Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Duel neporažených rozhodl Votavův hattrick za devět minut!

 
sobota, 5. května 2018, 13:05

U Vajgaru se v sobotním dopoledni utkala dvě mužstva, která stále ještě nepoznala v odvetné části hořkost porážky. Ciprova Hluboká se dostala do skvělé formy a poskočila do popředí tabulky. Domácí Hradec stále šlape na paty vedoucí Želči a zásluhou tří gólů Filipa Votavy v úvodu druhé půle připravil Hluboké první prohru.

Atraktivní utkání, v němž se hrálo nahoru dolů, se první dějství obešlo bez gólů. Vše podstatné se smrsklo do pouhých devíti minut. „My jsme se prosadili naší kombinační hrou, po přestávce se třikrát trefil Filip Votava. Směrem dopředu jsme byli lepší a těší nás i udržené čisté konto,“ sdělil kouč Hradce Marek Černoch.

Na první změnu skóre došlo čtyři minuty po přestávce, kdy přišel první velký okamžik domácího Filipa Votavy. Po autovém vhazování převzal míč, pronikl do šestnáctky a bombou pod břevno otevřel skóre. V 54. minutě se řítil Votava sám na brankáře Vachutu, ten jej před vápnem poslal k zemi, ale od sudího Hocha viděl jen žlutou kartu…

Za čtyři minuty si Votava připravil míč na pravačku a z 20 metrů zamířil nechytatelně k tyči. Otřesenou Hlubokou dorazil vzápětí po přesném centru Prince za obranu a výstavní ranou, tentokrát levačkou, překonal Vachutu potřetí. V 58. minutě byl stav 3:0 a definitivně rozhodnuto.

„Hluboká se u nás představila ve velice dobré světle. Působila kompaktně, bránila v bloku a vyrážela do nebezpečných brejků. Vytvořila si šance a hrozila i za stavu 0:3, kdy Hejníček chytil jasnou šanci,“ ocenil domácí trenér Marek Černoch, že Hluboká bojovala sympaticky až do konce. Příště se u Vajgaru představí v rámci 26. kola vedoucí Želeč.


FK Jindřichův Hradec 1910 – TJ Hluboká n. Vltavou 3:0 (0:0)

Branky: 49., 57. a 58. Votava. Rozhodčí: Hoch - Lovětínský, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:4 (Vachuta, Hájek, Říha, T. Adam). Diváků: 84.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Völfel, Beránek, Šenkýř – Kučera, Beneš (87. Králíček), Koutný, Votava (79. Cettl) – Toman (84. Chalupský), Princ. Trenér Marek Černoch.

Hluboká: Vachuta – Čermín, Turek, Legdan, Říha – Antoš, Rubick, Stráský, Křiváček (68. Čuhaj) – T. Adam, Hájek. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Votava, Toman, Beránek – Hájek, Stráský.


Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle