Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko vysoko porazilo Příbram

 
čtvrtek, 28. června 2018, 10:49

Před sezónou se jednalo o druholigové celky, avšak nadcházející ročník nabídne jinou situaci. Příbram se totiž radovala z postupu do první ligy, naopak Táborsko nakonec vybojovalo druholigovou příslušnost. Příbramští si pro nadcházející ročník dávají za cíl záchranu, to samé se dá říct také o Táborsku. Mírným favoritem tohoto zápasu byli hostující hráči, jelikož v minulé sezóně Táborsko proti Příbrami neuhrálo jediný bod. Příprava na novou sezónu, ale sotva začala a tak se může stát zkrátka cokoliv.

První poločas začal spíše oťukáváním obou soupeřů. Šance zůstávaly nevyužity. To změnila až 35., kdy běžel Pavel Pilík sám na brankáře Švengera, který nejdříve Pilíka vychytal, ale míč neudržel a Pilík následné dorážky využil - 1:0. Hosté z Příbrami několika pokusy ohrozili brankáře Tomu, ale ten veškeré pokusy vykryl.

Kamil Tobiáš do druhého poločasu vystřídal kompletní jedenáctku. Premiéru v dresu A mužstva zažil táborský odchovanec Lukáš Novák, který se své první šance mezi tyčemi zhostil výborně.

Z kraje druhého poločasu se nejdřív prosadil v 46. minutě Pavel Vandas, který využil Vozihnojova centru. V 47. minutě se opět měnilo skóre v prospěch Táborska, kdy zvýšil na 3:0 Ndiaye, který je tu na testech. Příbram několikrát ohrozila Novákovu branku, ale ten svými zákroky mužstvo podržel. V 61. minutě zpečetil skóre zápasu na konečných 4:0 Leoš Vozihnoj. Zbytek zápasu Táborští kontrolovali hru a několik brankových příležitostí na obou stranách zůstalo nevyužito.

Táborsko se v dalším přípravném utkání v sobotu 30.6 od 17:00 představí na domácí půdě v Kvapilově ulici proti kempu hráčů bez angažmá, který organizuje HFU.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Věděli jsme, že Příbram přijela stejně jako o víkendu do Budějovic s mladým kádrem. Na druhou stranu kvalitu měli. Byli tam kluci, kteří prošli ligou. My jsme podali slušný výkon. Byla na nás vidět únava z tréninkové zátěže, kterou budeme postupně vstřebávat. Myslím si, že padly pěkné čtyři branky a i lidem se zápas musel líbit.“


FC MAS Táborsko – 1.FK Příbram 4:0 (1:0)

Branky: 35. Pilík, 46. Vandas, 47. Ndiaye, 61. Vozihnoj.

FCT, 1.poločas: Toma – Navrátil, Ngimbi, Zárybnický, Kučera, Pilík, Valenta, Musiol, Mysliveček, Šandera, Mrsič.
2.poločas: Novák – Kadar, Hasil, Zavadil, Ndiaye, Vandas, Klusák, Vozihnoj, Pfeifer, Berešík, Kopřiva.

Příbram: Švenger – Pecka, Breda, Nový, Kilián, Průcha, Polidar, Tregler, Nitranský, Kodr, Jandera. Náhradníci: Kočí – Klán, Polák, Soldát.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolina Kabíčková