Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov se s divizí rozloučil velkolepě. Poslednímu Petřínu nadělil šest gólů

 
středa, 20. června 2018, 22:57

Letošní nováček Petřín Plzeň se v Precis aréně s divizí loučil s nováčkem loňským, jihočeským Jankovem. I ten letos čtvrtou nejvyšší tuzemskou soutěž neudržel, a tak šlo jen o to, kdo si na závěr trošku vylepší náladu z nepovedené sezóny. Díky čtyřem brankám během deseti minut ve druhé půli se to po vysoké výhře 6:1 povedlo domácímu celku.

Ten během zápasu vyprodukoval celkem sedmnáct střel na branku soupeře, což na poměry týmu trenéra Petra Kadlece bylo nadprůměrné číslo. Na poslední kolo se vrátil uzdravený stoper Popelka, v ofenzivě byli nejvíce vidět dvougóloví střelci Smetana s Kasíkem.

Právě Adam Kasík si hned v první minutě vysloužil velkou pozornost obránců Petřína po velmi dobré práci Maršána, když se dral do velké šance, avšak hostující zadáci ještě stačili nebezpečí odvrátit. To, co se povedlo po pár vteřinách hry, se jim už ale nezdařilo v 18.minutě. Nejprve nezvládli zdánlivě jednoduchou situaci u rohového praporku, odkud následně vyslal střílený centr do vápna netradičně uprostřed zálohy hrající Lošek a Marek Smetana v pádu dokázal usměrnit balón za Pflegera - 1:0.

Dvě minuty nato to zkoušel na druhé straně hřiště technickou střelou Šulc, avšak domácí branku zhruba o metr minul. Stejně dopadl jankovský Honner, který hlavičkoval po rohu Zajíce. První poločas nabídl celkem vyrovnanou partii a v 34.minutě bylo vyrovnané i skóre. Honner v pokutovém území fauloval Lisého a pokutový kop proměnil Petr Bednář - 1:1. Jenže v 40.minutě vysunul Popelka Smetanu, ten byl také ve vápně zastaven nedovoleně a penaltu zahrával Jankov. Spolehlivou instancí v domácí sestavě na tyto situace je Jakub Zajíc a skóroval i tentokrát - 2:1. Za další dvě minuty se na Pflegera řítil v sólovém úniku Kasík, ke smůle Jihočechů trefil hostujícího gólmana do hrudi.

Hezkým zákrokem se prezentoval také domácí gólman Komárek, který musel zasahovat proti střele Nademlejnského v 44.minutě. Druhý gól v utkání mohl ještě před odchodem do kabin vstřelil Marek Smetana po akci Sedlice s Kasíkem, ale v tutovce nedokázal Tomáše Pflegera překonat.

Úrodná desetiminutovka

V 56.minutě se nepodařilo srovnat Martinu Nademlejnskému z přímého kopu, kdy Komárkovi vypomohl vrátivší se Maršán, a to byl pro hráče Petřínu začátek konce. V podstatě z protiútoku byl zastaven nedovoleně aktivní Smetana a z nařízené standardky Jankovští udeřili. Zajícův centrovaný míč Bürger vrátil do ohně a Adam Kasík zblízka dopravil balón do sítě - 3:1. Uběhly dvě minuty a s chutí hrající domácí skórovali počtvrté. Marek Smetana vybojoval míč, cestou do pokutového území si ho ještě vyměnil s Kasíkem, a byť napoprvé Pflegera nepropálil, z následné dorážky už byl úspěšný - 4:1.

Jenže to stále nebylo vše. V 63.minutě Sedlic poslal krásnou kolmici na rozběhnutého Adama Kasíka, ten hokejovým blafákem obešel Pflegera a do prázdné branky se po vzoru kamaráda Smetany zapsal i on do střelecké listiny podruhé - 5:1. Totální zmar předvedli zadáci Plzeňanů v 68.minutě, kdy po dlouhém autu Bürgera nechali doslova moře času i prostoru Patrikovi Sedlicovi, ten si na malém vápně míč zpracoval a poté jej uklidil pod břevno - 6:1.

Čtyři branky v rozmezí deseti minut zápas samozřejmě rozhodly a ten se následně jen dohrával. Jiné branky fanoušci v Precis aréně neviděli, byť třeba střela hostujícího Peterky v samém závěru měla gólové parametry, leč skončila na tyči Komárkovy branky. Jankov vyprovodil Petřín výsledkem 6:1!

V Jankově došlo i na loučení. Po dlouhých dvaadvaceti letech to byl poslední zápas pro vedoucího týmu, pana Jaroslava Návaru. Tímto mu klub děkuje za neocenitelné služby!


SK Jankov – SK Petřín Plzeň 6:1 (2:1)

Branky: 18. a 60. Smetana, 58. a 63. Kasík, 40. Zajíc z pen., 68. Sedlic - 34. Bednář z pen. Rozhodčí: Starý - Guntiš, Kouba. Delegát: Tereba. ŽK: 2:1 (Honner, Bürger - Šulc). Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:4. Diváci: 118.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Honner, Popelka, Zajíc - Bürger (78. Prediger), Lošek, Maršán (72. Rytíř), Sedlic, Smetana (65. Mužík) - Kasík.

SK Petřín: Pfleger - Škarda, Papáček, Trojovský, Šulc (62. Hejnal) - Bednář, Lisý, Bendl (62. Peterka), Nademlejnský, Motl - Vohrna.

Nejlepší hráči: Smetana – Bednář

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová/SK Jankov
 


 
Reklama