Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň vypadla z role a darovala Včelnici tři body. Milevsko doma porazilo Čimelice

 
neděle, 3. června 2018, 13:23

AKTUALIZOVÁNO - Jak jde promrhat vyhrané střetnutí, demonstrovali v neděli dopoledne fotbalisté Třeboně. Sestupující N. Včelnici měli téměř na lopatkách, ale poslední půlhodinu úplně vypadli z role a soupeř toho využil k dokonalému obratu. V odpoledním střetnutí hostilo Milevsko v okresním derby Čimelice a po vyrovnaném prvním poločase nakonec domácí zvítězili jasně 4:1.

Nedělní výsledky 28. kola KP


Jiskra Třeboň – TJ Nová Včelnice 2:3 (2:0)

Branky: 18. a 39. Holzepl - 69. Nebeský, 85. Petráš, 90. Šlapanský. Rozhodčí: P. Tupý - Koranda, Krčín. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:0 (Cahyna). Diváků: 200.

Třeboň: Skála – Cimerhanzl, Hami, Cahyna, P. Tůma (31. Franěk) – Matoušek, Koktavý, Kodras (72. T. Tůma), Bednář – Holzepl, Pučejdl. Trenér Zdeněk Procházka.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Vokuš (46. Jaroš), Blažek, Vaš – Petráš, Šlapanský, Pivko, Mareš (63. Hornát) – Pacholík, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: nikdo – Šlapanský

Hosté vstoupili do utkání bojácně a domácí si do páté minuty vytvořili tři velké šance, ale Holzepl či Pučejdl je neproměnili. Na změnu stavu došlo v 18. minutě, kdy si Pučejdl pohrál na levé straně s obráncem, prošel z úhlu k brance a naservíroval míč Holzeplovi, který zblízka napodruhé překonal Holického.

Včelnice se poprvé osmělila ve 24. minutě a hned z toho mohlo být vyrovnání. Povedenou akci po křídle zakončoval Nebeský a překonaného Skálu zachránila tyč. Ve 39. minutě unikl po křídle čerstvý Franěk a jeho přesný centr proměnil opět Karel Holzepl.

Zdálo se být rozhodnuto a to si mysleli i domácí hráči. Polevili v aktivitě a předali taktovku soupeři. Včelnice se vrátila do zápasu v 69. minutě. Po Tučkově rohu napálil míč zblízka do sítě Tomáš Nebeský.

Marně burcoval domácí hráče asistent trenéra Jan Budějcký. V 84. minutě dostal od Holzepla ideální přihrávku před branku Bednář, ale nikým neatakován střílel trestuhodně vedle branky. Minutu nato dostal přesný centr za domácí beky Marek Petráš, před šestnáctkou obešel Skálu a poslal míč do prázdné branky. V poslední minutě došlo k obratu po téměř stejné akci. Centr za obránce dostal Lubomír Šlapanský a pravačkou šikovně obstřelil brankáře. Vzápětí sudí Tupý pískal konec utkání...

„Ještě teď jsem naštvaný. Podali jsme nehorázný výkon. Místo toho, abychom soupeře porazili o pět gólů. Šance na to byly. Tohle byl nejhorší zápas za mého působení v Třeboni,“ řekl mrzutý manažer Jiskry František. „Kdo nemá srdíčko, nebude v Třeboni hrát,“ vzkázal hráčům, kteří zápas vyloženě odflákli.

Ve středu 6. 6. 2018 čeká Třeboň Na Hliníku předehrávka 30. kola s béčkem Táborska. N. Včelnice se tentýž den představí v odvetě finále poháru ve Vodňanech.


FC ZVVZ Milevsko - SK SIKO Čimelice 4:1 (1:1)

Branky: 28. Koutník, 64. Petr, 68. Komárek, 89. Barda – 44. Suchan. Rozhodčí: Polák - Šafránek, Dunovský. Delegát: Urban. ŽK: 0:5 (Viták, Hadáček, Řezáč, Rambous, Listopad). Diváků: 250.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Málek – Sedlák (86. Paták), Marvan, Komárek, Barda – Koutník (89. Kálal), Petr Dvořák (76. Svojše). Trenér Miroslav Strnad.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Listopad, Viták – Hadáček (74. Nosek), Převrátil, T. Zelenka (69. Rambous), Řezáč (57. Říha) – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Petr, celý tým - Slavík, Němec

Milevsko v okresním derby předčilo Čimelice zejména fyzicky ve druhé polovině utkání. V přímém souboji o čtvrté místo nakonec mužstvo trenéra Strnada zvítězilo po výsledku 4:1.

„A to ještě brankář Slavík tři čtyři šance zlikvidoval, mohli jsme vyhrát výraznějším rozdílem,“ komentoval duel domácí kouč, kterému svým výkonem udělala radost kompletní jedenáctka hráčů. „Parádní gól dal Josef Komárek, který se do balónu opřel z nějakých třiceti metrů a střelou o tyč zvyšoval na 3:1,“ přibližuje asi nejpovedenější moment duelu.

Milevsko šlo do vedení zásluhou Františka Koutníka ve 28. minutě, jenže chvíli před obrátkou domácí obrana zapomněla ve vápně na Miroslava Suchana a bylo srovnáno – 1:1. Pak už to byl souboj domácí ofenzivy s obrannou čtyřkou Čimelic a gólmanem Slavíkem. Ten podruhé inkasoval v 64. minutě, trefil se obránce Martin Petr – 2:1. Následovala Komárkova paráda a bylo to 3:1. Po vydařené individuální akci se chvíli před závěrečným hvizdem prosadil ještě krajní záložník Jakub Barda a zpečetil domácí výhru – 4:1.

Napsal(a) Michal Průcha, Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle