Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Uklidnil nás Helďákův čtvrtý gól, komentuje písecký Aleš Hanzlík vývoj utkání se Sokolem Brozany

 
čtvrtek, 26. dubna 2018, 07:29

Písecký celek ve 24. kole ČFL na domácím trávníku přestřílel soupeře z Brozan 4:2 a pátým vítězstvím v řadě se zadrápl mezi vyrovnanou špičkou třetiligového pořadí. Aktuálně je šestý se ztrátou pouhých třech bodů na třetí místo. Po výsledkově ne úplně zdařilém podzimu se fanouškům, hráčům i funkcionářům u břehu Otavy rozjasňují tváře, což platí i pro zkušeného krajního beka Aleše Hanzlíka, autora třetího gólu proti Brozanům.

Po čtyřech výhrách, byť dvě vykrystalizovaly z penaltového rozstřelu, nabrali hráči pohodu a proti týmu, který v tabulce přebýval o sedm příček níže, šlo zpočátku všechno jako po másle. Již v 9. minutě potvrdil skvělou jarní formu záložník Tomáš Froněk a tečovanou střelou otevřel skóre. Za deset minut přidal druhou trefu Filip Řezáč, pro něhož vybojoval míč Martin Held. A rodily se další příležitosti. „V první půli jsme byli dominantní. Jenom škoda, že jsme nepřidali víc gólů. Mohlo to být 4:0 a byl by klid,“ ohlíží se Aleš Hanzlík.

Začátek druhého poločasu oblažil písecké duše vánkem z fotbalového ráje. Uběhlo pouhých šest minut, když se Aleš Hanzlík z levé strany obranného valu posunul do středu hřiště před šestnáctku Brozan a razantním nápřahem zvýšil na 3:0. „Dostal jsem se k odraženému balonu, pustil jsem si ho na prsa a levačkou vystřelil,“ popisuje autor gólu svůj šťastný okamžik, kterým současně zahnal obavy z poněkud ošidného vedení 2:0, jež Písečanům v nedávné minulosti několikrát nestačilo k plnému bodovému zisku. „Trenér nám to zdůrazňoval. Věděli jsme, že nesmíme nic podcenit,“ přikyvuje jednatřicetiletý hráč.

Stal se z něho Jihočech

Co však nechtěl čert, po necelé čtvrthodině se náskok domácího týmu ztenčil během chvilky ze třech gólů na jediný. V 64. minutě hosté snížili na 3:1, v 66. minutě na 3:2. První gólová akce Brozan směřovala po levé straně, na níž v defenzivě operuje Aleš Hanzlík. „Byl jsem vytažený dopředu. Došlo ke ztrátě míče a soupeř to hned přehodil na druhou stranu: Nestihl jsem se vrátit,“ lituje svého propadnutí. Při druhém inkasovaném gólu se zhroutil celý obranný systém a zápasovou idylu vystřídala křeč. Naštěstí ne na dlouho.

Stav 3:2 vydržel sedm minut. Po centru Aleše Hanzlíka se nádherně trefil k levé tyči Jakub Held a upravil na konečných 4:2. „Soupeř od druhé půle trochu změnil útočný systém. Trenéři poslali na trávník Chukwumu, který nám dal na podzim v Brozanech tři góly, a hrálo se to víc na něho. Asi se do hry dostalo i trochu podcenění z naší strany. Už jsme si mysleli, že je to hotové, ale ze dvou útoků jsme dvakrát inkasovali. Uklidnil nás Helďákův čtvrtý gól. Potom jsme si to pohlídali,“ rekapituluje Aleš Hanzlík dramatičtější část třetiligového duelu.

Mužstvo Písku se díky pravidelnému bodovému přísunu zařadilo ke skupině uchazečů o třetí příčku v tabulce (první dvě místa si s odstupem drží Chrudim a Vltavín) a dává pomalu zapomenout na úvodní část soutěže, v níž utrpělo zbytečné ztráty. „Po podzimu jsme byli všichni naštvaní. Dostali jsme to v uvozovkách i trochu sežrat. Snad už to bude lepší,“ doufá odchovanec Mostu, jenž po ligovém debutu v Teplicích přidal ligové starty v budějovickém Dynamu. Druhu ligu hrál tamtéž, navíc v Ústí nad Labem, Sokolově, Mostě a Táborsku. Loni se upsal Písku na dva roky. „Stal se ze mě Jihočech. Našel jsem si tady partnerku, máme spolu děcko,“ usmívá se.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle