Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

PCO Rudolfov dobývá Evropu. Ve Španělsku si zahraje o zlato!

 
pátek, 4. května 2018, 17:33

V českých luzích a hájích si futsalisté PCO Rudolfov udělali dobrou reklamu a v hale vyhráli, co se dalo. Dominovali krajským soutěžím a v poháru se nezalekli ani věhlasných soupeřů. Ve futsalu FIFA sehráli před zaplněnou sportovní halou v Č. Budějovicích památné semifinále poháru s Chrudimí. V sálovce triumfovali v Českém poháru a zajistili si účast na evropské scéně na Poháru UEFS. Ve španělském letovisku v Lloret de Mar se dnes probojovali do sobotního finále proti Spartaku Moskva.

V těžké mezinárodní zkoušce obstál Rudolfov na jedničku. V základní skupině si v prvních dvou zápasech poradil s kazašskou Astanou 6:3 (Pouzar 2, Prokeš, Lengyel, Sláma a Peterek) a lehce zdolal francouzský Le Luc 6:1 (Pouzar 3, Sláma 2, Lengyel), čímž si dopředu zajistil účast v semifinále.

Nic na tom nezměnila ani závěrečná porážka s favorizovaným Spartakem Moskva 1:3 (Lengyel). Rudolfov předvedl statečný výkon a nebyl daleko od senzace. „Sice jsme vedli 1:0, ale soupeř výsledek otočil. Věříme, že mu to vrátíme ve finále,“ sdělil nám dnes před semifinále kapitán týmu Radim Pouzar.

Jihočeši v semifinále nastoupili proti ruskému Petrohradu, který deklasoval ve skupině B druhého českého zástupce Zlín 8:1, a postarali se prvořadou o senzaci. Finále totiž mělo být ruskou záležitostí. Silného protivníka porazili po prodloužení 2:1 (Pouzar, Sláma). „V sobotu si kluci zahrají o zlato. Je to velké překvapení,“ volal na rodný jih Čech přímo ze Španělska českobudějovický rozhodčí Jaroslav Škuthan, který na turnaji zastupuje muže v černém.

Finále s ruským velkoklubem Spartakem Moskva sehraje PCO Rudolfov v sobotu od 11 hodin. V příští sezoně si Rudolfovští vyzkoušejí účast ve druhé lize futsalu FIFA, kde by s posíleným kádrem měli vystupovat pod názvem PCO Dynamo Č. Budějovice.

Napsal(a) Michal Průcha
 


 
Reklama