Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol S. Ústí byl mužstvem dvou rozdílných poločasů. Po roce sestupuje zpět do A třídy

 
úterý, 3. července 2018, 12:21

Sezimoústecký Sokol vydržel v krajském přeboru pouze dvanáct měsíců. Zatímco se loni radoval z dodatečného a premiérového postupu do vyšší soutěže, po roce se celek z Táborska vrací zpět do první A třídy. Svěřencům trenéra Marka Pěkniceho, který byl již čtvrtým kormidelníkem v sezoně, nepomohla k udržení ani výhra nad posledními Dačicemi. „Kluci bojovali o udržení do poslední vteřiny,“ ocenil Pěknice.

Poslední dvě výhry s celky z chvostu k udržení nepomohly. Už to přebolelo?
Bohužel, nedá se nic dělat. Měli jsme získat body i někde jinde. Teď už se snažíme soustředit na další sezónu, kde se pokusíme udělat maximum, abychom byli v horních příčkách tabulky.

O vašem pádu rozhodlo až poslední kolo. Čekal jste, že Dražice vyhrají v Olešníku?
Nečekal jsem to vůbec. Nicméně je vidět, že ve fotbale se může stát cokoliv... Doufám jen, že vše proběhlo tak, jak proběhnout mělo. Dražicím gratuluji k záchraně v soutěži.

Jak celkově hodnotíte premiérovou účast Sokola mezi krajskou elitou. Asi se shodneme, že rozhodně nepropadl.
Sokol určitě v soutěži nepropadl. Kluci bojovali o udržení do poslední vteřiny. Některá utkání se holt nepovedla podle našich představ, ale takový je už fotbal. Potýkali jsme se hodně i se zraněními, což mělo dopad na některé naše výsledky.

Klub měl v sezoně čtyři trenéry. Začal Mansfeld, po něm Sokolt, na chvilku zaskočil místopředseda Šebek a pak vy. To asi mužstvu nepřidalo.
Nevím, nedokážu na tuto otázku odpovědět. Určitě si myslím, že každý trenér se snažil mančaftu dát, co nejvíce.

Které bodové ztráty mrzely nejvíce?
Mě mrzí každá prohra a je úplně jedno s kým. Dobře jsme měli rozehrané utkání s Hlubokou, pak jsme bohužel v druhé půli propadli. Další utkání, které mě napadá, je utkání v Katovicích, kde jsme předvedli dobrý výkon. Nakonec však oba výsledky vypadaly, jako jednoznačná utkání ve prospěch soupeře.

Střelci Sokola S. Ústí (46): 10 – Hoffmann, 9 – A. Kutner, 7 – Irsa, 5 – Šmíd, 4 – Novotný, 3 – Nikl, 2 – Vilímek, 1 – Kadlec, Bartáček, Neruda, Mrúz, Sokolt, V. Škarda.

Nejvíc odehraných zápasů: 29 – Šmíd, Podroužek, Bartáček, 27 – Vilímek, 25 – Hoffmann, Hladík, 24 – A. Kutner, 23 – Nikl, Mrúz, 22 – Novotný, 20 – Sedloň, Irsa, 19 – Sazma, 15 – V. Brůžek.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých vašich hráčů?
Každý si zaslouží pochválit. Tým v závěru sezóny svazovala zranění, proto museli zasahovat i kluci z béčka a dorostu. Všichni se vždy snažili podat stoprocentní výkon. Někteří zase nastupovali s bolestmi, i přesto udělali maximum pro tým. Toho si velice vážím. Stabilní výkony podával Jiří Bartáček, který po dobu mého působení vystřídal snad všechny posty. Rád bych také vyzdvihl výkony Zbyňka Sedloně, Pavla Sazmy a také Václava Hoffmanna.

Který zápas patřil mezi nejpovedenější? A byl některý, který se vůbec nevydařil?
Nejpovedenější utkání byly proti Třeboni a Rudolfovu. Jinak jsme byli tým dvou úplně rozdílných poločasů, jedna půle dobrá a druhá špatná. To je první věc, na které budeme muset zapracovat. Je třeba, abychom vydrželi být koncentrování po celou dobu utkání a ne jen na jednu polovinu. Rozhodně se nevydařil zápas proti Čimelicím.

Jak celkově posuzujete uplynulý ročník KP?
Krajský přebor je kvalitní soutěž. Soutěž dopadla asi tak, jak měla. Nevím, co víc k tomu dodat.

Překvapil vás některý ze soupeřů svými výkony? Ať už příjemně nebo nepříjemně.
Ani nevím, většinou se soustředím na naše výkony a ne na výkony soupeřů. Ale nejlepší a nejhezčí fotbal hrála Želeč.

Kdy odstartujete letní přípravu a jak bude probíhat?
Zahájíme 13. července. Chtěl bych trénovat alespoň třikrát do týdne a něco i naběhat. O víkendech samozřejmě přátelská utkání, která již máme naplánovaná.

Plánujete nějaké změny v kádru na další ročník?
Změny asi ne. Tým snad nikdo neopustí, naopak jsme přivedli jednoho velice kvalitního hráče, Jakuba Škardu.

S jakým cílem půjdete do příští sezony? Přijde útok na okamžitý návrat?
Určitě se budeme snažit hrát líbivý fotbal pro fanoušky. Chtěl bych, abychom byli hodně na balonu a byli silní v soubojích jeden na jednoho. A pokud by se dařilo i bodově, asi bychom se rádi do KP vrátili.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama