Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kemp reprezentace U20 zakončil vzájemný zápas. Zahráli si Kopřiva s Dudlem

 
čtvrtek, 31. května 2018, 08:30

Tři dny strávili adepti na reprezentační dres České republiky věkové kategorie do dvaceti let v areálu FC Písek, kde se věnovali tréninkům, poznávání se navzájem a ve středu dopoledne, poslední den srazu, si proti sobě také zahráli.

Vše bedlivě sledoval hlavní trenér dvacítky Karel Krejčí, který bral do Písku především mladší hráče (ty, kteří skončili v reprezentaci U19) a také fotbalisty, kteří již patřili do jeho týmu, ale během sezony nedostali tolik příležitostí se ukázat.

Trenér, který má s mládežnickým fotbalem bohaté zkušenosti, staví kádr a připravuje své svěřence na další ročník velmi atraktivní soutěže, která se jmenuje Elitní liga U20. V aktuálně skončeném ročníku, v němž se dvacítka střetla s Anglií, Francií, Itálií, Německem, Nizozemskem, Polskem a Švýcarskem, čeští mladící uspěli, obsadili druhé místo za Anglií.

Kdo se objevil na píseckém trávníku?

Sestava červeného týmu: Jan Plachý - David Douděra, Daniel Köstl, Vojtěch Mareš, Václav Pardubský, Emil Tischler, Jakub Kopřiva, Martin Rychnovský, Jakub Rezek, Christián Frýdek, Roman Kašiar. Střídali: David Huf, Jan Šiška (brankář).

Sestava bílého týmu: Hugo Jan Bačkovský - Jakub Kadar, Jakub Klíma, Jan Král, Václav Dudl, Pavel Bucha, Daniel Mareček, Rostislav Jandera, Ladislav Mužík, Patrik Hellebrand, Jiří Miker. Nehrál: Jakub Šípek.

Trenér: Karel Krejčí. Asistenti: Jiří Skála, Jiří Kohout. Trenér gólmanů: Martin Shejbal. Patron týmu: Jiří Novotný. Lékař: Jakub Avenarius. Fyzioterapeuti: Radek Havala, Petr Kollros.

Táborští reprezentačně

Šanci ukázat se dostali i dva hráči FC MAS Táborsko. Osmnáctiletý obránce Václav Dudl a dvacetiletý záložník Jakub Kopřiva. Oba hráči mají odehráno několik zápasů nejen ve svých věkových kategoriích, ale připsali si i několik startů za A-tým FC MAS Táborsko.

Nominací na U18 se může také pochlubit táborský odchovanec, brankář Adam Zadražil, který měl možnost absolvovat na začátku května Slovakia Cup kde čeští mladící vybojovali stříbrné medaile. Český tým změřil síly například s Kazachstánem, Ukrajinou nebo USA. Ve finále narazili na domácí Slovensko, kterému podlehly 0:1. Adam trénoval pod vedením českého brankářského esa Petra Kouby, který jak Zadražil sám uvedl, nominované rozhodně nešetřil. V pátek Zadražil odchytal první zápas v základní jedenáctce za A-tým Táborska proti Hradci Králové.

Napsal(a) Petr Brůha, FCT | Foto Jan Škrle