Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlednutí za NN Cupem aneb když fotbal pomáhá

 
úterý, 26. června 2018, 21:35

Písecký turnaj NN Cup, který se hraje také jako Memoriál Martina Breibische, si za roky své existence vybudoval mezi trenéry fotbalové mládeže velké jméno. V areálu FC Písek se každoročně utkávají zástupci těch největších a nejznámějších klubů České republiky.

Již 8. ročník turnaje se u Otavy konal 1. května a vyhráli ho mladí fotbalisté pražské Slavie. Nešlo však pouze o fotbal, NN Cup a jeho pořadatelé v čele s Petrem Houdkem tentokrát pomohli Matějovi Zacharovi, na jehož elektrický invalidní vozík dokázali získat 112 tisíc korun.

To, jaký celá akce měla smysl, popisuje nejlépe dopis Matějovy maminky Martiny Zacharové: „Ráda bych touto cestou napsala několik vět a poděkovala úžasným lidem jménem svým a hlavně jménem mého syna Matěje Zachary, kterému byl věnován 1. května 2018 fotbalový Turnaj NN Cup - Memoriál Martina Breibische. Díky této akci a úžasným lidem, kteří nás do toho zapojili, jsme mohli zakoupit mému synovi elektrický invalidní vozík. Obdrželi jsme neskutečnou finanční sumu, nádherných 112 000 Kč, za kterou již pár dní poté měl Matěj doma úžasný vozík, ze kterého měl velikou radost a hlavně už nebyla cesta do školy na druhý konec města tak složitá. Dá se říct, že se i na školu těší, jelikož ví, že si pojede úplně sám. Neskutečně nám to ulehčilo život, který je bohužel kvůli jeho postižení dost těžký. Nedá se slovy vyjádřit, jak veliká pomoc to pro nás je, jak moc si toho vážíme. Pro vás všechny veliké DĚKUJEME. Veliké díky panu Petru Houdkovi a všem jeho kolegům a NN, kteří to pro nás zařídili a po celý den se úžasně starali. Nikdy na ten den nezapomenu a ani můj syn. Když si na to dnes vzpomenu, derou se mi slzy dojetí a díků do očí. Přikládám pár fotografií Matýska s jeho novou "formulí", protože si opravdu jízdu užívá jako závodník. Myslím, že jeho úsměv mluví za vše. Ještě jednou všem těm úžasným lidem veliké děkuji.“

Jsme rádi, že nový vozík dělá Matějovi radost a přejeme mu do dalšího života jen to nejlepší.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle