Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Lafatovu rozlučku dorazí Kadeřábek, Matějovský, Piták a další

 
středa, 6. června 2018, 13:47

Na Letné se David Lafata oficiálně loučil v posledním ligovém střetnutí, vlastní rozlučku chystá na mateřském trávníku v Olešníku. Na páteční odpoledne si historicky nejlepší střelec české nejvyšší soutěže pozval bývalé spoluhráče z Jablonce a Sparty Praha, kde prožil nejúspěšnější roky profesionální kariéry.

V sestavách Sparty a Jablonce se to bude hemžit známými jmény. V mužstvu sparťanů přislíbili účast reprezentant a obránce bundesligového Hoffenheimu Pavel Kadeřábek (aktuálně jej láká slavný Inter Milán!), brankář David Bičík, Lukáš Vácha či Marek Matějovský. Za severočeský Jablonec nastoupí mj. Karel Piták, Milan Fukal nebo gólman Petr Pižanowski, který v současnosti trénuje brankáře v Táborsku. „Na trenérských lavičkách by měli být také velké osobnosti českého fotbalu,“ sdělil olešnický funkcionář Josef Pícha. „Jména trenérů jsou zatím v utajení,“ dodal.

Olešník proslavilo v 80. letech minulého století prosperující JZD. Významně podporovalo místní fotbalový klub, který v roce 1988 vyhrál krajský přebor a čtyři sezony účinkoval v divizi. Ještě větší reklamu však udělal obci jeho rodák a bývalý reprezentant David Lafata. „V poločase utkání bude Davidovi uděleno čestné občanství obce Olešník,“ prozradil Pícha.

O přestávce páteční exhibice bude předán výtěžek ze vstupného zástupci nadace Haima České Budějovice. Po skončení zápasu proběhne krátká autogramiáda.

Výkop střetnutí je naplánován na 17 hodinu. Cena vstupenky činí 100,- Kč, pro ženy a důchodce je za polovic a děti mají vstup zdarma. Vstupenky budou slosovatelné o dva dresy Sparty Praha a FK Jablonec.

S vrcholovou kariérou končící David Lafata začne novou etapu svého života. „Zahraji si za Olešník, kde už mi chystají modrobílý dres s číslem 21, a budu pracovat v jihočeské fotbalové akademii a na českobudějovickém gymnáziu, které jsem před léty vystudoval. Zůstanu u fotbalu a už se na to těším. Hlavně ale budu s rodinou, které to za ty roky dlužím,“ prohlásil autor devíti reprezentačních gólů. Od nové sezony bude střílet góly za rodný Olešník v krajském přeboru.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FK Olešník