Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Nymburku budou Písečtí jasným favoritem

 
pátek, 18. května 2018, 06:52

Zápas 28. kola Fortuna ČFL, který bude zahájen v neděli 20. května v 17 hodin, zavede svěřence trenéra Rostislava Grossmanna do středočeského Nymburku, kde si budou chtít spravit chuť po trpké prohře se zachraňujícím se Ústím nad Orlicí.

Do konce aktuálního třetiligového ročníku sice zbývá odehrát šest kol, ale ani maximální počet osmnácti bodů, které lze ještě získat, už Polabanu nemohou pomoci ze sestupové pozice. To však neznamená, že by Nymburští zápasy jen tak odehrávali. Naposledy se o tom přesvědčila Čížová, která v souboji dvou posledních celků prohrála v domácím prostředí 1:2.

Středočeši na tom nejsou vůbec dobře v žádném ze statistických ukazatelů. Mají pouhých dvanáct bodů, krčí se na posledním místě tabulky a jejich celkové skóre 16:66 rozhodně nebudí respekt. Na druhou stranu umí Nymburk doma zahrát dobře, což na vlastní kůži poznala pátá Jiskra Domažlice, která výhru zachraňovala až pomocí penaltového rozstřelu či třetí Zápy, které ve městě, kde sportu vládne spíše basketbal, prohrávaly po dvaceti minutách 0:2 a musely odvracet ostudu.

Přestože Polaban nebude odevzdaným soupeřem a bude se chtít vytáhnout, nastoupí Písečtí v neděli na hřiště v roli velkého favorita a budou se od nich očekávat tři body. Vše hovoří v jejich prospěch. Obrana celku od Otavy, kterou jistí spolehlivý Kamil Hajdušek v bráně, dostala o třicet gólů méně než nymburská a útok patří mezi nejlepší v soutěži. Papírový rozdíl mezi oběma celky asi nejlépe vystihuje podzimní vzájemný zápas, který se hrál v Písku. Žlutomodří ho v říjnu loňského roku vyhráli 6:0 a na svůj výkon budou chtít navázat také v Nymburku.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle