Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jan Zušťák a Václav Šrámek vystřelili výhru Strakonic

 
středa, 9. května 2018, 12:13

Větřní uhrálo venku jen šest bodů, ve Strakonicích na stadionu Křemelka byl Junior velkým favoritem. Navíc stále živí naději na umístění v předních pozicích. V nedělní dohrávce to ale neměli domácí jednoduché.

První ohrožení branky bylo ze strany hostí a to v 6 min. Peťuleho střela z dálky Lízala v brance nezaskočila. Ve 20. minutě dlouhý aut Kalianka do vápna byl proměněn Janem Zušťákem pohotovou střelou od tyče - 1:0. Ve 23. minutě byl v šanci Zušťák, ale jeho lob šel vedle. Za deset minut šel do brejku V. Šrámek a jeho přehození brankáře také nevyšlo. Ve 38. minutě Gutheisova prudká střela z 20 metrů jen těsně minula domácí branku. Ještě v závěru poločasu měl opět šanci Zušťák po Máškově ulici do vápna, tvrdé zakončení gólman vyrazil.

Do druhého poločasu vstoupili laxně a Větřní je z první vážnější akce potrestalo vyrovnávacím gólem hlavou Jana Peťuleho ve 48. minutě - 1:1. Domácí mohli mrzet  neproměněné šance z prvního poločasu. V 52. minutě umístněný trestný kop Kostky brankář vyrazil na roh. V 54. minutě přesný centr Kočího do vápna nezužitkoval Zušťák, který z voleje přestřelil. V 63. minutě T. Kostka vyslal do brejku V. Šrámka a ten svůj samostatný nájezd přesně zakončil - 2:1.

Inkasovaný gól hosty nakopl a najednou jich bylo plné hřiště. V 70. minutě Chupíkovu tvrdou střelu z blízka bravurně vyrazil Lízal. V 81. minutě další šance hostí skončila těsně vedle tyče. V 85 minutě další šance hostí po rohovém kopu skončila těsně nad Lízalovou brankou. V 90. minutě mohli domácí skóre navýšit. Po faulu na Dohonyiho se kopala penalta, ale Kratochvíl pojistku odmítl.


Junior Strakonice – SK Větřní 2:1 (1:0)

Branky: 20. Zušťák, 63. V. Šrámek - 47. Peťule. Rozhodčí: Valeš - Nedvěd, Krejník. ŽK: 1:2 (V. Šrámek - Gutheis, Peťule). Střely na branku: 6:3. Rohy: 3:3. Diváků: 115.

Junior: Lízal - Kočí, Cibulka, Gondek, Boukalík - Dohonyi, Kalianko (75. Maršala), T. Kostka (63. M. Šrámek), V. Šrámek (78. Kratochvíl ) – Máška, Zušťák (83. M. Kostka).

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle