Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Oslabený Velešín vzdoroval rozjeté Blatné

 
středa, 25. dubna 2018, 17:13

Poslední Velešín se musel v Blatné obejít bez několika hráčů (Šváb, Pomije, Fišer, Jirský, Severa, Ottenschläger) a při vší smůle již v 19. minutě odstoupil pro zranění z minulého zápasu i kanonýr Šálek. Blatná navýšila skóre až v závěrečné přesilovce a na jaře zůstává bez ztráty kytičky.

Trenér Miroslav Lenčéš musel povolat dorostence, aby dal do kupy základní jedenáctku. „A to měli v nohách svůj dopolední zápas v Mladém. Za to jim patří velké dík. Ve výborném světle se představil na pravém beku Filip Berec. Do formy se vrací i gólman Schneider, s níž se na podzim trápil. Je dobré, že si dorostenci uvědomují, že začlenění do týmu mužů je další krok v jejich fotbalovém růstu,“ potěšil Lenčéše zájem dorostenců.

Samotné utkání, v němž Velešín hrál v sestavě Schneider – Zimek, J. Zatloukal, K. Zatloukal, Berec – Vlačuha, Semerád, Falc, Hynšt – Škuta (84. Banachevič), Šálek (19. Čulík) začalo velkým tlakem domácích, a po chybě Velešínských se ve 14. minutě ujali vedení zásluhou Mišiaka. Na hostující branku se valil útok za útokem, ale obrana v čele s gólmanem Schneiderem odolávala, co to šlo. Ve 38. minutě se domácí trefili přímo z rohu, ale po faulu na brankaře nebyl uznán. Do konce poločasu Velešín tlak domácích přečkal.

Druhý poločas začal, jak první skončil, ale domácí velešínskou branku netrefili. Od 55.minuty se hra začala opticky vyrovnávat. V 58.minutě byl před domácím vápnem faulován Vlačuha a z trestného kopu střílel hostující Semerád s přispěním zdi těsně vedle. V 70. minutě mohli domácí přidat pojistku, po rychlém protiútoku trefili tyč a po odrazu následně přestřelili prázdnou branku. Z dalšího útoku Velešínských v 73.minutě nastřelil Semerád břevno. Hned po rozehrání domácí obrana chybovala, do tutovky se dostal dorostenec Škuta, ale zakončoval ukvapeně vedle.

V 77. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující J. Zatloukal a domácí svou početní převahu zanedlouho zúročili. V 84. minutě zvýšil z penalty domácí Motyka. Za dvě minuty po nedorozumění v obraně proměnil brejk útočník Mišiak a po druhé Kůstově penaltě v 89. minutě pečetili na konečných 4:0. „Kluci se vydali ze všech sil, ale po výrazném oslabení jsme nebyli schopni odolávat neustálému tlaku domácích,“ uvedl Lenčéš k obdrženým brankám v závěru.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle