Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Překvapení se zrodilo v Dačicích, vedoucí Želeč zvýšila náskok

 
sobota, 28. dubna 2018, 20:22

O největší senzaci odpoledních výsledků krajského přeboru se postaraly odepisované Dačice, na jejichž štítě zůstaly Katovice. Dražice uhrály druhý jarní bod remízou v Čimelicích, N. Včelnice podlehla po sedmigólové přestřelce béčku Táborska, které si připsalo první vítězství v odvetách. První Želeč podle očekávání nezaváhala doma s Protivínem a na čele si vytvořila již šestibodový náskok.

Sobotní odpolední výsledky 23. kola KP


Sokol Želeč – FK Protivín 3:0 (2:0)

Branky: 14. Uhlík (vlastní), 21. Bosnyak, 60. Rabiňák. Rozhodčí: Peterka - Hoch, Mach. Delegát: Janíček. ŽK: 1:0 (Holub). Diváků: 85.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Holub – Fiala, Švec, Šváb (84. Froněk), Kukučka (67. Kloc) – Novotný (51. Rabiňák), Bosnyak (78. Brůžek). Trenér Roman Lukáč.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Mikulenka, Vojík – Fiala, R. Vojta, Zb. Vorel, Říha, Sládek – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Šváb, Švec – Hanus

Domácí potvrdili i v tomto zápase s Protivínem, že doma body neztrácejí. Připsali si již osmnácté letošní vítězství, šesté po sobě. A když už skálopevná obrana Želče pustila soupeře k brance, stála v ní tradiční opora Martin Blažek, který už pošesté udržel čisté konto a dlouhých 566 minut nelovil míč ze sítě.

V úvodu utkání musel Blažek několikrát zasahovat. Přišla však 14. minuta a první gól, který si dali hosté sami. Po dlouhém autu Škrábka dezorientovaný stoper Uhlík zády k vlastní brance přehodil hlavou brankáře Hanuse. Domácí byli na koni a za sedm minut po rychlé kombinační akci, která začala dlouhým Blažkovým nákopem, skóroval po ideální přihrávce Švába zblízka dorážející Jaroslav Bosnyak na 2:0.

Když v 59. minutě skóre pokročilo na 3:0, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Dotírající Fiala obral u rohového praporku soupeře o míč, poslal centr do vápna a zcela volný Jiří Rabiňák po osmi minutách na hřišti nadvakrát překonal Hanuse.

Hosté ve druhém poločase domácí branku téměř neohrozili. Domácí si tak v poklidu dokráčeli k zaslouženému vítězství a nadále jsou v čele soutěže s šestibodovým náskokem před druhým J. Hradcem.


SK SIKO Čimelice – TJ Dražice 1:1 (0:0)

Branky: 46. Suchan - 54. J. Štecher. Rozhodčí: Herzog - Hanes, Tupý. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:1 (Viták – Hojdar). Diváků: 100.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Hadáček – Nekl (72. T. Zelenka), Převrátil, Suchan (61. Suchan), Varhan, Viták – Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Dražice: Baka – Valášek (46. L. Stuchlík), Horka, Hojdar, Kubásek – M. Stuchlík (89. D. Štecher), Hořejší, Veselý, Novotný – J. Štecher, Kromka (8. Böhm, 83. Smutný). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Hadáček – Novotný

V Čimelicích byli v utkání s Dražicemi favoritem domácí, kteří vydařenou sérii atakují bronzovou příčku. Dražice dlouhých devět zápasů nepoznaly slast vítězství a nebezpečně se usadily u sestupových vod.

Už v 8. minutě přišly Dražice o kapitána Jana Kromku, který špatně došlápl a zraněný kotník mu nedovolil pokračovat. Domácí sice měli územní převahu, ale proti pozorné obraně soupeře se pomocí nakopávaných míčů nemohli dlouho prosadit. Počkat si museli až na začátek druhé půle.

Sotva se oba celky vrátily z kabin, mohli jít do vedení hosté z Dražic. Po centru ze strany se snesl ke kopačce Matyáše Stuchlíka, jehož střela skončila na tyči Slavíkovy branky. To Čimeličtí byli z prvního útoku mnohem přesnější. Varhan nacentroval z rohu šestnáctky před branku a Miroslav Suchan u něho netradičně hlavou otevřel skóre. Radost domácích ale netrvala dlouho. Rohový kop Dražic stačila ještě obrana odvrátit, ale Hořejšího nákop přeletěl stopery, Lukáš Stuchlík míč nezpracoval, ale za strany nabíhající Jiří Štecher zblízka podél brankáře vyrovnal. 

Blízko ke gólu měli později jak domácí Hegenbart, který hlavičkoval těsně nad, tak dražický J. Štecher, jehož střela jen o vlásek letěla mimo. „Zápas moc šancí z obou stran nenabídl. Remíza je asi spravedlivá,“ řekl vedoucí čimelického mužstva Josef Ťupa. U domácích patřil k nejlepším hráčům univerzál Jaroslav Hadáček, který zaskočil na pravém beku za zraněného Pšeničku. Na straně hostů se líbil výkon 19letého Petra Novotného.


Centropen Dačice - SK Otava Katovice 4:1 (3:0)

Branky: 36. a 62. Jindra, 15. Šimánek, 22. Janák – 49. Uher. Rozhodčí: Sebera - Polák, Reisner. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:4 (Křivánek, Borza -  Horejš, Uher, Miklas, Kagui). Diváků: 50.

Dačice: Zejda – Křivánek, Celý, Kněžínek, Mašát – Janák, Jindra, Točík, Šimánek (82. Svoboda), Máša (58. Borza, 88. Syrovátka) – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Schánělec, Hromíř – Miklas, Cibulka, Kagui, Repa (69. Bláha) – Koutský (82. Šíma), Uher. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: celý tým, Jindra, Celý, Smejkal – nikdo

Za krásného slunného dne přijeli katovičtí hráči na krásný stadion do Dačic. Již v první minutě měl obrovskou šanci hostující Repa, ale s připravenou příležitostí trestuhodně pohrdal. Zahřmělo proto na druhé straně. Nádherný přímý kop Celého vytáhl brankář na břevno a dorážející Šimánek s přispěním štěstí vsítil první branku. Poté se krásným lobíkem prezentoval Janák a zvýšil na 2:0. Parádní vstup do utkání ještě potvrdil Jindra, který se za vápnem nerozpakoval a nečekaně vystřelil na vzdálenější tyč - 3:0.

Do druhé půle šli domácí s povinností ubránit výsledek, avšak hned po změně stran snížil Uher. Ovšem poslední slovo měly Dačice. Střídající Borza načechral míč na Jindru a ten ukázal, že góly dávat nezapomněl. V osmé desetiminutovce napřáhl Točík ze 40 metrů a rozezvučel břevno.

Domácí vyhráli zcela zaslouženě a ukázali, že fotbal stále hrát umí. „Padla z nás deka. Dá se říct, že hrajeme už jen pro radost a potvrdilo se, že psychika dělá hodně i ve fotbale. Makal celý tým, navíc nás hnali dopředu skvělí fanoušci z řad hráčů Peče a dačických kuželkářů, za což jim mnohokrát děkujeme,“ nechal se po utkání slyšet Jindra. „Měli jsme hodně štěstí, když hosté hned v první minutě neproměnili obrovskou šanci. Mohlo to vypadat všechno jinak. Ale když jsme tohle přežili, už to šlo. Kluci bojovali a Katovice nás asi podcenily. Další štěstí jsme měli i při první brance, když po odrážce od břevna napálil jeden z beků hostů Šimánka do hlavy a míč tak skončil síti. To už nešlo takovou kliku urazit. Kluci šli za vítězstvím a konečně se to povedlo. Hráli jsme dobře i jindy, ale gólově nám to vyšlo až teď,“ poznamenal předseda Dačic Milan Točík.


TJ Nová Včelnice – FC MAS Táborsko B 3:4 (1:2)

Branky: 7. Pacholík, 62. Nebeský, 72. Petráš - 15. Vandas, 25. Blecha, 57. a 67. Radosta. Rozhodčí: Kotalík - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Štuk. ŽK: 1:3 (Jaroš – Linhart, Petrka, Škarda). Diváků: 120.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Jaroš, Hulík (60. Nebeský), Pivko (46. Vokuš) – Petráš, Tuček, Šlapanský, Didek – Blažek, Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Táborsko B: Novák – Souček, Škarda (82. Moudrý), Peterka, Mikuláštík (69. Kubín) – Vandas, Vozihnoj (53. Schramhauser), Blecha, Dudl – Radosta, Linhart. Trenér Zdeněk Koukal.

Nejlepší hráči: Blažek, Jaroš – Linhart

Táborští vzali cestu do Nové Včelnice přes Třinec, kde hrálo dopoledne druholigové „áčko“. Dlouhá objížďka i na naše poměry. A na jejich výkonu to bylo zpočátku znát. Než se dostali do tempa, prohrávali o gól. Šlapanský uvolnil Pacholíka. Ten si zaběhl za stopery a domácí vedli 1:0.

Jenže postupně se začala projevovat kvalita soupeřů, kteří se probírali z dlouhé cesty. K obratu zavelel po čtvrthodině hry pendl Vandas po kombinaci před vápnem domácích utěšenou střelou – 1:1. Po něm se prosadil i Blecha a tím stavem skončil první poločas.

Po přestávce hosté ovládli hru a přimáčkli domácí k jejich brance. Výsledkem bylo i další vedení. Iniciativu vedl zkušený Linhart. Pak nezazmatkoval Blažek a Nebeský z jeho přihrávky dal kontaktní gól na 2:3. Táborsko kontrovalo opět mladíčkem Radostou a získalo dvoubrankový náskok zpět. Novovčelnickým však patřil nejenom začátek zápasu, ale i jeho konec. A ten řádně zdramatizovali zásluhou Petráše – 3:4. Víc už ale domácí nestačili.

Domácí prohráli s favoritem se vztyčenou hlavou. „Začátek nebyl špatný, vedli jsme. Jenže naší tradicí už asi je, že ho rychle ztratíme. To se potvrdilo i tentokrát. Ale musím přiznat, že nakonec se projevila kvalita kádru hostů. Dělali jsme, co jsme mohli, ale nevyšlo to,“ uvedl Radek Vajda, trenér Nové Včelnice. Béčko Táborska si konečně připsalo tři body. „Ze začátku určitě byla na hráčích únava z dlouhé cesty. Postupně se ale projevila naše kvalita. Domácí sice pořád dělali problémy, ale zvládli jsme to díky těm zkušenějším hráčům,“ hodnotil vedoucí táborského týmu Petr Kolář.


Psali jsme v sobotu dopoledne
KP: Po Milevsku smetla Třeboň také Osek, na Rudolfově gól nepadl


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák