Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudenský srdcař Zdeněk Zuntych slaví šedesátku

 
úterý, 8. května 2018, 12:46

Dnes slaví šedesáté narozeniny Zdeněk Zuntych, dlouholetý funkcionář TJ Malše Roudné. Do fotbalového podvědomí se zapsal i jako novinář a autor několika publikací o historii regionálního fotbalu.

Rodák z Mladoboleslavska je odchovance Sokola Řepov, později hrál v Auto Škoda Mladá Boleslav. V Č. Budějovicích zakotvil natrvalo v roce 1992. A protože na staré hřiště Roudného to měl nejblíže, začal od konce roku 1993 působit ve výboru oddílu Malše.

Na jeho první kroky u fotbalového týmu v Roudném si dobře pamatuje současný předseda Libor Šolc. „Na příchod Zdeňka do Roudného si vzpomínám v souvislostech, že se začal objevovat na trénincích žáků. Tehdy bylo v Roudném pouze jedno družstvo žáků, v němž hráli kluci od šesti let společně s patnáctiletými,“ připomíná časy staré čtvrt století.

Když byl aktivním činovníkem, klub se pohyboval na úrovni nejnižší krajské soutěže a bojoval o holou záchranu. „Bylo to od doby, kdy áčko mužů hrálo I. B třídu,“ připomíná Šolc. „Později zažil několik postupů i pádů, byl u zrození založení mládežnických kategorií všech mužstev Malše a samozřejmě u stavby nového areálu, který jsme po povodních 2002 na poli začali budovat,“ jmenuje Šolc. Posledním přídavkem jsou dvě umělé hrací plochy na roudenském E.ON stadionu.

Libor Šolc vytvořil se Zdeňkem Zuntychem sehraný tandem i mimo fotbal. „Nemůžu opomenout ani to, že jsme spolu téměř deset roků pracovali i v zaměstnání. Zdeněk je výborný kamarád, spravedlivý a férový člověk a neskutečný srdcař, který neopouští své okolí ani ve chvílích, kdy se něco nedaří.  Mně osobně život neskutečně obohatil, jak ten sportovní, tak i osobní. Vždy umí rozlišovat věci s nadhledem a citem. Zdeňka si nesmírně vážím a přeji mu do dalších roků hlavně zdraví, to ostatní, jak vždycky sám říká, si odpracujem,“ charakterizuje oslavence Šolc.

Na funkcionářském poli byl na začátku druhého tisíciletí předsedou OFS České Budějovice. Mnoho let se věnuje fotbalové historii. Je autorem jedinečné publikace 100 let SK Dynamo Č. Budějovice (2005), společně s historikem Michalem Průchou vydali knihy Jihočeské fotbalové kluby (2013) a Zlaté okamžiky českobudějovického fotbalu (2016). V současné době pracují na dalším unikátním kousku z dějin jihočeského fotbalu.

Za Jihočeský fotbal přejeme oslavenci ještě hodně pracovních i životních úspěchů a pevné zdraví!

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák