Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Sezimovo Ústí zaskočilo Rudolfov, Dražice vezou z N. Včelnice první jarní výhru

 
sobota, 12. května 2018, 20:17

První výhra Dražic přišla v tu nejvhodnější chvíli. V záchranářském duelu na půdě předposlední N. Včelnice, která tak přišla o poslední možnost dotáhnout se na ostatní ohrožené celky. Pozornost poutala utkání mezi první čtveřicí. Želeč si poradila s Olešníkem, Čimelice podlehly J. Hradci. O jarní neporazitelnost přišel Rudolfov, potřetí už náskok sezimoústeckého Sokola nedotáhl, naopak inkasoval počtvrté. Protivín si otevřel střelnici v Dačicích a byl blízko k dvoucifernému vítězství.

Sobotní výsledky 25. kola KP


TJ Osek – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Branky: 90. Hoch – 11. Petr, 86. Paták, 87. Sedlák. Rozhodčí: Lovětínský – Reisner, Šafránek. Delegát: M. Urban. ŽK: 5:2 (Kroupa, Maroušek, Hoch, Kuneš, Hájek – Barda, Koutník). Diváků: 80. Více z dopoledního střetnutí zde.


FC MAS Táborsko B – SK Otava Katovice 5:2 (3:1)

Branky: 17., 38. a 86. Mysliveček, 12. a 79. Mischnik – 33. Chylík, 64. Horejš. Rozhodčí: Polák – Kaštánek, Přibyl. Delegát: M. Tupý. ŽK: 0:1 (Rybák). Diváků: 70. Více z dopoledního střetnutí zde.


Sokol Želeč – FK Olešník 3:1 (2:1)

Branky: 6., 29. a 53. (pen.) Pavličko – 25. Šahajda. Rozhodčí: Macko – Sebera, Kroutil. Delegát: Šnajder. Bez karet. Diváků: 65.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Holub, Fiala (69. Kloc), Švec, Šváb, Kukučka, Rabiňák – Brůžek (88. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

Olešník: Jirkal – Vařák (77. Nýdl), Nygmet, Kalášek, Šahajda – Tressl (73. Pešek), M. Studnička, Heller, Šíma, Dráb – Votava. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Pavličko, Holub, Kosobud – Šíma

Želeč prodloužila jarní vítěznou sérii proti čtvrtému Olešníku na osm zápasů po sobě a na špici tabulky stále drží šestibodový odstup před druhým J. Hradcem. V nadcházejícím kole zajíždí k bitvě o první příčku k Vajgaru, kde případným ziskem může učinit důležitý krok k historickému vítězství v krajském přeboru.

Domácí měli s Olešníkem od začátku míč častěji na svých kopačkách. Již v 6. minutě otevřel skóre David Pavličko, když využil nedorozumění hostující obrany a přehodil Jirkala. Vsítil tak jubilejní 80. gól svého týmu v sezoně. Po dvaceti minutách přestalo pršet a hosté vzápětí vyrovnali po rohu obráncem Martinem Šahajdou. Za pět minut dostal domácí do vedení opět Pavličko, který zužitkoval milimetrový centr Kukučky a hlavou překonal bezmocného Jirkala.

Ve druhém poločase pečetili domácí zasloužené vítězství v 53. minutě. Ve vápně byl faulován pronikající Šváb. Z následné penalty Pavličko dokonal svůj hattrick. Poté si Želečtí v poklidném utkání výsledek pohlídali a po zásluze zvítězili.


SK SIKO Čimelice – FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (1:1)

Branky: 29. Převrátil - 42. a 53. Toman. Rozhodčí: Krčín - Kaštánek, Dunovský. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 1:2 (Nosek – Beránek, Šmíd). Diváků: 80.

Čimelice: Slavík – Pšenička (61. Rambous), Němec, Listopad, Hadáček – Převrátil, Nekl, Viták (78. Nosek), Varhan (68. T. Zelenka) – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Beránek, Blažek, Šenkýř – Kučera, Koutný, Chalupský (85. Cettl), Votava – Toman (90. Nováček), Princ (46. Králíček). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Nekl, Hegenbart – Toman, Koutný

Hořkost porážky nepoznali Hradečtí dlouhých třináct zápasů v řadě. V obdivuhodné šňůře pokračovaly na trávníku třetích Čimelic, které porazily zásluhou střelecky disponovaného Martina Tomana podruhé v sezoně. „Musím uznat, že ve druhé půli byl Hradec lepší, my jsme odpadli fyzicky,“ uvedl vedoucí čimelického týmu Josef Ťupa.

První šanci měl již v 7. minutě Hadáček, ale Hejníček stačil vyrazit na roh. Hradec odpověděl ve 14. minutě Tomanovým zakončením vedle. Hrálo se za mírné převahy Čimelic a ve 29. minutě už se skóre měnilo zásluhou povedeného trestného kopu domácího Radka Převrátila, který poslal míč do sítě z nějakých 25 metrů. Hradec byl blízko vyrovnání ve 34. minutě, kdy stoper Němec vykopával míč z prázdné branky. Když už to vypadalo, že domácí udrží těsné vedení do přestávky, překvapil Martin Toman gólmana Slavíka střelou z více než 20 metrů.

Nástup do druhého dějství patřil Hradeckým. Už po osmi minutách se ocitl sám před Slavíkem opět Martin Toman a potvrdil pověst kanonýra. Svým sedmnáctým zásahem se dotáhl na oddílového kolegu Filipa Votavu. V dalších minutách míč poletoval od vápna k vápnu, bez vážnějších příležitostí. Domácím svitla naděje v nastavení, kdy mohl srovnat Hegenbart, ale hostující obránce na poslední chvíli zachránil. Hradec zaslouženě získal tři body a už se těší na domácí šlágr s první Želčí.


SK Rudolfov – Sokol Sezimovo Ústí 2:4 (2:2)

Branky: 22. Baščevan, 45. (pen.) Pouzar – 20., 35. a 64. Irsa, 76. Šmíd. Rozhodčí: Herzog - Krauskopf, Tupý. Delegát: Němeček. ŽK: 1:0 (Pouzar). Diváků: 120.

Rudolfov: Pícha – Prokeš (28. Tyrpák), Jasenský, Novotný, Hajný – Vejvar, Syrovátka, Šindelář, Kuna – Baščevan (61. Sládek), Pouzar. Trenér Otakar Matouš.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Podroužek – Doubek (46. Hladík), A. Kutner, Šmíd, Bartáček, Mrúz (91. Vinš) – Nikl (73. Brůžek), Irsa (79. Kadlec). Trenér Matěj Pěknice.

Nejlepší hráči: Syrovátka – Sedloň, Irsa

Rudolfov chtěl udržet svoji neporazitelnost v domácím prostředí a navázat na předchozí výsledky, hosté stále unikají ze sestupové pasti a brali by bod. Domácí sice byli fotbalovější, byli častěji na balonu, ale hosté podali zodpovědný a taktický výkon.

I když měli muži trenéra Otakara Matouše dost brankových příležitostí, první zápis do střelecké listiny zaznamenal sezimoústecký Lukáš Irsa. Asistent rozhodčího podle mínění domácích neodmával třímetrový ofsajd (potvrzuje to i video), vybíhající brankář Pícha trestuhodně nastřelil při odkopu Irsu a hostující forvard dovezl míč do prázdné branky – 0:1. Spalování šancí u domácích pokračovalo, neuspěli Vejvar, Šindelář, Baščevan a další. Přesto se nakonec prosadil po rohu líznutím míče Vjačeslav Baščevan a vyrovnal – 1:1. Do konce poločasu se ještě trefili znovu Irsa – 1:2. A po faulu na Radima Pouzara ve vápně sám postižený uzavřel poločasové skóre – 2:2.

Po přestávce šli domácí do vedení, ale radost byla předčasná, Baščevan stál v ofsajdu. Takže opět zaúřadoval Irsa po standardce Rudolfova a rychlém protiútoku. Míč vyvezl přes půl hřiště Šmíd, při přihrávce poslal nechtěně k zemi Hajného, na rohu vápna našel Irsu, který obstřelil Píchu a dokonal hattrick – 2:3. Ze strany domácích opět následovala další série nevyužitých příležitostí a už obvyklý trest. Hosté vybojovali balon u rohového praporku a Dominik Šmíd uzavřel skóre celého zápasu – 2:4.

Překvapení kola nabídlo zajímavou podívanou. Nováček vytěžil z minima maximum. „Divný zápas. Na naší straně šancí na dvě až tři utkání, ale minimum gólů. Zato hosté jich měli přibližně pět, ale dali čtyři góly. Byli daleko efektivnější. Předváděli poctivý, obětavý výkon a odcházeli ze hřiště naprosto vyšťavení, na rozdíl od našich kluků,“ všiml si domácí funkcionář Petr Hlubocký.


Centropen Dačice – FK Protivín 2:9 (0:5)

Branky: 56. Mikulenka (vlastní), 68. Jindra – 17., 31., 47. a 58. J. Vorel, 15. Říha, 25. Rothbauer, 28. Prášil, 72. Z. Vorel, 82. Fiala. Rozhodčí: Klátil – Jarolím, Tůma. Delegát: Hanzal. Diváků: 40.

Dačice: Zejda – Celý, Kněžínek, Mašát – Svoboda, Jelínek, Janák, Jindra, Máša – Benda, Smejkal (46. Vacek). Trenér Dušan Lovětínský.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Mikulenka (65. Vojík), Ruczkowski – Říha, R. Vojta, Z. Vorel, Prášil, Fiala – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Janák, Jindra – Prášil, J. Vorel

Zatímco hosté se drží ve středu tabulky, domácí se už museli smířit s tím, že nejvyšší krajskou soutěž po šesti letech opustí. Přesto vysokého favorita zlobili. Dokonce mohli jít do vedení, ale jejich pokus z 8. minuty zastavila spojnice brankové konstrukce.

To byl pro hosty povel k nastartování jejich brankostroje. Do konce poločasu zatížili konto gólmana Zejdy pěti zápisy. Dva svoje zásahy si připsal i kanonýr Jaromír Vorel, rádi se přidali Martin Říha, Václav Rothbauer a tvůrce hry Ondřej Prášil, který znovu ukázal, jak je pro mužstvo potřebný.

I přes pětibrankovou ztrátu to pořád domácí nevzdávali a snažili se i po přestávce hrát útočně. Například Tadeáš Jindra krásnou střelou orazítkoval břevno Hanusovy branky. Nakonec se ale stejně prosadil. Po vlastním gólu Mikulenky, který by nezapadl v žádném silvestrovském pořadu, přidal další gól Dačic a zmírnil jejich porážku. Během času hosté pokračovali ve svém tlaku a celkem se trefili devětkrát, další dvě branky vsítil J. Vorel, mezi střelce se zapsali Zbyněk Vorel a Martin Fiala – 2:9.

Protivín se po pěti zápasech bez výhry konečně dočkal a po zbytek sezony má klid. „I když jsme vyhráli takovým rozdílem, musím ocenit, že se domácí nezabalili před svojí brankou a nehráli beton. Bylo vidět, že hra dopředu je baví, ale dozadu se jim moc nechce. To nám vyhovovalo, bylo to takové uvolněné sobotní odpoledne,“ řekl Jihočeskému fotbalu spokojený trenér Protivína Juraj Kobetič.


TJ Nová Včelnice – TJ Dražice 0:3 (0:2)

Branky: 29. Horka, 38. (pen.) J. Štecher, 48. L. Stuchlík. Rozhodčí: Mach – Peterka, Lovětínský. Delegát: J. Urban. ŽK: 4:3 (Pacholík, Jaroš, Blažek, Vaš – Veselý, D. Štecher, Fořt). Diváků: 200.

N. Včelnice: Holický – Tuček (77. Nebeský), Hulík (46. Vokuš), Jaroš, Váš – Mareš, Blažek, Šlapanský, Petráš – Pacholík, Didek. Trenér Radek Vajda.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Fořt, D. Štecher – P. Novotný (68. Böhm), Hořejší, Veselý, M. Stuchlík – L. Stuchlík (85. Smutný), J. Štecher (87. Dvořák). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: celý tým – Horka, Veselý

Domácí už ztrácí na nesestupovou příčku hodně bodů, klid vlastně nemají pořád ani Dražice. Tomu se podřídilo celé utkání. Hosté šli do vedení brankou po přesném centru Veselého a hlavičce hrajícího trenéra Mariana Horky, když hráči Nové Včelnice zaspali při bránění – 0:1. Do konce poločasu přidal další gól Jiří Štecher z více než problematické penalty – 0:2. Její nařízení vyvolalo hodně emocí, tři minuty se nehrálo, rozhodčí situaci evidentně nezvládl a spíš by měl dát píšťalku dětem na hraní. Faul není vidět ani na videozáznamu… Skórovat mohl i domácí Pacholík, když ustál několik nepovšimnutých faulů, ale na úspěšný závěr už neměl síly.

Po přestávce měli hosté několik dalších slibných příležitostí, ale ujala se jediná a hned ta první. A opět padla ze vzduchu. Tentokrát byl autorem Lukáš Stuchlík, který zužitkoval Veselého roh a povedenou hlavičkou pod břevno nedal Holickému šanci – 0:3. I přes vysoké manko se domácí snažili o atraktivní fotbal. Kombinovali, ale Baka v brance Dražic byl neprůstřelný. Na druhé straně Dražice už další příležitosti k navýšení skóre nevyužily.

V domácím táboře zavládlo po porážce velké zklamání. „Víte, pořád jsme se na každý postup těšili, ale teď se spíš těšíme, až spadneme. Hosté dali dva góly, ke kterým jim můžu jenom poblahopřát. Ale odpískat takovou penaltu, to je moc. A přitom fauly na Pacholíka těsně za sebou zůstaly nepotrestané. Jsem z KP znechucený. O přestávce jsem klukům říkal, ať udrží nervy na uzdě,“ uvedl Radek Vajda, trenér Nové Včelnice.

Dražice na dvanáctý pokus dokráčely k důležité výhře. „Naše vítězství mohlo být i daleko vyšší, ale naši střelci se asi špatně vyspali. Když se ptáte na tu penaltu, tak asi byla hodně přísná. Tři body bychom získali i tak,“ podotkl vedoucí mužstva Dražic Lubomír Kolář.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle