Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Chýnově se body zaslouženě dělily, Ševětín nebyl daleko od vítězství

 
středa, 6. června 2018, 08:24

Chýnovští fotbalisté vstupovali do zápasu se Ševětínem po výborných posledních výkonech a výsledcích v roli favorita, neboť v posledních pěti zápasech neokusili hořkost porážky, ale především v prvních pětačtyřiceti minutách se dokázali prosadit, a to i dvakrát gólově, příkladně bojující a zkušeně hrající hosté.

Přitom domácímu celku se začátek zápasu velice vydařil. Nejprve se ve 2.min. útočník Král pouze zastřeloval, ale v 6.min. se již dokázal Král po centru Doubravy gólově prosadit, když z otočky prostřelil hostujícího brankáře Trnku (1:0). Z této vedoucí branky domácích se však ševětínští hráči brzy oklepali a v 7. a v 15.min. se dostal po výborných průnikových přihrávkách za domácí obranu do gólových šancí P. Novotný, ale pokaždé si vylámal zuby na opět spolehlivém domácím strážci branky Průšovi.

Ve 20.min. dal o sobě opět vědět i domácí Prášek, když doslova vymáchal v trestném území hostů dva obránce, ale zakončil těsně vedle pravé tyče Trnkovy branky a jen se chytil po zahození této gólové šance za hlavu…

A tak se opět potvrdilo známe pravidlo nedáš – dostaneš! Ve 23.min. poslal výbornou přihrávku ševětínský Hindy na kapitána R. Novotného, ten se zbavil svého strážce a zkušeně obstřelil Průšu na jeho zadní tyč (1:1). Krásný gól. A než se stačili domácí hráči i příznivci z této branky ve své síti vzpamatovat, tak si ve 29.min. R. Novotný a Hindy vyměnili role, tentokrát přihrával prvně jmenovaný (domácí hráči i fanoušci však reklamovali postavení mimo hru, ale praporek asistenta rozhodčího zůstal dole…), a rychlý Hindy po úniku zakončil opět na zadní tyč Průšovy branky (1:2).

Ve 32. a ve 38.min. se tlačil do gólových šancí opět domácí Prášek, ale v tomto zápase mu asi nebylo přáno, neboť jej pokaždé zradilo zakončení a to se mu v posledních zápasech, kdy se prakticky pokaždé zapsal mezi střelce branek, nestávalo…

Dotáhli v poslední minutě

Druhý poločas přinesl celkem rozháranou hru, domácí se marně snažili o vyrovnání a hosté zkušeně bránili výsledek. Přesto měli vyrovnání na noze chýnovští útočníci Král s Práškem, ten dokonce dvakrát, ale skórovat se jim nepodařilo. Až v 59.min. se Prášek přece jen gólově prosadil, ale „pomezní“ tentokrát centimetrové postavení mimo hru nepřehlédl…

Velká šance na vyrovnání se naskytla domácím v 64.min., kdy již byl hostující gólman překonán, ale obětavě jej zastoupil záložník Kupec, který střelu Václava Hrušky vyhlavičkoval z brankové čáry. Hned za dvě minuty pronikl nebojácně do pokutového území hostů Štiller, avšak střela skončila na břevně. To se již hosté jen sporadicky dostávali na polovinu domácích, přesto měli v 72.min. velkou příležitost, když Kupec zahrával z 18 metrů trestný kop, ale Průša domácí mužstvo výborným zákrokem podržel.

V poslední čtvrthodině se valil jeden útok za druhým na Trnkovu branku, několik střel však svůj cíl nenašlo, neboť domácí mířili převážně nad branku, a již se zdálo, že si hosté odvezou domů překvapivě všechny tři body. Až v 90.min. centr Práška propadl až k Zítkovi a ten před sebou prostřelil všechno, co mu stálo v cestě a srovnal na konečných 2:2.

V nastaveném čase mohl ještě otočit skóre na domácí stranu střídající J. Hruška, ale svou šanci prováhal a ševětínští obránci stačili na poslední chvíli zablokovat střelu na rohový kop. Po jeho rozehrání pak hlavní rozhodčí zápas ukončil. Za zmínku určitě stojí vyzdvihnout v mužstvu hostů spolehlivý výkon zkušeného stopera M. Hanouska, jemuž bude v září 50 let.

Hodnocení z laviček

Petr Holota, trenér FC Chýnov: „Vstup do zápasu jsme měli dobrý a z toho vyplynul i vedoucí gól Krále, ale pak jsme přestali hrát a soupeř toho využil k otočení skóre, když dokázal zkušeně využít šance, které jsme mu svou laxností a malým pohybem nabídli. Ve druhém poločase jsme hosty zatlačili na jejich polovinu, vytvořili jsme si několik šancí, ale stačilo to jen na zremizování zápasu. Bereme z tohoto utkání jeden bod, který je pro oba celky spravedlivý, ale na našich hráčích je již vidět, že se blíží konec sezóny a z naší strany to dnes nebyl herně příliš povedený zápas.“

Josef Chmel, asistent trenéra Ševětína: „Bojovné utkání a spravedlivá remíza, z naší strany to byl v těžkém zápase vydřený bod. Na obou stranách byly šance, i když domácí jich měli samozřejmě více. Nakonec jsme sahali po všech třech bodech, ale i s jedním bodem jsme spokojeni, pro který jsme do Chýnova přijeli.“


FC Chýnov – SK Ševětín 2:2 (1:2)

Branky: 6. Král, 90. Zítek – 23. R. Novotný, 29. Hindy. Rozhodčí: Brych – R. Mráz, M. Mráz. ŽK: 1:0 (70. Štiller). Rohy: 9:5, 120 diváků.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Petrů, V. Hruška – P. Mareš (46. F. Zadražil), Mládek, Štiller, Vl. Hruška (63. J. Hruška) – Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Ševětín: Trnka – Švejda, Hanousek, Sváta, Kašper – Klapuš, P. Novotný, Kupec, Chmel (89. Chalupa) – Hindy, R. Novotný. (83. Beznoska). Trenér Jan Klimek.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer