Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lheničtí se stali výhrou v pozici korunních princů soutěže

 
úterý, 12. června 2018, 11:08

Za suverénním lídrem FK Lažiště, postoupivším již do I. A třídy, je tabulka na 2. až 4. místě velice vyrovnaná. Padesátibodové týmy Lhenic, Sousedovic a Čkyně dělilo v umístění před předposledním kolem jenom skóre. To měli z tohoto tria nejpříznivější Lheničtí a poslalo je na druhou tabulkovou příčku. V utkání se sestupem ohroženým Vlachovo Březím ji vítězstvím uhájili, a to v pátém v řadě bez obdržené branky při skóre 19:0 v nich.

V zápase soupeřů v protipólním postavení v tabulce Lheničtí Vlachovobřezské jasně přehrávali a za proměňování gólových šancí mohla být jejich výhra přesvědčivější, ač ze základní sestavy tentokrát postrádali čtyři hráče (Tůmu, Trojana, Ilieva, Pořádka).

V počátku utkání vyslali domácí na soupeřovu branku několik zástřelných z kopaček Prennera, Lukače a Mareše, v síti však neskončily pro nepřesnost či zákrokům gólmana Uhra, který měl i následně dost příležitostí svůj tým podržet. V 15. min. se balon po centru do šestnáctky od Maháka přes Berana dostal k Balicovi, který před Uhrem hlavičkoval mimo tyče

Potom zase lhenický atak zakončoval Mahák, jehož dělovku stačil březský gólman vytěsnit. O dvě minuty později to byl znovu Mahák, co po dlouhém balonu od Balici již nad Uhrem jeho obejitím vyzrál a poslal Lhenické do vedení - 1:0. V dalším hracím čase pokračovalo akutní ohrožování Uhrovy branky, jako v 21. min. hlavičkou Sury po Balicově přesném rohovém kopu.

Poté zase po Mahákově uvolnění Lukače, který svůj nájezd zprava zakončil střelou těsně vedle tyče, či poté po Lukačově centru do vápna a střelecké koncovce Balici, kterou opět skvěle vytěsnil březský gólman. Při Marešově střele, po zblokovaném odvrácení míče beky, střela jen se štěstím minula cíl.

Ve 39. min. již ale podruhé gólově udeřilo, a to po Prennerem založené akci na Maháka za obranu. Ten se uvolnil a vyhledal Balicu, který v zakončení nedal Uhrovi šanci - 2:0. I blížící se závěr poločasu přinesl další příležitosti k navýšení lhenického vedení.

Ty největší při zakončení Berana dělovkou k tyči zlikvidovanou opět výborným Uhrem a těsně před hvizdem rozhodčího z Mahákova úniku, jehož přihrávku před branku naběhnuvší Balica nestačil převzít.

Ve druhé půli domácí ve stále velkém horku v nasazení o něco polevili, přesto od nich pro březskou branku nebezpečí dál hrozilo. Rozehraný trestný kop hlavičkou zakončoval z dobré pozice mimo brankovou konstrukci Mahák, o pět minut později zařídil stopku Balicově brejku z Prennerova vybídnutí až gólman hostí. Stejná situace se stejnými aktéry proběhla jako přes kopírák nastala tři minuty nato.

V 60. a 61. min. měli Vlachovobřežští gólu nejblíže v průběhu celého zápasu, ale gólman Dvořák byl dvěma bravurními zásahy proti, a prokázal svoji kvalitu. V 76. min. provedli domácí rychlý atak po ose Kolář – Prenner – Mahák – za předložení míče posledně jmenovaným před branku Mrkvičkovi, který krásně, přímo z voleje, zvýšil zblízka na 3:0.

Za tohoto pro ně příznivého stavu se domácí kombinací v přihrávkách a za pozorné defenzivy soustřeďovali především na údržbu tříbrankového náskoku, aby v domácí derniéře v poklidu mač dohráli k dalšímu tříbodovému zisku. Vlachovobřežští touto prohrou byli zřejmě odsouzeni k sestupu.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem: „Zápasu jsem se obával, protože jsme se museli obejít bez čtyř hráčů základní sestavy. Myslím si  ale, že zápas jsme zvládli a zaslouženě vyhráli. První poločas byl z naší strany velice kvalitní a především naše útočné duo Balica - Mahák dělalo Březí veliké problémy. Druhý poločas už z naší strany nebyl tak kvalitní, ale myslím si, že to bylo dáno tím, že jsme vedli, měli míč pod kontrolou a hráli to, co jsme potřebovali. Jsem rád, že i náhradníci ukázali svoji kvalitu, a musím říci, že mě mile překvapili.“


SK Lhenice – FC Vlachovo Březí 3:0 (2:0)

Branky:19.  M. Mahák,39. T. Balica, 76. J.Mrkvička. Rozhodčí: F. Landík – L. Pravda,  F.Zloch. Delegát: J. Chlaň.

SK Lhenice: Dvořák – Sura, Mareš, David Kiš (82. Suchý, Kopf – Lukač, Prenner, Beran (64. Kolář), Dominik Kiš – Mahák, Balica (59. Mrkvička). Trenér: Václav Mareš. Vedoucí družstva: Pavel Boška

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein