Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rodinný souboj vyhrál Zdeněk Kuna junior

 
pátek, 27. dubna 2018, 07:29

K zajímavé události došlo v zápase III. třídy na Českobudějovicku. V derby béček SK Čtyři Dvory a SK Rudolfov proti sobě bojovali o body otec se synem. Na domácí střídačce seděl v roli trenéra Zdeněk Kuna, svolení nastoupit v rudolfovské sestavě dostal jeden z pendlů a starší syn Zdeněk Kuna mladší.

„K žádné sázce ani hecování nedošlo,“ podoktl Zdeněk Kuna, který na čtyřdvorském sídlišti trénuje také dorostence, takže fotbalem zaplní celý víkend a stihne sledovat i zápasy syna Zdeňka za Rudolfov. „Byl jsem se podívat i v Olešníku, kde Rudolfov hrál takticky a domácí k ničemu nepustil,“ všiml si otec.

Po akci čtyřdvorských odchovanců Kuny a Vejvara (vnuk Ladislava Fojtíka) padl vítězný gól Rudolfova. První centroval, druhý po chvilce na hřišti přesně zakončoval. Zápas proti mateřskému klubu si Zdeněk Kuna junior nechtěl nechat ujít. Když trenér A-týmu Otakar Matouš souhlasil, nic jeho startu nebránilo. „Začínal tu s fotbalem, má tu kamarády a chtěl se proti tátovi vytáhnout,“ dodal Zdeněk Kuna starší, který si se synem zahrál před nedávnem za čtyřdvorské béčko a pod jeho vedením prošel místní líhní.

Teď stál každý na jiné straně. Rudolfovská rezerva přijela v roli favorita, touží po návratu do okresního přeboru, zatímco ta čtyřdvorská má úplně opačné starosti. Zápasí o to, aby nesestoupila do nově utvořené IV. třídy. Za kratší konec tahala i s Rudolfovem. Prohrála 1:4. U Kunů doma to už moc nerozebírali. „Vyhráli zaslouženě a i ty připomínky byly v mezích normy,“ smál se Zdeněk Kuna starší.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach