Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Překvapení se nekonalo. Krumlovští prohráli na hřišti postupujících K. Varů

 
neděle, 3. června 2018, 13:15

Vítěz divizní skupiny A z Karlových Varů už měl své jisté a bylo stoprocentní, že se v příští sezoně s Č. Krumlovem v jedné soutěži už nepotká. Domácí před svými fanoušky nic nevypustili a Jihočechy poslali domů s porážkou 2:5. Jihočeský kat Martin Psohlavec rozšířil střelecký účet o další tři góly.

Ke škodě krumlovských fotbalistů začátek utkání patřil domácím borcům. Ti svůj tlak korunovali už po čtyřech minutách proměněnou penaltou Psohlavce. O pár minut později zvýšil po zaváhání brankáře Hňupa opět Psohlavec – 2:0. Špatné zprávy ale do konce poločasu provázely Jihočechy i nadále. Další zásah si připsal placírkou ze dvaceti metrů Kalina – 3:0.

Ovšem Krumlovští bojovali dál, nic nevzdávali. Povedenou ránu vyslal na domácího gólmana Tůma a ve 34. minutě snížil střelou k tyči František Persán po samostatné akci Nováka – 3:1. Následně domácí obrana evidentně faulovala v šestnáctce Taubera, který se chystal zakončit, ale sudí nepochopitelně nezapískal.

Začátek druhé půle byl dost dramatický a rozhodl o výsledku celého střetnutí. Nejdříve slavojáci brzy po zahájení zaznamenali kontaktní gól, když po Novákově rohu vyskočil nejvýše Jakub Wagner – 3:2. Naděje pro Jihočechy v tu chvíli žila, ale až moc brzy přišlo vystřízlivění. Už o minutu později zase zajistil dvoubrankové vedení pro Západočechy Kalina – 4:2.

Krumlov už na nepříznivý vývoj nestačil reagovat a musel skousnout od Psohlavce jeho další hattrick – 5:2. Krumlovští určitě herně nepropadli, ale tentokrát je o lepší výsledek připravily zbytečné chyby a nejistý výkon poslední instance.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Špatný začátek a nějaká penalta, nevím. Jenže pak jsme domácím ještě k tomu dali i další čtyři góly sami. Hodně z nich byly zbytečných, ty by si mohl gólman uhlídat. Pak kluci zabrali a měli jsme blízko k vyrovnání. To bohužel nepřišlo, takže jsme prohráli. Kluci na body měli i na hřišti favorita.“


FC Slavia Karlovy Vary – FK Slavoj Č. Krumlov 5:2 (3:0)

Branky: 4. (pen.), 12. a 71. Psohlavec, 26. a 50. Kalina – 34. Persán, 49. Wagner. Rozhodčí: Plzák - Klupák, Vaňkát. Delegát: Pešek. ŽK: 1:3 (Krtička – Persán, Tauber, Wagner). Diváků: 250.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Švec, Dudák, Svoboda (24. Mravec, 46. Sláma) – Kroupa, Wagner, Novák, Persán (75. Neckář) – Tůma, Tauber. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto TVcom.cz