Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volné přestupy: trio Bálek, Tomášek a Pancíř opět mění dresy

 
pátek, 29. června 2018, 21:19

Ještě než sezona skončila letošní sezona, bylo jasné, že v některých klubech dojde k několika odchodům. Možnosti najít si jiné angažmá na takzvaný volný přestup, aniž by to mateřský oddíl věděl, využilo několik hráčů.

Volné přestupy platí druhým rokem. V termínu od 1. do 20. června mohli hráči bez souhlasu mateřského klubu přestoupit jinam. Někde to vyvolalo nesváry, někde to zase zmírnilo přemrštěné částky za přestup, neboť odstupné za hráče je dané tabulkou. A jindy to bylo pro hráče vysvobození z neúspěšného angažmá. „Teď ještě uvidíme, co nám vezme Rakousko,“ hlesl jeden z fotbalových funkcionářů.

Podruhé využívají volného přestupu exbudějovičtí Lukáš Bálek s Davidem Tomáškem, kteří po roce opouštějí Čížovou, a Marek Pancíř. Bálek si vybral divizní Klatovy, bývalý mládežnický reprezentant Tomášek se vrací zpátky do Dynama ČB.  Pancíř si po Jankovu a Třeboni zahraje v Bavorovicích.

V přestupovém okně odešli Roudnému dva odchovanci, kteří zatoužili po změně. Záložníci Ladislav Vávra (na snímku) s Davidem Růžičkou budou od nadcházející sezony nosit dres Třeboně. Nejvíce odchodů postihlo Dobrou Vodu (pět!), která pro nedostatek hráčů přihlásila jen I. B třídu a zrušila béčko. Počet volných přestupů na jedno mužstvo je neomezený, takže není divu, že dobrovodská jarní jedenáctka přišla o téměř polovinu mužstva. O čtyři nové tváře se naopak posílily Bavorovice a Planá u ČB.

Z Juniorské ligy si to namířil k nováčkovi I. B třídy z D. Dvořiště Šimon Štifter, který dal přednost studiím. Rudolfovský Vjačeslav Baščevan se vydal do III. okresní třídy na Borek, který má posílit o Martina Leštinu z Rakouska. Veterán Miroslav Zach (42), známý plejer krajských trávníků, opouští po letech Protivín a odchází do okresních Albrechtic, kde s fotbalem začínal. Fotbalisté nad 34 let přestupují bez náhrady.

Stoper Ondřej Cahyna ukončil pětiletou štaci v Třeboni a k dalšímu působení si vybral Novou Ves, nováčka A třídy. Jiří Tesárek (38) se vrací do Lažišť od prachatického konkurenta a těší se na vzájemné podzimní derby. Olešník získal mladičkého brankáře Táborska Filipa Matouška jako náhradu za Jirkala, který se opět vydal do světa.

Z volných přestupů vybíráme

Petr Dolejšek Dynamo ČB – Jankov
Šimon Štifter Dynamo ČB – D. Dvořiště
David Konvalinka Táborsko – Želeč
Filip Matoušek Táborsko – Olešník
Jakub Škarda Táborsko – Sokol S. Ústí
Filip Vysušil Táborsko – Lom
Lukáš Bálek Čížová – Klatovy
Tomáš Janoch Čížová – Katovice
David Tomášek Čížová – Dynamo ČB
Ion Dan Písek – Protivín
Lukáš Němeček Písek – Strakonice
David Růžička Roudné – Třeboň
Ladislav Vávra Roudné – Třeboň
Martin Tušer Roudné – Katovice
Matouš Neckář Č. Krumlov – Roudné
Lukáš Hofmann Č. Krumlov – Bavorovice
Jan Sekyra Č. Krumlov – Bavorovice
Jaroslav Bosnyak Želeč – Lom
Jakub Vachuta Hluboká – Týn
Vjačeslav Baščevan Rudolfov – Borek
Libor Blatský Katovice – Osek
Pavel Rejšek Katovice – Stř. Hoštice
Marek Hulínko Osek – Štěkeň
Miroslav Zach Protivín – Albrechtice
Ondřej Cahyna Třeboň – N. Ves u ČB
Marek Pancíř Třeboň – Bavorovice
Ondřej Jelínek Dačice – Nemanice

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama