Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volyňští přerušili lhenickou vítěznou šňůru jarních zápasů

 
středa, 2. května 2018, 10:46

Lheničtí doma na krásném trávníku a za krásného počasí po čtyřech vítězných zápasech, z toho po třech v řadě venku, poprvé na jaře padli a očekávání tentokrát nenaplnili. Sice byli častěji v držení míče, kombinační hrou se snažili přehrávat soupeře, ale ten jim při tom uděloval lekci z fotbalové účelnosti a jednoduchosti. Vycházel ze zajištěné defenzivy, vyčkávaje rychlých brejků, kterými dokázal rozhozenou či otevřenou lhenickou obranu účinně trestat.

Byli to domácí, Lheničtí, co jako první ohrozili volyňskou branku nepřesnou koncovkou Mrkvičky z úniku. Hosté odpověděli v 11.min. předloženým míčem zprava, který prolétl po hranici malého vápna, naštěstí pro domácí akci dohrávajícími Volyňskými nezasaženě. Ve 14.min. vypálil Mahák zpoza šestnáctky na hostujícího gólmana, ten jeho „dělovku“ stačil vyrazit na roh. V 17.min. rozehrál Iliev rohový kop, balón se dostal opět k Mahákovi, aby jím vystřelený znovu Mráz jen vyrazil, tentokrát k Balicovi, který ho pohotově uklidil do sítě (1:0).

Lheničtí se ujali vedení, avšak jen nakrátko, neboť již v 19.min. po zaváhání obrany Volyňští Priharem srovnali na 1:1. Po dlouhém výkopu domácího gólmana Dvořáka se ve 25.min. do šance před Mráze dostal Iliev, ale střelecky na něho nevyzrál. Naopak to ve 29.min. byl hostující tým, jenž zase „díky“ lhenické otevřené obraně šel z Tokárova brejku poprvé v zápase do vedení (1:2). Ve 41.min. domácí konečně zamkli soupeře v jeho šestnáctce, avšak koncovky Ilieva a Tůmy se gólově neujaly, a tak Volyňští šli do poločasové otáčky s jednobrankovým náskokem.

Hned v úvodu poločasu druhého podpoření hosté dosaženou rozdílovou brankou nebezpečně zahrozili, stejně tak, jako i ve 49.min. domácí Mrkvičkou, ale gólmani na obou stranách vzniknuvší možnosti svými zákroky zlikvidovali. Gólovou „tutovku“ si Lheničtí vytvořili v 55.min., kdy po Tůmově vybídnutí Prennera k naběhnutí za obranu a následném jeho nastřelení tyče se odražený míč dostal k neobsazenému Ilievovi, který zblízka netrefil vzývající branku, čímž předvedl, co se také dá neproměnit.

V 69.min. bylo stran Lhenických opět velice blízko ke „zplichtění“  průběžného stavu při Mahákově velice vydařené střele k tyči a ještě bravurnějším zákrokem gólmanem Mrázem. Až v 71.min. se Lhenickým konečně podařilo vsítit vyrovnávací branku, když po rozehrané standardce pronikl do šestnáctky Trojan a přesnou trefou srovnal na 2:2.

V 77.min. mohl strhnout vedení pro Lhenické Iliev, ale strážce branky Slavoje Mráz byl proti, jako i následně při volyňské obdobné možnosti při dalekonosné střele zase strážce té lhenické Dvořák. O výsledku tohoto mače rozhodla 81.min., v níž domácí Lheničtí nechali opět otevřená „zadní vrátka“ dokořán a Temňák, jak jinak, v samostatném úniku upravil na 2:3. Marná byla závěrečná lhenická snaha napodruhé zlikvidovat soupeřův jednobrankový náskok, a tak všechny body ze Lhenic si odvezli Volyňští.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Václavem Marešem: „Neodehráli jsme zrovna povedené utkání, přesto si myslím, že šancí na vítězství jsme měli dost. Volyně měla tři brejky, které dokázala proměnit. S takovým to mužstvem bychom měli doma vyhrávat, i když se nedaří. Doufám, že jsme si z tohoto zápasu vzali ponaučení a v příštím kole ve Stachách vyhrajeme a odvezeme si všechny body.“


SK Lhenice – Slavoj Volyně 2:3 (1:2)

Branky: 17. Balica, 71. Trojan - 19. Prihara, 29. Tokár, 81. Temňák. Sudí: Zabilka – Slepička, Zloch.

Lhenice: Dvořák – Sura, Kopf , Trojan  - Balica, Prenner (73. Exner), Tůma, Beran, Mahák - Iliev, Mrkvička (64. Burda).

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein
 


 
Reklama