Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín polovinu jarních zápasů vyhrál. U Maláku si zastřílel

 
středa, 23. května 2018, 11:03

Českobudějovická Slavia je na jaře jen stínem úspěšného podzimního mužstva. Zdobila ji především kvalitní defenzíva, ale díry v zadních řadách červenobílých našel i poslední Velešín. U Malého jezu vyhrál překvapivě 5:1 a slávistům nachystal pátou porážku v jarní části.

Domácí zahájili aktivně, na soupeře vlétli a střely Kindermanna a Mizery skočily těsně vedle. Počáteční tlak, který nezúročil velkou šancí Kindermann, opadl a osmělovat se začali Velešínští. Po dlouhém výkopu brankáře Schneider se uvolnil mezi stopery Vlačuha a ranou těsně nad poprvé vystrašil domácí jedničku Wolfa. Mimo skončil i Fišerův pokus. Ve 29.minutě zazvonila po brejku Šálka tyč.

Ve 35. minutě opět vynikl gólman Schneider v hostující brance, když přečetl hru domácích a včasným vyběhnutím zlikvidoval domácí gólovou přihrávku. Ve 42.minutě na levé straně zakvedlal s míčem mezi dvěma domácími obránci Zimek, nacentroval přesně na hlavu Vlačuhy a ten nedal brankáři žádnou šanci - 0:1. Hned po rozehrání mohl vyrovnat Vršitý, ale opět vynikl Schneider v brance.

Vstup do druhého poločasu byl z velešínské strany velmi povedený, domácí zatlačili k šestnáctce a svatyni Slavie ostřelovali Semerád, Fišer, Šálek a J. Zatloukal. V 52.minutě utekl domácí obraně Šálek, skvěle přihrál Fišerovi, který poslal míč k pravé tyčce Wolfovy branky - 0:2.

Za deset minut po pěkné kombinační akci Fišera a Šálka zakončil bombou do šibenice Semerád - 0:3. V 67. minutě po rychlém brejku domácích vychytal Schneider tutovku Šťastného. V 70. minutě po dlouhém výkopu bekovky našel Schneider Semeráda, ten si pohrál se třemi domácími hráči, naservíroval přihrávku Šálkovi, jenž ranou k tyči zvýšil na 0:4.

V 73. minutě se poprvé prosadili slávisté Hosenöhrlem, který mohl vzápětí přidat další gól, ale Schneider skvěle zasáhl. Za čtyři minuty unikl všem Fišer, domácí gólman ho stačil už jenom podrazit a nařízenou penaltu neomylně proměnil J. Zatloukal a zvýšil na 1:5. V 79. minutě vyšla pěkná kombinační hra i domácím a P. Kindermann snížil střelou k tyči na 2:5. Závěr patřil Slavii. Dostala hosty pod tlak. Po faulu zahrával trestný kop Slípka, ale Schneider se vyznamenal a vyškrábl projektil ze šibenice na roh. V 89. minutě po zavánějícím ofsajdu šli domácí do přečíslení, vynikající skluz Severy střelu P. Kindermanna jen odrazil a dobíhající Hasenöhrl snížil na konečných 3:5.    

Trenér Velešína Miroslav Lenčéš měl po ruce kompletní sestavu, která ukázala svou sílu. „K zápasu na Slávii jsme ojeli s jedenácti lidmi, včetně se zraněným Hynštem. Na štěstí přijel těsně před začátkem Severa z práce, který vyztužil naši obranu. Musím říci, že tento zápas nám ukázal v pravém světle, jak na tom velešínský fotbal je, když nás neeliminuje zaměstnání hráčů, je to dobrý fotbal. Být alespoň v této sestavě každý zápas, tak věřím, že bysme byli na jiných příčkách tabulky než doposud.“


SK Slavia ČB – FC Velešín 3:5 (0:1)

Branky: 73. a 89. Hasenöhrl, 78. Kindermann - 41. Vlačuha, 52. Fišer, 63. Semerád, 70. Šálek, 77. J. Zatloukal. Rozhodčí: Kříž – Cigáň, Škuthan. ŽK: 2:4. Diváků: 90.

Velešín: Schneider - Severa, Jirský, K. Zatloukal, Kejšar - Zimek, Semerád, J. Zatloukal, Fišer - Vlačuha (73. Hynšt), Šálek.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák