Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Školácký gól posadil Čimelice do sedla

 
úterý, 24. dubna 2018, 23:45

Ve 22. kole KP domácí Protivín přivítal v okresním derby mužstvo SIKA Čimelice. Protivínská obrana se nevyvarovala hrubých chyb, které zkušení hosté potrestali.

Utkání bylo od počátku vyrovnané, postupně však hosté získali mírnou převahu a zahrávali několik standardních situací, ale bez efektu. V 15. minutě domácí Fiala ostře fauloval Pšeničku, přesto ale zranění nebylo tak vážné, aby nepokračoval ve hře. V 21. minutě chyboval domácí brankář Kubička, k míči se lacino dostal Nekl a dorazil do prázdné branky.

Protivínské snadno obdržený gól zaskočil a hosté získávali postupně převahu. Ve 28. minutě po centru Hegenbarta střílel Hadáček těsně vedle. Rovněž tak střela Hegenbarta mířila mimo. Ve 32. minutě se domácí Zbyněk Vorel také netrefil mezi tyče. Do konce prvního poločasu se pak hra vyrovnala, ale ani jedno z mužstev se do vyložené šance nedostalo.

Druhý poločas začalo opět lépe hostující mužstvo, ale svou mírnou převahu nedovedlo využít. Protivínští se přece jenom vzchopili a zatlačili soupeře před svou branku. Od 60. minuty zahrávali pět rohových kopů, ale Slavíka se jim překonat nepodařilo.

V 68. minutě Řezáč nádherným dlouhým pasem našel Vitáka a ten hned z první nasměroval míč do branky domácích. Byla to prudká rána, na kterou domácí brankář vůbec nereagoval. Čimeličtí se tak ujali vedení 0:2. Domácí se stáhli a vůbec se nesnažili dostat se dopředu. V 75. minutě utekl po levé straně Varhan, ve vápně byl faulován domácím Vojtou a nařízenou penaltu Převrátil proměnil a zvýšil na 0:3. O minutu později se ještě do výborné šance dostal Hegenbart, ale mířil vedle domácí branky.

Čimeličtí polevili a toho v samotném závěru utkání využil Zbyněk Vorel, který obral o míč Nekla a skákavou střelou překonal Slavíka a snížil stav na konečných 1:3 pro Čimelice. Vítězství Čimelic bylo zcela zasloužené.


FK Protivín – SK SIKO Čimelice 1:3 (0:1)

Branky: 90. Zb. Vorel - 21. Nekl, 68. Viták, 76. Převrátil (pen.). Rozhodčí: Hoch - Tupý, Kaštánek. Delegát: Pípal. ŽK: 3:3 (Uhlík, Rothbauer, J. Vorel – J. Hadáček, Převrátil, Řezáč). Diváků: 100.

Protivín: Kubička – Rothbauer, Uhlík, Ruczkowski (80. Mikulenka), Vojík – Fiala (46. Sládek), R. Vojta, Zb. Vorel, Říha, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Němec, Listopad, Pšenička (78. T. Zelenka) – Nekl, Převrátil, J. Hadáček, Viták – Varhan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Petr Vlasák