Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Dudek nasázel už 30 gólů, Želeč „klekla“ na Milevsko

 
pátek, 15. června 2018, 07:19

V posledním venkovním střetnutí sezony se vytáhli fotbalisté Katovic. Na půdě staronováčka Dražic vyhráli vysoko 4:0. Výraznou měrou se o to zasloužil navrátilec Tomáš Hajdušek, jehož jsme zvolili Mužem 29. kola KP. O místo v sestavě si řekli také Vladimír Uher a Jan Schánělec.

Šlágrem uplynulého víkendu byl souboj mistrovské Želče s na jaře výborně hrajícím Milevskem, v němž domácí Sokol potvrdil oprávněnost titulu přeborníka kraje a vůbec poprvé zdolal milevské vzduchotechniky. Předchozí vzájemné zápasy skončil vždy smírně (2x 1:1 a 3:3). Utkání proti svému bývalému klubu si užíval Ondřej Kosobud, který kroutí v Želči druhou sezonu. Společně s kapitánem Michalem Brůžkem patřil mezi nejlepší hráče na hřišti.

Zbyněk Sedloň výrazně podržel sezimoústecký Sokol v N. Včelnici. Nováček je i přes výhru 2:1 stále v ohrožení sestupu, pokud postihne pád i třetí mužstvo od konce. „Podržel nás skvěle chytající gólman Sedloň a také soupeř, který nebyl schopen těchto šancí využít,“ zmínil kouč S. Ústí Matěj Pěknice.

Poosmé se v sestavě kola letos objevuje olešnický snajpr Lukáš Dudek. V Protivíně rozhodl dvěma góly v krátké chvilce a zaokrouhlil svůj účet na rovných 30 gólů. Na to, že hraje kvůli práci v zahraničí celé jaro bez tréninků, klobouk dolů. Do formy se dostává Stanislav Rožboud. V Protivíně, který inkasoval oba góly po centrech za obranu, asistoval milimetrovým pasem na Šímu u druhé branky.   

Třemi góly se loučil se sezonou třeboňský útočník Karel Holzepl v Dačicích, kde zaznamenal druhý jarní hattrick. V derby Hluboké s Rudolfovem se líbil výkon domácí stálice Stanislava Legdana. Šikovný středopolař Jan Hoch rozhodl o nečekaném vítězství Oseka v Čimelicích.

Krutou a hořkou porážku 0:4 musely spolknout před vlastními fanoušky Dražice. A ani jsme nemuseli hledat dlouho, kdy naposledy doma prohrály tak vysokým rozdílem. 9. srpna 2015 tu stejným skóre vyhrály právě Katovice. Už jen samotná účast Tomáše Hajduška na trávníku měla na mužstvo velký vliv. Král vzdušných soubojů otevřel skóre hlavou a měl nemalou zásluhu na prvním čistém kontu v odvetách. Jan Schánělec se vrátil do středu zálohy, kde rozděloval přihrávky a podal vynikající výkon. Vladimír Uher vstřelil druhou a třetí branku a definitivně tak zlomil odpor Dražic. Ocenit se musí jeho týmová hra, odmítl čistý hattrick a sám před brankářem nahrál před prázdnou branku Chylíkovi.

Nejlepší střelci krajského přeboru: 30 – Lukáš Dudek (Olešník), 24 – Filip Votava (J. Hradec), 23 – Jaromír Vorel (Protivín) Michal Brůžek, 21 – Radek Novotný (oba Želeč), Martin Toman (oba J. Hradec), 17 - Vladimír Uher (Katovice), 15 - Stanislav Pacholík (N. Včelnice), 14 – Jakub Říský (Osek), Tomáš Tauber (Hluboká), Jaroslav Bosnyak (Želeč), 13 – Michal Požárek (Katovice), Pavel Hájek (Hluboká), Martin Průcha (Třeboň), Vít Kučera (J. Hradec), Karel Holzepl (Třeboň), 12 - Tadeáš Jindra (Dačice), 11 - Vojtěch Kostka (Táborsko B), Radim Pouzar (Rudolfov), Václav Hegenbart (Čimelice), 10 - Tomáš Antoš (Hluboká), Jiří Štecher (Dražice), David Fiala (Želeč), Vojtěch Princ (J. Hradec), Jan Hoch (Osek), Lukáš Sedlák (Milevsko)


Ideální sestava 29. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Zbyněk Sedloň (S. Ústí/5)

Stanislav Legdan (Hluboká/4), Tomáš Hajdušek (Katovice/5), Ondřej Kosobud (Želeč/4)

Jan Schánělec (Katovice/1), Jan Hoch (Osek/3), Stanislav Rožboud (Olešník/2)

Michal Brůžek (Želeč/8)

Vladimír Uher (Katovice/2), Karel Holzepl (Třeboň/3), Lukáš Dudek (Olešník/8)


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař