Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženské derby o přední místa rozhodla Helena Praizlerová

 
středa, 25. dubna 2018, 12:07

V duelu druhého týmu tabulky se třetím se dala očekávat vyrovnaná bitva. Tyto papírové předpoklady podpořil i výsledek podzimního vzájemného duelu, který skončil těsnou výhrou Sezimova Ústí v poměru 2:1. Po roce a půl se Kapličandy vrátily na zrekonstruovanou hlavní plochu kaplického stadionu.

Od úvodních minut měly míč častěji na svých kopačkách fotbalistky kaplického Spartaku. Jejich převaha však byla platonická. Vyložené brankové příležitosti k vidění moc nebyly. Ani po sérii rohových kopů se domácí hráčky do nebezpečného zakončení nedostaly. Komplikace pro hostující tým nastala zhruba po dvaceti minutách hry, kdy ze hry odstoupila kvůli zranění kapitánka Macková a jelikož lavička náhradnic zela prázdnotou, musely hrát hostující fotbalistky v oslabení.

Největší příležitost prvního poločasu měla v jeho polovině domácí Pálková, ke které se ve vápně dostal odražený míč po standardní situaci, míč však nasměrovala jen do míst, kde byla připravená brankářka Smržová. V prvním poločase pak již stojí za zmínku jen dva střelecké pokusy kapitánky Petříkové, ale v ani jednom případě nemusela Smržová zasahovat. Územní převaha kýžené ovoce nepřinesla a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se na hřiště vrátila kapitánka Macková, ale na jejím pohybu bylo jasně patrné, že jí zranění limituje. Hra byla dosti podobné té z první půle. Domácí hráčky měly míč častěji na svých kopačkách, ale do šancí se nedostávaly. Po hodině hry zahrozila naopak hostující Šimáková, ale Petržalová si z její ranou poradila. Následující desetiminutovka patřila hráčkám Spartaku a jejich zvýšené úsilí přineslo konečně vedoucí gól. Nejprve se však gólmanka Smržová vytáhla při střele Bartoníčkové, když míč dokázala vytěsnit z pravého horního rohu. Následně si poradila i s nepříjemnou skákavou střelou Matouškové.

V 67. minutě se po centru od Pálkové do šance dostala Bartoníčková, ale znovu ztroskotala na brankářce Smržové, která držela naděje hostů na bodový zisk. Za další tři minuty byla ve vápně zbytečně faulována kapitánka Petříková a pískala se penalta. Nastal rébus, která z hráček se penalty ujme, protože na jaře již Kapličandy dvě ze tří penalt neproměnily, jmenovitě Matoušková v Borovanech a Bartoníčková v Domažlicích. Exekuce se ujala nejzkušenější Helena Praizlerová a umístěnou střelou nedala Smržové šanci – 1:0.

Stejná hráčka pak pokoušela střelecké štěstí i o několik minut později, zpoza šestnáctky však mířila nad branku. Sedm minut před koncem Praizlerová přihrála balón Bartoníčkové, střelu k levé tyči stačila Smržová vyrazit. Zápas tedy nakonec skončil těsnou výhrou domácího Spartaku a vítězství to bylo zasloužené, přestože gólových šancí tolik nebylo.


FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (0:0)

Branka: 70. Praizlerová pen. Rozhodčí: Křížek. Bez karet. Diváků: 33.

Kaplice: Petržalová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Pálková, Petříková. Střídala: Suchanová.

S. Ústí: Smržová – Koktavá, Pěchová, Sesztáková, Šalátová, Zíková, Pajerová, Macková, Hliňáková, Šimáková, Stejskalová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec