Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pátá porážka v řadě potkala Jankov v Plzni

 
úterý, 12. června 2018, 11:13

Nedaří se, nedaří. Fotbalisté Jankova podali další z rozpačitých výkonů. V Plzni na Doubravce opět nezačali vůbec špatně, dokonce šli do vedení, jenže poté, jako již poněkolikáté v sezóně, vypadli z role a dobře hrající soupeř to potrestal. Do poločasu srovnal a ve druhé půli dvěma góly rozhodl o svém zaslouženém vítězství. Díky tomu si Doubravka zajistila divizní účast i pro příští ročník.

Hosté nemohli počítat se službami Pavelce, Kroneisla, Sedlice, Beránka a Smetany. Alespoň na lavičku náhradníků již usedl uzdravený Popelka. Jako v předchozích duelech i tentokrát začal Jankov dobře a v 10.minutě po drzém průniku Zajíce měl první šanci zápasu Šebelka. Avšak v nelehké pozici tísněn obránci nedokázal zamířit mezi tři tyče. V 17.minutě pálil Mužík, po zásahu jednoho z domácích hráčů míč skončil kousek vedle.

V 19.minutě přišel první gólový zásah. V pokutovém území byl přidržen Kočer a Jankov dostal výhodu pokutového kopu z kategorie přísnějších. Nicméně na to nebral žádné ohledy Jakub Zajíc a nabídnutou výhodu zužitkoval nekompromisní nechytatelnou střelou do šibenice - 0:1.

Inkasovaná branka více nabudila domácí borce, kteří od tohoto okamžiku vzali otěže zápasu do vlastních rukou. A v 23.minutě nebyli daleko od vyrovnání, když po pěkné kombinaci pálil Sýs, Komárek jeho těžkou střelu vyrazil a dorážející Roubal dopravil míč do branky. Jenže v době střely svého spoluhráče stál v ofsajdovém postavení, gól Doubravky tak neplatil.

Další krušné momenty řešil Komárek v hostující brance v posledních deseti minutách prvního poločasu. Nejprve si poradil s nepříjemnou střelou Světlíka, po následném rohu Sýse a hlavičce znovu Světlíka zasahovat nemusel, jelikož míč zamířil zhruba metr na branku. V 38.minutě se už Doubravka vyrovnávající trefy dočkala. Krejčí sklepl v pokutovém území Stružkův centr přímo k nohám Davida Brabce, jeho první střelu Komárek fantasticky vyrazil, avšak následnou dorážku domácí středopolař zvládl a bylo srovnáno - 1:1.

Domácí k jistotě záchrany potřebovali zvítězit. Vzdálit je od tohoto cíle mohl v 56.minutě Kočer po Šebelkově přihrávce. Mladý útočník Jankova obešel stopera Nováka, leč následnou střelou Luhového branku minul. A trest za tuto neproměněnou šanci přišel po pěti minutách. Jan Petr nasadil jesličky Jirkovskému, přihrál Davidu Brabcovi, který svůj velmi dobrý výkon okořenil druhou brankou v utkání - 2:1.

Po akci na pravé straně si domácí vybojovali další příležitost v 69.minutě, jmenovitě zakončující Roubal, avšak Komárek byl na přední tyči připraven a pro tentokrát neinkasoval. Další skvělý zákrok si gólman Jihočechů připsal o chvilku později, kdy po Brabcově centru zneškodnil "gólovou" hlavičku Knakala.

Doubravka byla lepší, fotbalovější, ovšem i hosté se dostali k několika slibným šancím. Nejprve to zkoušel z uctivé vzdálenosti Maršán, branku přestřelil. V 75.minutě si navedl míč do střelecké pozice Bürger, ke smůle hostujícího celku trefil pouze prostor připraveného Luhového. Definitivní rozhodnutí přišlo v 78.minutě. Přímý kop Daniela Sýse zprvu nijak nebezpečně nevypadal a směřoval do Komárkovy náruče, avšak teč kapitána Maršána míč vyklonila ze své osy a poslala ho přesně k tyči za bezmocného Komárka - 3:1.

V závěru stojí ještě za zmínku tvrdá střela Světlíka, se kterou si hostující gólman poradil, nicméně na výhře a tím spojené divizní záchraně Senca se nic nezměnilo. Jankov připsal pátou porážku v řadě...


SK Senco Doubravka – SK Jankov 3:1 (1:1)

Branky: 38. a 61. Brabec, 78. Sýs – 19. Zajíc z pen. Rozhodčí: Melničuk – Jati, Aubrecht. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Zajíc). Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:7. Rohy: 12:6. Diváci: 150

Doubravka: Luhový – Künstner, Knakal, Novák, Stružka – Roubal, Brabec, Světlík, Petr (87. Do Thanh Tung) – Krejčí (89. Trojanec), Ungr (9. Sýs).

SK Jankov: Komárek – Jirkovský, Lošek, Fajtl, Zajíc – Bürger, Maršán, Šebelka, Mužík (59. Rytíř) – Kasík, Kočer (63. Mensah).

Nejlepší hráči: Brabec, Petr – Lošek, Zajíc

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová