový sport. Takže jsem rád, že nám to týmově ladí na hřišti i mimo něj, což je v našich podmínkách základ pro dobré fungování.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
I když jsme ho nakonec nevyhráli, tak nejlepší utkání odehráli, podle mě, kluci doma s Táborskem B. Dobré zápasy jsme odehráli v Olešníku nebo doma se Sokolem Sezimovo Ústí. Naopak nejhorší zápas celé sezóny jsme předvedli v Milevsku.

Střelci Čimelic (51): 11 – Hegenbart, 8 – Suchan, 7 – Převrátil, 5 – Řezáč, 4 – Nekl, 3 – Listopad, Hadáček, Viták, 2 – T. Zelenka, 1 – Pšenička, Říha, Nosek, Káš, vlastní.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – Hegenbart, 28 – Viták, 27 – Slavík, 26 – Suchan, Nekl, 24 – Němec, T. Zelenka, 23 – Převrátil, 22 – Pšenička, Řezáč, Listopad, 19 – Nosek, 18 – Varhan.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Vyjma Želče a Hradce byl zbytek tabulky hodně vyrovnaný a každý mohl hrát s kýmkoliv. Od třetího do osmého místa byl rozestup jen několik bodů, a i na konci tabulky se bojovalo do posledního kola.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Před sezónou jsem asi nečekal, že projede takhle suverénně soutěží Želeč, překvapený jsem byl některými výsledky posledních kol u týmů hrajících o sestup.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu zahájíme 6. července a bude probíhat v Čimelicích, kde budeme mít i krátké soustředění. Co se přátelských zápasů týká, tak se střetneme postupně s juniorkou AC Sparta Praha, Sušicí, Roudným a Jankovem.

Trenér Tomáš Smrčina odchází k písecké mládeži. Kdo bude jeho nástupcem?
Je pravda, že Tomáš nám odchází, a chtěl bych mu i takto ještě jednou poděkovat za skvělou práci, kterou u nás odvedl. A dosáhli jsme historicky nejlepšího umístění v KP v naší historii. Jeho nástupcem bude Pavel Schorník, který přichází z Bernartic.

Plánujete nějaké změny v kádru na další ročník?
Změny v kádru se nám nevyhnou, a to jak odchody, tak příchody, kterými se budeme snažit kádr doplnit a oživit pro nadcházející těžkou sezonu.

S jakým cílem půjdete do příští sezony?
Cíl pro další sezonu, bude znít možná jako fráze, ale vzhledem k obsazení týmů pro nás bude hlavní cíl se co nejdříve zachránit. Rádi bychom dále předváděli atraktivní hru pro diváky, kteří nás chodí v domácích zápasech podporovat.

Co říkáte na mimořádně kvalitní obsazení nadcházejícího krajského přeboru? Kdo bude patřit k favoritům?
Co na to říci. Všechny nás čeká dle mého názoru mimořádný ročník, který by svou kvalitou a atraktivností mohl být jeden z nejlepších za poslední roky. Jak sestupující mužstva, tak postupující, mají velkou kvalitu, a jak na tom jednotlivé týmy jsou, ukáže až průběh sezony. Těžké tipovat favority, jelikož moc neznám pohyby v kádrech týmů, kteří budou v KP nově, ale pro mě favorité jsou Želeč, Roudné a Český Krumlov.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama