Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakův memoriál ve Vyšším Brodě ovládl výběr Jihočeského kraje

 
pondělí, 25. června 2018, 09:50

V neděli 24. 6. 2018 se na hřišti vyšebrodského Dynama uskutečnil již 19. ročník turnaje žáků kategorie U14, konaný jako Memoriálu JUDr. Antonína Straky. Turnaj společně pořádají FK Dynamo V. Brod, FAN klub V. Brod a Jihočeský krajský fotbalový svaz.

Výběr kraje dokráčel k vítězství

Turnaje se zúčastnila čtyři družstva, pořádající Dynamo, Spartak Kaplice, Tatran Lomnice nad Lužnicí a Výběr Jihočeského kraje U13. Vítěze určila vzájemná utkání všech družstev. První místo v turnaji bral Výběr Jihočeského kraje, druhé Spartak Kaplice. Na třetím místě pouze díky horšímu vzájemnému zápasu Tatran Lomnice nad Lužnicí. Čtvrté pak skončilo Dynamo Vyšší Brod. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Dominik Pergler (výběr), nejlepším brankářem pak Tomáš Dvořák (Kaplice). Nejvíce branek vstřelil Jakub Vrána (Lomnice). Posledním individuálním ocenění putovalo do Vyššího Brodu, který měl ve svých řadách nejmladšího hráče memoriálu Matyáše Velfla.

Vzpomínalo se na dlouholetého předsedu jihočeského KFS

JUDr. Antonín Straka (19. 3. 1952 – 2. 8. 1999) věnoval veškerý svůj volný čas fotbalu. Všichni, kteří jej znali, mají jistě na koho vzpomínat. Nejen jeho blízcí spolupracovníci, ale i ostatní funkcionáři fotbalových klubů jej znali jako zásadového a vysoce odborně erudovaného člověka. Byl dlouholetým funkcionářem a trenérem mládeže vyšebrodského Dynama, v práci pro svůj mateřský klub navázal na svého otce Antonína Straku st., který byl jedním z jeho zakladatelů.

JUDr. Straka však svou aktivitu nezaměřoval pouze na fotbalové dění ve svém městě. Již od počátku 90. let až do své smrti vykonával funkci předsedy Výkonného výboru Jihočeského krajského fotbalového svazu (1991 - 99), dále pracoval v Okresním fotbalovém svazu v Českém Krumlově a byl členem Odvolací a revizní komise ČMFS. Významnou měrou se podílel na formování fotbalu v jižních Čechách v době velkých společenských změn tak zásadních i pro tento sport.

Napsal(a) Jan Straka | Foto FK Dynamo Vyšší Brod