Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav potěšila fanoušky výhrou nad Hořovickem. Loučil se Milan Mazouch

 
neděle, 10. června 2018, 21:26

Netradičně v neděli přivítala Soběslav v závěrečném střetnutí před vlastními diváky Hořovicko. Lepší rozlučku s premiérovým ročníkem v divizi si svěřenci Radka Hajiče ani nemohli přát. Středočechy smetli během úvodní půlhodiny třemi góly a v poklidu dokráčeli za čtrnáctým vítězstvím v sezoně.

Před utkáním se oficiálně rozloučil se soběslavským fotbalem 31letý plejer Milan Mazouch. Dres Spartaku nosil odchovanec Sokola Košice dlouhých patnáct let. Byl nedílnou součástí týmu při postupu do krajského přeboru v roce 2011 a loňského historického vítězství v kraji a postupu do divize.

Hořovicko se s předstihem zachránilo, také spartakovci měli udržení téměř v hrsti, i když se naskýtala varianta při shodném počtu bodů několika týmů, ale i v minitabulce by měl jihočeský nováček bodů přehršel. Každopádně, aby bylo učiněno všem kalkulacím za dost, potřebovala Soběslav uhrát v domácí derniéře minimálně bod.

Domácí vstoupili do utkání s chutí, bez nervozity, a téměř čtyři stovky diváků museli svým výkonem potěšit. Když přečkali velkou šanci Hořovicka v 15. minutě, kdy po rohu dvakrát vykopávali z opuštěné branky, udeřili šest minut nato. Po nádherném průniku Vaňka, který proběhl s míčem u nohy z vlastní poloviny až k soupeřově šestnáctce, dostal přihrávku do uličky Martin Dvořák a sám proti brankáři zachoval chladnou hlavu a poslal míč po zemi k levé tyči.

Vyhnal pavouky ze šibenice

Parádní akce sklidila ovace od fanoušků a domácí patřičně nakopla. Ve 28. minutě zasadil hostům druhý úder opět Martin Dvořák. Dlouhý Kuníkův nákop odhlavičkoval hostující stoper Kaufman na vápně přímo na Dvořáka, který prosvištěl kolem dvou obránců a pravačkou podruhé překonal extáborského brankáře Bébra. Desetiminutovou smršť zakončil třetím gólem Petr Bouchal výstavní ranou z dálky přímo do šibenice.

V závěru poločasu se spustil pořádný liják. Nohava ještě nastřelil tyč a dorážející Dvořák stál v ofsajdu. Do druhé půle vstoupili domácí nesoustředěně a toho využil korigující trefou Tomáš Balvín. Na rozdíl tří branek odskočili domácí v 57. minutě. Unikajícího Dvořáka fauloval zkušený Kaufman po poradě rozhodčích již uvnitř šestnáctky, Milan Mazouch okořenil svou rozlučku proměněnou penaltou a vzápětí vystřídal.

Hořovicko ani za jasného stavu nekapitulovalo, stále se snažilo útočit a další korekce se dočkalo v 64. minutě střídajícím Jaroslavem Kuchařem. Domácí si náskok pohlídali, udrželi nervózní hosty na uzdě a dovedli utkání do vítězného konce.  „Zápas rozhodla první půlhodina, kdy jsme dali tři góly. Sice jsme tradičně zahájili špatně druhý poločas, ale po proměněné penaltě bylo jasné, že tři body zůstanou doma,“ uvedl Michal Lemberka, vedoucí soběslavského týmu. „Dokopnou máme příští týden po Dobříši, kam můžeme jet v klidu,“ dodal.


FK Spartak Soběslav – FK Hořovicko 4:2 (3:0)

Branky: 21. a 28. Dvořák, 31. Bouchal, 57. M. Mazouch (pen.) – 47. Balvín, 64. Kuchař. Rozhodčí: Jansa – Čechlovský, Brychta. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Kuník, Žalda – Kaufman, Machurka, Balvín). Diváků: 380.

Soběslav: Kuník – Maršík, Suchan, Boháč (65. Podráský), Chotovinský – Bouchal – Žalda (87. Janoušek), Nohava, Vaněk – M. Mazouch (58. T. Mazouch) – Dvořák (75. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák