Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jaro nám ukázalo, kde máme rezervy, rekapituluje šéf Katovic Hajdušek

 
středa, 4. července 2018, 10:04

Druhé, čtvrté a deváté místo, tak zní bilance katovických fotbalistů za tři roky v krajském přeboru od postupu z I. A třídy. Na letošním slabším jaru se podepsaly nepovedený začátek a hledání složení obranné řady, v níž výrazně scházel stoper Hajdušek. V klubu už myslí na příští náročnou sezonu. S přípravou začnou 10. července a sehrají pět přípravných zápasů. „Podařilo se nám získat posily do každé řady,“ prozradil předseda SK Otava Katovice Tomáš Hajdušek st.

Jak v klubu hodnotíte uplynulou sezonu?
Po podzimu jsme skončili čtvrtí a na jaře jsme chtěli naše umístění ještě vylepšit. Měli jsme však opět stejně jako na podzim špatný start do soutěže, poztráceli zbytečně hodně bodů a nakonec je z toho deváté místo. Neděláme ale z toho žádnou tragédii. Obhájili jsme pozici nejlepšího fotbalového týmu na okrese a opět jsme měli na domácích zápasech nejvyšší návštěvy. To nás těší.

Jaká byla očekávání po podzimu? Lišily se obě části ve hře nebo výsledcích?
Obě části měly společné to, že jsme špatně odstartovali a potom to v křeči honili. Na jaře se k tomu přidala ještě špatná defenzíva, kdy spousta inkasovaných gólů byla hodně laciná.

Co vás během sezony nejvíc trápilo? Ať už na hřišti nebo mimo ně.
Tak trápily nás výsledky na hřišti, to je jasné. Jinak jsme ale byli v pohodě, nijak jsme se z toho nehroutili.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Razíme heslo „spolu kradli, spolu viseli“, tedy že společně vyhráváme a společně prohráváme. Nechci proto nikoho vyzdvihovat. Co nás ale těší je, že se prosazují mladí hráči. Saša Kagui odehrál celou sezónu téměř bez jediného střídání. Ondra Koutský a Mára Hromíř jsou platnými členy kádru a první branku vstřelil Marek Bláha, věkem ještě dorostenec.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Nevím, jestli to byl náš nejlepší zápas, ale nejvíce emocí v nás vzbudilo vítězství v Milevsku. V první půli jsme dvakrát vedli o dva góly, poločas byl nakonec 3:3. Ve druhé půli bylo Milevsko lepší, ale my jsme dali vítězný gól těsně před koncem a nastala euforie. No a zapomenout bychom chtěli, a už jsme vlastně zapomněli na zápas v Dačicích. To byla od nás velká ostuda. Ani jsme po něm nejeli na večeři, jak jsme byli zklamaní a sami na sebe naštvaní.

Střelci Katovic (70): 17 – Uher, 13 – Požárek, 9 – Miklas, 5 – Zoubek, Hajdušek, 4 – Cibulka, Chylík, Repa, 2 – Rejšek, Kagui, 1 – Horejš, Blatský, Bláha, Schánělec, vlastní.

Nejvíc odehraných zápasů: 30 – Švehla, Kagui, 29 – Cibulka, 28 – Miklas, Schánělec, 26 – Horejš, Hromíř, 25 – Uher, Repa, 23 – Zoubek, 21 – Blatský, 19 – Koutský, 18 – Hajdušek, 17 – Rejšek.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Řekl bych, že byl standardní, ničím výjimečný.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Želeč byla hodně dobrá a jaro odehrála naprosto suverénně. Hodně štěstí přeji Jindřichovu Hradci, ať se mu v divizi daří.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat?
První trénink naplánovali trenéři na úterý 10. července, hned o víkendu se hraje první přípravné utkání. Postupně se utkáme s Lhotou u Plzně, strakonickým Juniorem, Sousedovicemi, Nepomukem a Blatnou.

Plánujete nějaké změny v kádru na další ročník?
Jaro nám ukázalo, kde máme rezervy. Proto jsme pracovali na posílení kádru již v předstihu před skončením soutěže a kádr na příští ročník byl uzavřen již na dokopné. Vydali jsme se cestou, že chceme soustředit mladé kvalitní fotbalisty z našeho okolí a nabídnout jim hrát dobrý fotbal v dobrých podmínkách „doma“, aby tak nemuseli několikrát týdně jezdit přes půl kraje na tréninky a na zápasy a jejich rodiny nebo známí se na ně mohli chodit dívat. Vytipovali jsme si šest nebo sedm takových hráčů a jsme rádi, že jsme dokázali přesvědčit Tomáše Janocha (Čížová), Martina Tušera (Roudné) a Michala Požárka (Klatovy). U těch dalších se nám to třeba povede příště. Opustili nás naopak Blatský (Osek) a Rejšek (Střelské Hoštice).

S jakým cílem půjdete do příští sezony?
Příští ročník krajského přeboru bude taková malá divize. Spadl Jankov a Český Krumlov a nakonec divizi nepřihlásilo Roudné. Takže kvalita soutěže půjde rozhodně nahoru a my doufáme, že v ní obstojíme a budeme hrát o čelo tabulky.

Co říkáte na mimořádně kvalitní obsazení nadcházejícího krajského přeboru? Kdo bude patřit k favoritům?
Je to naprosto výjimečná situace, něco podobného si nepamatuji. K favoritům soutěže by mělo samozřejmě patřit trio Roudné, Český Krumlov a Jankov.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama