Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Hořovicích Jankov nebodoval

 
úterý, 1. května 2018, 11:21

Jedna neuhlídaná standardní situace z 61. minuty stála Jankov bodový zisk ze hřiště ještě vloni třetiligových Hořovic. Po nepříliš úspěšném podzimu se domácí fotbalisté na jaře probrali a díky několika povedeným zápasům utekli od sestupových příček. Bohužel totéž o celku Jankova říci nemůžeme. Jihočeši po další prohře okupují předposlední místo a začínají být v kritické situaci.

Hostující tým neodehrál dobré utkání. Především první poločas nestál za nic. Hráči měli problém udržet balón na svých kopačkách a po většinu času jen honili soupeře, který si na svém širokém hřišti s kombinací věděl rady.

Z územní převahy Hořovicka vzešla první střela zápasu po čtvrthodině hry, jenže Doležal mířil zhruba metr vedle hostující svatyně. Největší příležitost celého utkání se  narodila v 18.minutě, kdy si dlouhý nákop za obranu našel Balvín, míč si zpracoval, avšak následně nepřekonal Pavelce v brance Jankova.

Hosté byli opravdu první poločas absolutně bezzubí, střelecký pokus kapitána Maršána z 27.minuty je asi tak jediný, který stojí za povšimnutí. V domácím týmu se pokoušel na Pavelce podruhé vyzrát Michal Doležal. V 35.minutě vyslal na branku střelu z přímého kopu, ale gólmana Jankova sotva vystrašil. Z tlaku Hořovice gól nevytěžily, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Úvod druhého poločasu nabídl přeci jen trochu hezčí podívanou, také díky zlepšenému výkonu Jankova. Jako první však zahrozili domácí, přízemní střelu Balvína Pavelec vytěsnil na rohový kop. Jankovští to také zkoušeli ze střední vzdálenosti. Po Sedlicově přihrávce pálil Maršán, ovšem nad Hejcmanovu branku. V 57.minutě měli nejblíže gólu Jihočeši. Maršánův centr hlavičkoval do spojnice tyče a břevna David Mensah. O dvě minuty později zahrávali přímý kop z hranice vápna Hořovičtí. Jmenovitě Luděk Kaufman, ovšem střelou kolem zdi Pavelcovu branku těsně minul.

Rozhodnutí přinesla 61. minuta. Po vymyšleném faulu Bürgera zůstal v pokutovém území nepokrytý Jan Mach a hlavou procpal balón do sítě - 1:0. Ve zbytku utkání se toho již příliš nestalo. Jen se žlutilo, a hostující fanoušci spílali rozhodčímu za jeho nepřesné a chybné verdikty. Na ukazateli skóre však po skončení duelu svítilo 1:0, což hostujícím fotbalistům přidělalo další vrásky na čele.


FK Hořovicko – SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 61. Mach. Rozhodčí: Trska - Opočenský, Musil. Delegát: Lhoták. ŽK: 2:4 (Šubert, Berger - Bürger, Maršán, Sedlic, Pavelec). Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:2. Diváci: 170.

FK Hořovicko: Hejcman - Kotek, Kaufman, Machurka, Šubert - Doležal (55. Kulhánek), Berger (82. Pelikán), Mach (90. Grujoski), Borkovec (69. Kuchař) - Balvín (78. Karvánek), Mojdl.

SK Jankov: Pavelec – Bürger, Honner, Lošek, Zajíc – Šebelka (63. Smetana), Maršán (71. Kasík), Fajtl, Sedlic, Rytíř (81. Kočer) – Mensah.

Nejlepší hráči: Borkovec, Balvín - Lošek, Mensah

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natalie Kočerová